| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 16/12/19

 

Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις

Με την άποψη μας να είναι από την πρώτη στιγμή. Πως όλη αυτή η ιστορία με την Τουρκία θα τελειώσει με κάποια μορφή συνεκμετάλλευσης μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου - Τουρκίας.

Πάμε να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες επισημάνσεις.

Ειδικότερα, οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο ώστε να «σύρουμε» την Τουρκία στη Χάγη, αναθεώρηση του εθνικού δόγματος και αποφυγή στρατικοποίησης της κρίσης είναι οι δρόμοι στους οποίους πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα απέναντι στον τουρκικό μαξιμαλισμό.

Αυτό ανέφερε ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, τονίζοντας, παράλληλα, πως οποιαδήποτε συζήτηση επί του παρόντος και υπό αυτές τις συνθήκες για συνεκμετάλλευση οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Οσον αφορά στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης σημειώνει πως «κλειδί» στην παρούσα φάση είναι να αποτρέψουμε την εφαρμογή της.

«Πρέπει να αποφύγουμε τη στρατικοποίηση της κατάστασης, γιατί αυτό είναι κάτι που βολεύει την Τουρκία. Από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε αναπάντητες τις τουρκικές προκλήσεις», τονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και σπεύδει να εξηγήσει: «Η απάντηση στην Τουρκία πρέπει να δοθεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και με τη συνεργασία μας με άλλες δυνάμεις. Αποφεύγοντας, επαναλαμβάνω, εκτός και αν κριθεί αναγκαίο οπότε μιλάμε για κάτι άλλο, τη στρατικοποίηση της κατάστασης».

 
 

 

Θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι αν επιτυγχάνονταν αυτά

 

Στις εκτιμήσεις τώρα των οίκων αξιολόγησης. Δε σας κρύβουμε πως θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι αν επιτυγχάνονταν οι στόχοι που ανέφερε η Citi σε τελευταία της ανάλυση. Δεν το βλέπουμε εύκολο. Ωστόσο και δεν το αποκλείουμε. Και φυσικά ευχόμαστε να επιτευχθούνε αυτοί οι στόχοι.

 

Ειδικότερα, ανάπτυξη 2,3% «βλέπει» για την Ελλάδα η Citigroup, στα πλαίσια μιας γενναίας αναθεώρησης των εκτιμήσεών της για την πορεία της ανάπτυξης το 2019, μετά και τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

 

Συγκεκριμένα, η Citigroup αυξάνει κατά 0,6% την εκτίμηση για την ανάπτυξη, στο 2,3% σε σχέση με το 1,7% που προέβλεπε και στο 2,1% για το 2020 κατά 0,2% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση.

 

Αναφορικά με την πορεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, η Citigroup εκτιμά ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 1,8% φέτος, στο 1,3% το 2020 και στο 1% το 2021, ενώ το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί περαιτέρω από 1,1% φέτος στο 0,5% το 2021.

 
 

 

Praxia Bank

 

Για την Praxia Bank και τα όσα συμβαίνουνε τον τελευταίο καιρό στη μικρή τράπεζα τα έχουμε ξαναγράψει. Εμείς να συγχαρούμε και τη διοίκηση της τράπεζας. Και κυρίως εκείνους που σπρώχνουνε συγκεκριμένα πρόσωπα εδώ και χρόνια. Και με ενδιαφέρον μαθαίνουμε. Πως παρά την αποτυχία της Praxia, τα συγκεκριμένα πρόσωπα τα σπρώχνουνε εκ νέου για άλλες θέσεις.

 
 

θυμηθήκαμε όλα αυτά που γραφόντουσαν

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ. Τον δρόμο της υπερταχείας απεξάρτησης από το λιγνίτη, με σημεία κορύφωσης τα έτη ‘21 και ’22 και με παραμονή από το 2023 και μέχρι το 2028 μόνο της υπερσύγχρονης μονάδας Πτολεμαΐδα 5 ισχύος 660 MW , επιλέγει η κυβέρνηση.  Σύμφωνα πάντα με τα ίδια ρεπορτάζ, ο εμπροσθοβαρής σχεδιασμός για το σβήσιμο των φουγάρων σε Αρκαδία και Δυτική Μακεδονία έχει τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του Πρωθυπουργού και προβλέπει την απόσυρση συνολικά 14 λιγνιτικών μονάδων.

Και εμείς ξέρετε τι θυμηθήκαμε; ‘Όλα αυτά που γραφόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια. Για τον πλούτο των λιγνιτών. Τα πόσα δις αξίζουνε. Ότι οι ξένοι θέλουνε να μας αρπάξουνε τα ασημικά μας. Μας καταστρέφουνε και μας χρεοκοπούν …… κτλ …. Κτλ …..

 
 

:)

Κλείνοντας και για να γελάσουμε και λίγο ….. Η παρακάτω είναι πραγματική αγγελία. Μια φίλη μας την έστειλε …. Και ακόμη γελάμε, ειδικά στην αρχή που αναφέρει  ευπαρουσίαστος και χωρίς μούσια …… Άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε …..

Αγγελία

ΝΕΟΣ με μηχανάκι, ευπαρουσίαστος και χωρίς μούσια, με γνώση Αγγλικών ζητείται από μεγάλη εταιρεία ακινήτων Airbnb στο κέντρο της Αθήνας για θέση μάνατζερ. 

Θα υποδέχεστε τουρίστες, θα στέλνετε μηνύματα, θα είστε υπεύθυνος για αναλώσιμα όταν λείπει κάτι από τα διαμερίσματα, θα ελέγχετε την καθαρίστρια. 

Χρειάζεται σπάνια αλλά θα πρέπει να είσαι ήδη καλός σε μικρά μερεμέτια δηλαδή μικροδουλειές του σπιτιού όπως να χρησιμοποιήσεις κόλα/σιλικόνη για να κολλήσεις κάτι, να βάλεις μια πινελιά εάν υπάρχει μια μουτζούρα στον τοίχο (όχι να βάφεις τοίχους), να μπορείς να χρησιμοποιείς ένα τρυπάνι και ένα κατσαβίδι, να συναρμολογήσεις μια ντουλαπα ΙΚΕΑ. Η εταιρία μας έχει ειδικευμένους μαστόρους για ειδικευμένες δουλειές και δεν θα ασχολείσαι εσύ με αυτές. 

Η καθαριότητα δεν είναι η κύρια σου δουλειά γιατί έχουμε καθαρίστρια αλλά θα πρέπει να κάνεις καθαριότητα όταν χρειαστεί.

 Η προϋπηρεσία σε ξενοδοχεία εκτιμάται, αλλά δεν είναι απαραίτητη, παρέχεται εκπαίδευση. Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει οργανωτικές δεξιότητες, να είναι επικοινωνιακός και να έχει ομαδικό πνεύμα. 40 ώρες την εβδομάδα 9-4 Δευτ.-Παρ., 10-3 Σάββατο, Κυριακή ρεπό. Βενζίνες και σέρβις πληρωμένα, ασφαλισμένη εργασία, καθαρές αποδοχές, το μήνα, αμοιβή

, αμοιβή 800€

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....