| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 17/06/21

 

 

Επιβεβαιώνεται το θετικό σενάριο

 

Έχουμε πει πως ένα από τα κλειδιά για το τέλος της πανδημίας είναι οι χρόνοι ανοσίας (αυτών που έχουνε ασθενήσει και κυρίως των εμβολιασμένων) …. Και οι συνεχείς - επίσημες - έρευνες που δημοσιεύονται, δημιουργούνε αισιοδοξία, διαψεύδοντας τις αρχικές ανησυχίες για πολύ μικρό χρόνο ανοσίας.

 

Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως για τουλάχιστον ένα έτος είναι πιθανό να κρατήσουν τα αντισώματα από τον εμβολιασμό, εάν κρίνουμε από τα αποτελέσματα σε Έλληνες ασθενείς που νόσησαν από COVID-19 και το 75% διατήρησε τα εξουδετερωτικά αντισώματα τουλάχιστον οκτώ μήνες μετά το πρώτο σύμπτωμα, όπως προκύπτει από τη μελέτη καταγραφής της ανοσολογικής απόκρισης στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε υγιείς λήπτες, αλλά και ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες ή καρκίνο υπό διάφορες θεραπείες της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

 
 

 

Τουρισμός

 

Ξεκινήσαμε με τα θετικά για την πανδημία. Πάμε όμως τώρα στον τουρισμό και την ελληνική οικονομία, θυμίζοντας πως πλέον βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου. Και σε σχέση με τον προβληματισμό που υπάρχει για την πορεία των κρατήσεων, χαρακτηριστικά ήτανε τα όσα έγραφε η Daily Mail, πως η Ελλάδα, η Ισπανία και άλλοι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί δεν αναμένεται να δουν σημαντικές ροές Βρετανών τουριστών «πριν από τον Αύγουστο», με τη βρετανική εφημερίδα να επικαλείται την ενημέρωση που είχαν οι επικεφαλής τουριστικών επιχειρήσεων από τους Βρετανούς πρέσβεις.

 

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο η βρετανική αφορά, αφού ακόμη και από αγορές που δεν υπάρχουνε αυστηροί περιορισμοί, για μια σειρά λόγων, ο κόσμος δε φαίνεται και τόσο ζεστός για διακοπές.

 
 

 

«35% και θα είμαι πολύ ευχαριστημένος»

 

Και αναφέραμε τα παραπάνω σε άνθρωπο που έχει δύο (το ένα μάλιστα μεγάλο-πολυτελές) ξενοδοχεία στις Σποράδες και μας είπε χαρακτηριστικά: «Όπως είχα πει και την προηγούμενη φορά. Αν συνολικά πάμε στο 35% των επιδόσεων του 2019, εγώ θα είμαι πολύ ικανοποιημένος». Μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος πριν από περίπου 2-3 μήνες όταν του λέγαμε για την αισιοδοξία που υπήρχε στην αγορά, για επιδόσεις 45 και 50% του 2019 …. Απλώς γέλαγε, σχολιάζοντας πως αυτό είναι η ελπίδα όλων, αλλά από πουθενά δεν φαίνεται πως είναι εφικτός αυτός ο στόχος.

 

Τι να πούμε. Ας ευχηθούμε από τα μέσα περίπου Ιουλίου να γίνει η μεγάλη έκπληξη.

 

 

 

Όσο για την παράταση της σεζόν …

 

Και όσον αφορά το περιβόητο ζήτημα της παράτασης της τουριστικής σεζόν, με αρκετούς να αισιοδοξούνε πως αυτό μπορεί να σώσει τη χρονιά. Το ίδιο πρόσωπο έκανε κάποια επίσης εύστοχα σχόλια:

 

«Σίγουρα θα έχουμε κάποιους τουρίστες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αλλά αφενός αυτό δε μπορεί κανείς να το πει παράταση της σεζόν, αφού έτσι και αλλιώς η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και προ πανδημίας είχε πολλούς τουρίστες αυτήν την περίοδο. Αφετέρου, νομοτελειακά δε θα πρέπει να υπάρχουνε πολλές προσδοκίες, αφού από αρχές Σεπτεμβρίου οι άδειες των ευρωπαίων περιορίζονται πάρα πολύ. Υπάρχουνε σχολεία - πανεπιστήμια και άλλες υποχρεώσεις που ακόμη και κάποιοι να το θέλουνε (και φυσικά αν το επιτρέπει η πανδημία) δε θα μπορούνε, μαζικά, να ταξιδέψουνε για διακοπές».

 
 

 

Ελλάδα – Covid-19

 

Πάντως να κλείσουμε με θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της πορείας της πανδημίας στη χώρας μας, παρουσιάζοντας την πορεία των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων. Και όπως φαίνεται στα παρακάτω διαγράμματα, η τάση είναι κάτι παραπάνω από αρνητική, με τους θανάτους να βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από τα τέλη Ιανουαρίου. Και επαναλαμβάνουμε πως με όπλο τα εμβόλια, όλα δείχνουνε πως με την πανδημία τελειώνουμε.

 

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....