| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 15/01/21

 

 

Κίνδυνος σε μεγάλο βαθμό αυτή η εκτίμηση να επιβεβαιωθεί

 

Αν κανείς προσέξει, θα παρατηρήσει πως για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα, ακούγονται τόσες πολλές προειδοποιήσεις για τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στην αγορά. Και όσο κανείς και αν είναι συγκρατημένα αισιόδοξος πως τα πολύ χειρότερα θα αποφευχθούνε. Η αλήθεια είναι πως η οικονομική κατάσταση για μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι πολύ δύσκολη. Και δυστυχώς υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες, οι προειδοποιήσεις όπως αυτές του προέδρου του ΣΑΕ & ΕΠΕ κ. Σίμο Αναστασόπουλο, να επιβεβαιωθούνε. 

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει ότι η απώλεια για το εθνικό εισόδημα από την πανδημία εκτιμάται στα 20 δισ. ευρώ και τονίζει ότι μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα η κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηρίξει την εργασία τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος απωλειών μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας αλλά και λουκέτων.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως η εκτίμηση των τελευταίων ερευνών αναφέρει ότι μία στις τρεις επιχειρήσεις εκτιμά ότι θα χρειαστεί να προβεί σε απολύσεις και μία στις τέσσερις ότι μπορεί να κλείσει οριστικά. Και επαναλαμβάνουμε πως έστω σε ένα βαθμό, αυτά τα νούμερα θα επιβεβαιωθούνε.  Και ακόμη και στο 50% να επιβεβαιωθούνε αυτές οι εκτιμήσεις, η αλήθεια είναι πως τα πράγματα τους επόμενους μήνες θα είναι πολύ δύσκολα.

 
 

 

Προσωπικά σχεδόν το αποκλείουμε

 

Τώρα παρά τα όσα είπε ο κ. Μτηστοτάκης προσφάτως (όχι φυσικά ότι θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό), μέσα στη ΝΔ, αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουνε πως θα έχουμε εκλογές αρκετά σύντομα, με σημείο αναφοράς την άνοιξη. Προσωπικά θα επαναλάβουμε την εκτίμηση μας. Ότι για την άνοιξη σχεδόν το αποκλείουμε. Αλλά ούτε το φθινόπωρο βλέπουμε εκλογές, πιστεύοντας πως ο πρωθυπουργός δε θα λάβει μια τέτοια απόφαση. Και κυρίως πιστεύουμε πως η χώρα δε χρειάζεται κάτι τέτοιο …

 
 

 

Θέλουμε να δούμε ποσοστά

 

Στο ζήτημα των εμβολιασμών τώρα, έχοντας περάσει αρκετές ημέρες, δεν κρύβουμε πως έχουμε μια μεγάλη απορία. Πως θέλουμε να δούμε ένα ποσοστό, το οποίο θα λέγαμε πως σημαίνει πολλά, συνολικά για το εγχείρημα των εμβολιασμών. Ειλικρινά θέλουμε να μάθουμε το ποσοστό των υγειονομικών που έχει και θα εμβολιαστεί τελικά. Και το λέμε αυτό, γιατί όπως τουλάχιστον ακούμε, τα ποσοστά είναι αρκετά χαμηλά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι μιλάμε για την πρώτη γραμμή και τους υγειονομικούς. Και αν επιβεβαιωθεί πως τα ποσοστά σε αυτήν την κατηγορία είναι τόσο χαμηλά, πώς να έχει κανείς απαιτήσεις συνολικά τα νούμερα να είναι υψηλά, με κίνδυνο τα ποσοστά εμβολιασμού στις αρχές καλοκαιριού να είναι στο 30% του πληθυσμού. Και το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό μόνο καλό δε θα είναι.

 
 

 

Μάλιστα!!

 

Θέλουμε να αποφεύγουμε τέτοια σχόλια, αλλά σε σχέση με αυτά που γράφουμε καιρό για τους λοιμωξιολόγους, θα επαναλάβουμε πως πάρα πολλές φορές δυσκολευόμαστε να τους παρακολουθήσουμε, με απολύτως αντικρουόμενες δηλώσεις, οι οποίες κάνουνε και τεράστιο κακό στην έτσι και αλλιώς κακή ψυχολογική κατάσταση του κόσμου.

 

Εκεί λοιπόν που ο κ. Δερμιτσάκης πριν από μερικές ημέρες έλεγε πως πρέπει να υπάρξει ένα σκληρό lockdown 3-4 εβδομάδων, να πέσουνε πραγματικά τα νούμερα. Χθες επανήλθε στην αρχική του άποψη (πριν από μερικές εβδομάδες) πως τα πάντα πρέπει να ανοίξουνε …. Μέχρι και η εστίαση όπως είπε, σε 3 εβδομάδες !!! … Και εμείς απλώς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά …

 
 
 

 

Σε εξέλιξη του e-astypalea

 

Τέλος και όπως σχολίαζε ο «Βηματοδότης» …

 

Σας έχω νέα από την Αστυπάλαια. Όπως αναφέρει ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης το έργο της e-astypalea βρίσκεται σε εξέλιξη υλοποίησης. Ομάδες εργασίας από τον Δεκέμβριο του 2020 έχουν αρχίσει να δουλεύουν μαζί με την δημοτική αρχή, τα 5 συναρμόδια υπουργεία αλλά και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen που συνεργάζεται στο όραμα αυτό. «Σε δύο-τρεις μήνες, θα δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής», συνέχισε στην τοποθέτηση του ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα που θα εκπονηθεί για τα κίνητρα αντικατάστασης των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά θα ονομαστεί e-astypalea, ενώ σημείωσε ότι ήδη άρχισε να το επεξεργάζεται το υπουργείο Ενέργειας και σε λίγες εβδομάδες, το πολύ εντός διμήνου, θα βγει σε δημόσια διαβούλευση. Και πρόσθεσε: «Δουλεύουμε σκληρά, δουλεύουμε συνεργατικά με τον δήμο του νησιού». Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο υβριδικό σύστημα ενέργειας που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός του.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....