| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 15/09/21

 

 

Είναι φανερό τι πρόκειται να γίνει

 

Θα ξεκινήσουμε με τα της πανδημίας, μένοντας στα χθεσινά στατιστικά, με φανερή την αύξηση των μολύνσεων σε παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό πως είχαμε 805 ανήλικους στα 2.919 νέα κρούσματα, δηλαδή περίπου το 28% όταν προσφάτως το ποσοστό αυτό κυμαινόταν περίπου κατά μέσο στο 22%. Και κακά τα ψέματα, σε σχέση με αυτά που έχουμε γράψει πολύ καιρό και όπως όλα δείχνουνε. Πάμε για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες, με πιθανότητες να φτάσουμε μέχρι και στο σημείο, περίπου το 40-50% των κρουσμάτων να είναι ανήλικοι, μην ξεχνώντας πάντα πως η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών περνάει τον Covid-19 χωρίς συμπτώματα, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα χάνουμε και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

 
 

 

Σχολεία

 

Και κυρίως έξαρση θα έχουμε στα πλαίσια και του ανοίγματος της εκπαίδευσης. Και για πολλοστή φορά, αν και ευχόμαστε να διαψευστούμε. Δίνουμε μεγάλες πιθανότητες προς τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου να έχουμε μεγάλο αριθμό σχολείων με τηλε-εκπαίδευση. Και για να είμαστε ειλικρινείς. Αν είναι να δούμε εντυπωσιακή αύξηση των κρουσμάτων, με κίνδυνο μέχρι και καθολικού lockdown (αν και δεν το βλέπουμε), καλύτερα να κλείσουμε τα σχολεία. Ξέρουμε πως είναι ένα μέτρο που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί και μονόδρομος.

 
 

 

Πολύ το φοβόμαστε

 

Πάμε τώρα στα των επικείμενων αυξήσεων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στα πλαίσια των μαζικών ανατιμήσεων στα πάντα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι κυβερνητικές ανακοινώσεις ήτανε μια αρκετά θετική εξέλιξη. Ωστόσο πολύ φοβόμαστε πως ακόμη και αν έχουμε παράταση της στήριξης για 3 μήνες .... σε περίπου ένα χρόνο βλέπουμε και κρατική στήριξη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ να μην έχουμε. Και οι υψηλές τιμές να μένουνε, φέρνοντας τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε πολύ δύσκολη θέση. Και φυσικά με το κόστος ενέργεια να μένει σε υψηλά επίπεδα, οι ανατιμήσεις στα προϊόντα και θα διατηρηθούνε, με κίνδυνος σπιράλ περαιτέρω ανατιμήσεων.

 
 

 

Φυσικό αέριο

 

Και μας ανησυχεί και κάτι άλλο. Με ενδιαφέρον ακούμε και τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις (του ίδιου του πρωθυπουργού χθες) πως δε θα έχουμε αυξήσεις του φυσικού αερίου. Αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως αυτό θα συμβεί. Και εδώ φοβόμαστε πως μετά από κάποιους μήνες, η οικονομία θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλες ανατιμήσεις στις τιμές του αερίου, με ότι αυτό σημαίνει….

 
 

 

Αυξήσεις μισθών …

 

Και κάπου εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα"

 

Ξέρουμε πως η πραγματική οικονομία έχει τους δικούς της κανόνες … Αλλά κακά τα ψέματα, με αυτούς τους μισθούς δε γίνεται πλέον να βγούνε τα νοικοκυριά, κάτι το οποίο δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων, κυρίως χαμηλή κατανάλωση, αλλά και αναξιόπιστους δανειολήπτες – αύξηση των απλήρωτων φόρων – γενική αύξηση στα φέσια στην αγορά. Ήδη συμβαίνει, αλλά πιστεύουμε πως με τέτοιους μισθούς, σε λίγο καιρό, μεγάλο μέρος της κοινωνίας θα επιλέγει να μην εργάζεται και να κάθεται, όσο και αν αυτό είναι κάτι που προσωπικά το κατακρίνουμε πάρα πολύ. Αλλά δεν είναι δυνατόν κάποιος να εργάζεται και βάζοντας και το κόστος που έχει ή καθημερινή εργασία (κόστος μεταφοράς, ρουχισμός κτλ ...) να καταλήγει επί της ουσίας με 300 και 400 ευρώ καθαρά!!

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....