| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 18/06/20

 

 

Μυστικές δημοσκοπήσεις

 

Με τον πρωθυπουργός να φωτογραφίζει τις τελευταίες ημέρες τον light ανασχηματισμό που είναι προ των πυλών, ας ξεκινήσουμε με το τελευταίο ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που υπάρχουνε για μυστικές δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις πληροφορίες, η διαφορά μεταξύ ΝΔ – Σύριζα παραμένει χαοτική και έχει παγιωθεί. Ωστόσο υπάρχει κάτι που προβληματίζει …. Και αυτό έχει να κάνει με τη στάση που έχουνε απέναντι στην κυβέρνηση δύο μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Τους άνεργους και τους νέους, δύο κατηγορίες που νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια και δηλώνουν πως θέλουν ακόμα πιο γενναίες πρωτοβουλίες, ώστε να τοποθετηθούν με βεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό.

 

Επίσης, σε σχέση με τα διευρυμένα ποσοστά που έχει η ΝΔ, αν όχι κακή, προβληματική είναι η απήχηση που έχει η ΝΔ στους δημοσίους υπαλλήλους, αν και μετά τον Covid-19,  όπως μαθαίνουμε, τα ποσοστά της ΝΔ είναι οριακά βελτιωμένα σε σχέση με τις πρόσφατες εκλογές.

 
 

 

Κάποιοι συνεχίζουνε να πιέζουνε

 

Και με πάσα από τα παραπάνω, οι πληροφορίες αναφέρουνε πως στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού συνεχίζουνε να πιέζουνε για πρόωρες εκλογές. Ωστόσο ο πρωθυπουργός συνεχίζει να ξεκαθαρίζει πως η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογών και ότι θα πάει στη λογική 4ετίας, αν και σίγουρα πολύ πρόωρο να το λέει κανείς αυτό. Σε κάθε περίπτωση, δεν πιστεύουμε πως η ΝΔ δε θα νομίζουμε πως θα έχουμε εκλογές, ωστόσο τα πάντα είναι ανοιχτά, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται κάποιοι.

 
 

 

«Η Αμερική πάλι πρώτη»

 

Με συνθήματα η Αμερική και πάλι πρώτη …. Η Αμερική ξανά στην κορυφή και αντίστοιχα μηνύματα έχει πορευτεί ο μεγάλος αμερικανός πατριώτης Ν. Ντράμπ, ο οποίος (κάτι το οποίο οι περισσότεροι ξεχνάνε), να θυμίσουμε πως παρέλαβε από τον Μ. Ομπάμα μια αμερικανική οικονομία τρένο, την οποία έκανε και κάνει ότι μπορεί να γκρεμίσει.

 

Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως μετά την απώλεια της πρώτης θέσης από την Σιγκαπούρη το 2018, οι ΗΠΑ βρέθηκαν ακόμη χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους, που καταρτίζει κάθε χρόνο το Institute for Management Development (IMD) της Λωζάνης.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι ΗΠΑ έπεσαν στη 10η θέση της κατάταξης από την 3η που ήταν πέρυσι, με την αμερικάνικη οικονομία εν μέσω εμπορικών πολέμων, μέσα σε μόλις 2 χρόνια να βρίσκεται από την 1η στη 10η θέση. Να συγχαρούμε λοιπόν τον Ν. Τράμπ και κυρίως τους υποστηρικτές του αμερικανού προέδρου για τις συνεχείς επιτυχίες του.

 

 

 

Η δική μας πρόταση ….

 

Δε μπορούμε σε αυτό το σημείο να μην κάνουμε ένα σχόλιο και για το νέο όνομα του Σύριζα: ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Εμείς λοιπόν θα προτείναμε το όνομα Σύριζα – Πράσινη συμμαχία ….. Νομίζουμε πως ο λόγος προφανής ….. Και φυσικά το νέο σύνθημα που θα υιοθετήσει ο Α. Τσίπρας θα είναι: «Εδώ και τώρα Αλλαγή» ….

 

 

 

 

Σύριζα: Νέα "επεισόδια" 

 

Και μια που πιάσαμε το Σύριζα, το μπάχαλο στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίζεται, με νέα επεισόδια. Χαρακτηριστικό είναι πως ενοχλημένος και πολιτικά εκτεθειμένος αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης μετά τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο πρόεδρος του Σύριζα άσκησε κριτική στον κ. Σκουρλέτη για τη δήλωσή του στην εφημερίδα «Εποχή» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωποπαγές κόμμα», η οποία ερμηνεύτηκε ως μομφή εναντίον του. Την ίδια ώρα και ο πρώην υπουργός άσκησε κριτική στο κομμάτι της ομιλίας του προέδρου του κόμματος στο Φόρουμ των Δελφών, που αναφερόταν στην «ηγετική ευθύνη» σε σχέση με τα εσωκομματικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Και φυσικά αυτό το επεισόδιο είναι συνέχεια των «επεισοδίων» που έχουνε γίνει στο εσωτερικό του Σύριζα τους τελευταίους μήνες.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....