| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 17/09/20

 

 

Τουρισμός

 

Στο ίδιο μοτίβο με τα σχόλια των τελευταίων ημερών, θα ξεκινήσουμε με τη βαριά βιομηχανία της χώρας και τον τουρισμό. Με τη φετινή χρονιά να έχει πλέον τελειώσει. Και αν και σίγουρα αρκετά νωρίς, το πιο ανησυχητικό να είναι πως και  για την επόμενη χρονιά, οι εκτιμήσεις δεν είναι και οι πλέον αισιόδοξες. Χαρακτηριστικό είναι πως στο 2023 υπολογίζουν την πλήρη επιστροφή στην «τουριστική κανονικότητα» του 2019 αναφορικά με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις στελέχη της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς και είναι αυτή μια εκτίμηση που συμπίπτει και με τις αναφοράς του World Tourism Organization για επιστροφή στην ομαλότητα της παγκόσμιας αγοράς σε 2,5-4 χρόνια. 

 

Και επαναλαμβάνοντας πως σίγουρα είναι πολύ νωρίς. Και ίσως κάποιοι να θεωρούμε υπερβολικές τις εκτιμήσεις (μπορεί και να έχουνε δίκαιο). Σε σχέση και με αυτά που λένε στελέχη του κλάδου, με ξεπερασμένο ουσιαστικά τον covid-19 (ούτε θέλουμε να σκεφτούμε πως δε θα έχει συμβεί αυτό), δύσκολα θα φτάσουμε στο 65-70% των επιδόσεων του 2019, με ότι αυτό σημαίνει για την ελληνική οικονομία.

 
 

 

Μεταρρυθμίσεις ….

 

Και πάμε τώρα στην κυβέρνηση μας, όπου είναι αλήθεια πως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα μουρμουράμε, με φόντο την έλλειψη ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. Δε θεωρούμε πως συνολικά η κυβέρνηση είναι κακή. Ωστόσο είναι χαρακτηριστικό πως όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι, που είναι φίλοι της κυβέρνησης. Φωνάζουνε και καλά κάνουνε, για την έλλειψη ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. Και όχι μόνο δημοσιογράφοι. Όλο και περισσότερος κόσμος, που ψήφισε ΝΔ, μιλάνε για μια από τα ίδια, με ουσιαστικά έλλειψη μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση. Και επειδή υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος. Καλά θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης να λάβει υπόψη αυτές τις μουρμούρες και να αρχίσει να κάνει ουσιαστικές αλλαγές !!!! Με πραγματικές μεταρρυθμίσεις ….Αλλιώς μην ξαφνιαστούμε αν σε μερικά χρόνια έχουμε πάλι Σύριζα.

 
 

 

Η ατυχία της χώρας !!!!

 

Ξέρετε ποιό είναι το χειρότερο και η μεγαλύτερη ατυχία για τη χώρα; Ότι έχουμε για αντιπολίτευση, με τόσο υψηλά ποσοστά, το Σύριζα, ο οποίος πραγματικά κάποιες (πολλές για την ακρίβεια) στιγμές δεν υπάρχει ……….

 

Αλλά πρέπει να τα λέμε όλα. Δεν είναι θέμα Τσίπρα και Σύριζα …. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, που ζητάει τέτοιες συμπεριφορές ….. Τέτοιο λαϊκισμό …. Και ο Σύριζα λοιπόν να μην ήτανε, θα ήτανε κάποιος άλλος.

 

Έχουμε ξαναγράψει δύο πράγματα:

 

Όσο ο σοβαρός ένας λαός, τόσο πιο σοβαρά κόμματα υπάρχουνε …..

Και όσο πιο σοβαρή αντιπολίτευση υπάρχει σε μια χώρα, τόσο πιο σοβαρή είναι η κυβέρνηση ….

 

Με απλά λόγια παίρνουμε αυτό που μας αξίζει ως λαός και ως χώρα!!!

 
 

 

 

Σύντομα ……

 

Και επιστρέφοντας στην κυβέρνηση ….. Και σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει προσφάτως … Με την ένταση με την Τουρκία να μειώνεται., ‘ολα δείχνουνε πως μάλλον πλησιάζει η ώρα για έναν ευρύ ανασχηματισμό …… Έναν ανασχηματισμό με αρκετές αλλαγές πρωτοκλασάτων στελεχών. Και  η αλήθεια είναι πως πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, με αρκετούς υπουργούς να τη πηγαίνουνε πολύ μέτρια μέχρι και κακά.  

 

 

 

 

Εγιναν 31 τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

 

Τέλος και όπως έγραψε το Βήμα……Η επιτροπή των ειδικών, των Λοιμωξιολόγων όπως τους αποκαλούν… μεγαλώνει. Από 29 μέλη που είχε, έγιναν αισίως 31. Επισήμως η ονομασία της Επιτροπής είναι «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» και απέκτησε δύο νέα μέλη τα οποία προέρχονται από την καρδιά του συστήματος υγείας. Έτσι σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας στην Επιτροπή αυτή (όπου μετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας) θα συμμετέχουν και ο Λευτέρης Θηραίος, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάρης αλλά και ο Ανάργυρος Μαριόλης Διευθυντής του Κέντρου Αρεόπολης, που υπήρξε και επί σειρά ετών Πρόεδρος των γενικών Γιατρών. Να σημειώσω εδώ ότι η εν λόγω Επιτροπή ξεκίνησε στην αρχή με 24 μέλη, ενώ σιγά- σιγά έφθασαν τα 31. Αυτοί οι 31 επιστήμονες συνεδριάζουν για να προτείνουν μέτρα ανάλογα με τα κρούσματα που καταγράφονται, ώστε να αποφασίσει η κυβέρνηση ποια απ΄ αυτά θα ληφθούν. Όπως λένε τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....