| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 15/01/20

 

 

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες

 

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ. Τέσσερα βασικά αιτήματα θα βάλει η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς μέσα στο 2020, με στόχο να ενισχύσει τον ρυθμό ανάπτυξης, να βελτιώσει την καμπύλη του δημοσίου χρέους και -το κυριότερο- να απελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο για να χρηματοδοτήσει τις μειώσεις φορολογικών συντελεστών. 

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ. Πρώτον, ζητεί τη νέα πρόωρη αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το σχετικό αίτημα να κατατίθεται «υπό προϋποθέσεις», όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Ν» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

 

Δεύτερον, αιτείται την αλλαγή χρήσης των κερδών από τα ANFAs και τα SMPs, ώστε να ενισχύσει την επενδυτική δαπάνη της τετραετίας με περίπου 5 δισ. ευρώ.

 

Τρίτον, βάζει το μεγάλο αίτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά. 

 

Και τέταρτον και σε κάτι που επιβεβαιώνεται και κυρίως εμείς θα σταθούμε σήμερα. Και κάτι το οποίο είχε γράψει πρώτη, προχθές η Ναυτεμπορική (για να είμαστε δίκαιοι). Ο υπουργός Οικονομικών, αρχίζει να ζητάει την παροχή της δυνατότητας μεταφοράς πλεονασμάτων από τη μια χρήση στην άλλη. Το 4ο και πιο «φρέσκο» αίτημα μπορεί να οδηγήσει σε έμμεση μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, έστω και μια συγκεκριμένη χρήση. 

 
 

 

Με μεγάλες δικλίδες ασφαλείας …. 

 

Και όσον αφορά τις πρώτες αντιδράσεις των ξένων, στη νέα πρόταση που φαίνεται να επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση. Επί της αρχής δεν είναι αρνητικοί. Ωστόσο αφήνουνε να εννοηθεί ότι εφόσον δοθεί το πράσινο φως για κάτι τέτοιο. Θα υπάρχουνε περιορισμοί, ως προς το επιτρεπόμενο ποσοστό απόκλισης. Δηλαδή θα υπάρχει ένα ποσοστό απόκλισης, πέραν του οποίου, θα πρέπει να υπάρχουνε παρεμβάσεις (δηλαδή νέα μέτρα).

 

Είναι φυσικά πολύ πρόωρο να μπει κανείς σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

Ωστόσο σαν πρόταση-σκέψη μας φαίνεται καλή, με πιθανότητες. Έστω και σε ένα βαθμό και με περιορισμούς, όπως αναφέραμε. Να γίνει δεκτή και από τους ξένους αξιωματούχους.

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο πως η χώρα και η ελληνική οικονομία. Και γενικά το ελληνικό πρόβλημα, βρίσκεται πλέον σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από ότι πριν από χρόνια.

 
 

 

Το θεωρούνε όλο και πιο πιθανό…

 

Τώρα στα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ένα ζήτημα που πραγματικά έχει αρχίσει να κουράζει. Αυξάνονται αυτοί που βλέπουνε τον κ. Βενιζέλο ως το πιθανότερο υποψήφιο για την προεδρία. Και όπως είχαμε γράψει τη Δευτέρα. Η προσωπικά μας άποψη για τον κ. Βενιζέλο είναι αρκετά θετική. Και σίγουρα τον θεωρούμε πολύ πιο ικανό από τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και από κάποια από τα άλλα πρόσωπα που ακούγονται.

 
 

 

Είναι αυτό πλημμέλημα;

 

Είδαμε το video από την επιχείρηση της αστυνομίας στην κατάληψη της Ματρόζου. Και έχουμε μια μεγάλη απορία. Δηλαδή αυτή η βροχή από πέτρες την οποία με μανία δέχθηκαν οι αστυνομικοί …… Είναι πλημμέλημα; ….. Εντυπωσιακό …… Αλλά πολύ εντυπωσιακό !!!

 

 
 

 

Να τον συγχαρούμε και εμείς ….

 

Και κλείνοντας. Να συγχαρούμε και εμείς τον κ. Γεωργούλη για τις νέες του επαγγελματικές ασχολίες. Γιατί κακά τα ψέματα. Τι πιο συμβατό ένας ευρωβουλευτής να είναι παράλληλα και κριτής ενός reality.

 

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ. Το όνομά του ακουγόταν εδώ και καιρό όμως πια επιβεβαιώθηκε!!! Ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του ριάλιτι Your Face Sounds Familiar, μαζί με τους Γιώργο Μαζωνάκη, Δημήτρη Σταρόβα και Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

 

Μια εξέλιξη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στα social media όσο και στα ΜΜΕ. Και προσωπικά δεν καταλαβαίνουμε το λόγο. Όπως σχολιάσαμε παραπάνω …. Τι πιο φυσιολογικό !!!  Άντε να δούμε τι άλλο θα δούμε …….

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....