| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 14/12/20

 

 

Θα γίνει ο κακός χαμός…

 

Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Αλλά πιστεύουμε πως με το click away θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Πολύ μεγάλες στιγμές!! Και αυτό γιατί είμαστε σχεδόν σίγουροι πως σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρξει μεγάλος συνωστισμός. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις και στα πιο συνοικιακά μαγαζιά, το μέτρο δε θα τηρηθεί και επί της ουσίας θα υπάρχει ένα άτυπο άνοιγμα των καταστημάτων. Καλά για τις πιο επαρχιακές πόλεις – περιοχές, δε το συζητάμε. Με απλά λόγια περιμένετε να δείτε τι θα γίνει, μην ξέροντας αν η κοινωνία μπορεί να διαχειριστή αυτό το ζήτημα, λόγω και της μεγάλης κούρασης  …..

 
 

 

… πολύ δύσκολα ….

 

Σε σχέση με τα όσα γράφουμε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το «ΣΚ» ξαναβλέπαμε τους αριθμούς, σκεφτόμασταν όλα τα δεδομένα με την κρίση του Covid-19 ….. Και μέχρι να εμβολιαστεί περίπου το 40-50% του πληθυσμού, κάτι το οποίο δε βλέπουμε να γίνεται πριν την άνοιξη, πιστεύουμε πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα τους επόμενους μήνες. Για την ακρίβεια, πάρα – πάρα πολύ δύσκολα. Με τον ιό να είναι παντού και τον κόσμο να έχει κουραστεί, ειλικρινά δε βλέπουμε πως τα νούμερα θα πέσουνε …. Και πιστεύουμε πως σε κάθε άνοιγμα της αγοράς, έστω μερικώς, αυτά θα εκτοξεύονται και θα οδηγούμαστε και πάλι σε σκληρό lockdown….

 
 

 

Στις συνοικίες .. τίποτα  ….

 

Πάντως πραγματικά κοροϊδευόμαστε ….. Την Παρασκευή για διάφορες δουλειές, βρεθήκαμε σε 3 διαφορετικές περιοχές της Αττικής. Και αυτό που είδαμε, ήτανε πως τα μέτρα επί της ουσίας τηρούνται μόνο στα χαρτιά. Και αν και στα πιο κεντρικά σημεία της Αττικής, υπάρχει μια πιο αυστηρή τήρηση των μέτρων (το βλέπουμε πλέον και στο κέντρο της Αθήνας που βρισκόμαστε σχεδόν καθημερινά). Στις συνοικίες δεν τηρείται τίποτα. Και βλέποντας και τα στατιστικά με τα περισσότερα κρούσματα, θα λέγαμε πως ειδικά στις πιο λαϊκές περιοχές, επικρατεί το θέατρο του παραλόγου. Και κάπως έτσι και αν και έχουμε την οικονομία κλειστή. Ο ιός είναι παντού, τα κρούσματα δεν πέφτουνε και όπως αναφέραμε παραπάνω, ανησυχούμε πως κατά τους επόμενους μήνες τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

 
 

 

Μην την περνάμε αυτή τη δήλωση στα ψιλά

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για τη Γερμανία, μην περνάμε στα ψιλά τη δήλωση της καγκελαρίου, η οποία εμφανίστηκε πολύ ανήσυχη και δήλωσε χαρακτηριστικά να μην περιμένουμε να εμβολιαστούνε πολλοί πολίτες τους πρώτους 4 μήνες του 2021, άρα η κατάσταση δε θα αλλάξει όπως είπε η Α. Μέρκελ … Και προσωπικά αυτή η δήλωση μας αύξησε ακόμη περισσότερο την ανησυχία…

 
 
 

 

Λάθος της κυβέρνησης

 

Και να κλείσουμε με τα της τελευταίας συνόδου κορφής των ευρωπαίων ηγετών και τις μη κυρώσεις στην Τουρκία που δεν ήλθαν για ακόμη μια φορά. Προσωπικά λοιπόν θεωρούμε πως η κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος σε ένα ζήτημα. Ότι στο εσωτερικό της χώρας (δε λέμε παρασκηνιακά και στις επαφές με τις άλλες χώρες) ανέβασε πάρα πολλοί τις προσδοκίες … Και δεν καταλαβαίνουμε γιατί το έκανε αυτό, αφού ήτανε κάτι παραπάνω από εμφανές ότι οι αυστηρές κυρώσεις δε θα έλθουνε. Και κάπως έτσι κάτι το οποίο ήτανε βέβαιο πως θα συμβεί, φαίνεται σε ένα βαθμό ως αποτυχία της κυβέρνησης…..

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....