| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 15/11/19

 

 

«Και μας πιάνουνε τα κλάματα» …

 

Παρακολουθούμε, όπως και πολλοί, τα όσα συμβαίνουνε τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, με το σκάνδαλο του inside information (όπου εμπλέκονται έλληνες επιχειρηματίες). Και διαβάζουμε για φυλακίσεις και γενικά όλα όσα συμβαίνουνε …… Και μετά σκεφτόμαστε τα όσα γίνονται στη χώρα μας με το σκάνδαλο της Folli – Follie, εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο. Και όπως λέει και ένα λαϊκό άσμα ….. «Και μας πιάνουνε τα κλάματα» ….. Στις ΗΠΑ για ένα πολύ μικρότερο σκάνδαλο γίνεται ο κακός χαμός. Όπως πρέπει να γίνει σε μια οργανωμένη χώρα. Και στην Ελλάδα, σε ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο. Σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας. Ύψους σχεδόν 1,5-2δις ευρώ. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει πάει φυλακή. Και μάλιστα πριν από λίγο καιρό διαβάζαμε πως οι βασικοί υπαίτιοι έκαναν μέχρι και party και ταξίδια αναψυχής.  

 

Πραγματικά no comment !!!!

 
 

 

Προβλήματα για χρόνια

 

Από την τελευταία ειδησεογραφία τώρα …. Μπορεί ειλικρινά να πιστεύουμε πως συνολικά ως χώρα, μάλλον έχουμε δει τα χειρότερα. Και μπορεί έστω και με ρηχή ανάπτυξη να πηγαίνουμε σχετικά καλύτερα. Ωστόσο τα πράγματα για μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, θα είναι δύσκολα για πολλά χρόνια. Και αυτό κρύβει σημαντικούς κινδύνους στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως υπό μεγάλο κίνδυνο θα βρεθούν 1,8 εκατ. οφειλέτες που δεν έχουν μεριμνήσει να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους. Οι οφειλέτες της εφορίας οι οποίοι αγνόησαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων μπαίνουν στο μικροσκόπιο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα πάντα με το τελευταίο ρεπορτάζ, σε πρώτη φάση, στις 20 Νοεμβρίου, αναμένεται να βγουν σε διαδικτυακό πλειστηριασμό 48 ακίνητα -διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα και αγροτεμάχια- που ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. 

 

Οι υπάλληλοι του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής αναζητούν τους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε δεν εξοφλούν είτε δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.

 

Αξίζει να θυμίσουμε πως πρόσφατες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών έκαναν λόγο για 18.000 πλειστηριασμούς το 2018 και 30.000 το 2019. Και να μην ξεχνάμε και το χθεσινό δημοσίευμα του reuters που κάνει λόγο για παραχώρηση οφειλών της εφορίας σε ιδιώτες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

 
 

 

Ελλαδάρα Αθάνατη…

 

«Με τους μετριότερους υπολογισμούς στην Ελλάδα θα λάβουν χώρα άνω των 30.000 εκδηλώσεων, ομιλιών, διαλέξεων, παρελάσεων, εκθέσεων και χοροεσπερίδων για την ανάδειξη του νοήματος του αγώνα του 1821. Θα καταναλωθεί επίσης ολόκληρο το δάσος της Σιβηρίας για χαρτί που θα αναφέρεται στο ’21, ενώ θα πρέπει να υπερδεκαπλασιαστούν κατ’ ελάχιστον οι χωρητικότητες των σκληρών δίσκων και των servers που υπάρχουν εντός και εκτός της επικράτειας για να χωρέσουν τα άυλα στοιχεία που θα γεννηθούν εξ αιτίας της επετείου. Κοντολογίς, στο τέλος του 2021 θα ακούμε για το 1821 και θα κόβουμε πέρα».

 

Τα παραπάνω έγραψε σε άρθρο του στηνAthens Voice. Και φυσικά μόνο ένα πράγμα μπορούμε να σχολιάσουμε. Ελλαδάρα Αθάνατη….

 
 

 

Οικονομία

 

Και συνεχίζοντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, μπαράζ ανακοινώσεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται προ των πυλών. Όπως χαρακτηριστικά έγραφε χθες και η Ναυτεμπορική, μέσα στα επόμενα έξι 24ωρα θα έχουμε τη δημοσίευση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία, την ανακοίνωση των στοιχείων εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού στο 10μηνο, τη δημοσίευση των εκθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, για τον προϋπολογισμό του 2020, αλλά και για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες, ενώ ο κύκλος θα κλείσει στις 20 Νοεμβρίου με την κατάθεση του ελληνικού προϋπολογισμού στη Βουλή, πιθανότατα ταυτόχρονα -ή με διαφορά λίγων 24ωρων- με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχέδιου.

 

Έτσι, όλα τα «χαρτιά» θα ανοίξουν, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά των θεσμών και πλέον θα εισέλθουμε στην τελική ευθεία για το κρίσιμο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου στο οποίο θα κριθούν: πρώτον, το κλείσιμο της 4ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, δεύτερον, η εκταμίευση της επόμενης δόσης με τα κέρδη από τα ANFAs και τα SMPs και, τρίτον, το χρονοδιάγραμμα λήψης αποφάσεων για τη μελλοντική αξιοποίηση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες με προοπτική να τα επιστρέψουν στην Ελλάδα έως και το 2022. 

 
 

 

Έτσι για να μην γκρινιάζουμε συνέχεια….

 

Και έτσι για να μην γκρινιάζουμε συνέχεια για την μιζέρια της χώρας. Έρευνα της Blacktower Financial Management για τους ιδανικούς προορισμούς για όσους συνταξιοδοτούνται θέλει στην κορυφή την Ισπανία, αλλά και αρκετά υψηλά, στην όγδοη θέση την Ελλάδα. Όλες οι χώρες του Νότου, αλλά και εκείνες με ισχυρό κοινωνκό φιγουράρουν σε καλές θέσεις. 

 

Η έρευνα αφορά 40 ευρωπαϊκές χώρες και για την τελική κατάταξη οι ειδικοί της Blactower έλαβαν υπόψη αλλά και το κόστος ζωής, το προσδόκιμο όριο ζωής, τις τιμές κατοικιών, το συνολικό πληθυσμό των συνταξιούχων, τις κλιματικές συνθήκες, την ποιότητα του περιβάλλοντος ακόμη και τα ποσοστά εγκληματικότητας. 

 

Για την ιστορία, η Iσπανία κατακτά την κορυφή αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες σε όλα τα παραπάνω, με την έκθεση να επισημαίνει ότι η χώρα προσελκύει εκατομμύρια συνταξιούχους κάθε χρόνο και από άλλες χώρες. Ο καλός καιρός, το ποιοτικό φαγητό και η φιλική διάθεση των ντόπιων καθιστά την Ισπανία ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να βρουν ένα καταφύγιο για τα «χρυσά χρόνια» της ζωής τους.  Ακολουθούν η Φινλανδία και η Ιταλία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Σλοβενία και η Ολλανδία. 

 

Στην έκτη θέση συναντάμε την Πορτογαλία, στην 7η Γερμανία και ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα τη χώρα μας. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν Δανία και Αυστρία. 

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....