| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 19/02/21

 

 

Το πιο εκνευριστικό

 

Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι μπορούμε να πούμε για αυτό το απίστευτο μπάχαλο το οποίο έγινε τις τελευταίες ημέρες με τις διακοπές ρεύματος, αν και ως κάτοικοι του δήμου Διονύσου και βλέποντας τι πραγματικά έγινε, η αλήθεια είναι πως είχαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

 

Ξέρετε όμως ποιο είναι το χειρότερο; Αυτό που δεν αντέχεται; Σχεδόν 1,5 ημέρα είχαμε μείνει μόνο με ένα ραδιοφωνάκι. Είναι πραγματικά ντροπή … Γελοίο … Απαράδεκτο … Και δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε … Να ακούμε το 2021 τα ίδια που ακούμε σε αυτή τη χώρα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Να ρίχνει την  ευθύνη ο ένας στον άλλο. Και ειλικρινά αυτό δεν αντέχεται … Με διάθεση υπερβολής. Ίσως είναι πιο εκνευριστικό από το να μένει κανείς από ρεύμα…

 
 

 

Και το ακόμη πιο εκνευριστικό

 

Και το ακόμη πιο εκνευριστικό είναι ότι ποτέ σε αυτή τη χώρα δεν παραιτείται κανείς. Σε σχέση με τα παραπάνω, γιατί ποτέ κανείς δεν έχει την ευθύνη … αφού πάντα φταίει κάποιος άλλος … Αλλά πάντα … Και κάπως και για ακόμη μια φορά δεν φταίει κανείς, με την κυβέρνηση να εξαγγέλλει σειρά παρεμβάσεων .. Και όλοι ξέρουμε τι θα γίνει και αυτή τη φορά. Απλά τίποτα .. Και στην επόμενη καταστροφή θα συζητάμε τα ίδια …. όπως κάνουμε εδώ και δεκαετίες...

 
 

Τη photo την έχουμε επιλέξει για να αστειευτούμε

 

Το μεγαλύτερο λάθος

 

Θα σας πούμε τώρα ποιό κατά την άποψη μας είναι το χειρότερο λάθος που έκανε η κυβέρνηση και γενικά ο κρατικός μηχανισμός …. Ότι για έναν ακατανόητο τρόπο την Τρίτη δεν έγινε το παραμικρό ….. Την Τρίτη λοιπόν και αφού ανάμεσα σε άλλα δε μπορούσαμε να δουλέψουμε, κάναμε βόλτες στους δρόμους περιοχής (Δροσιά) του δήμου Διονύσου … βλέποντας τις απίστευτες εικόνες καταστροφής. Και αν και χιόνιζε … αρκετός κόσμος μέχρι και κάποια αυτοκίνητα (με αλυσίδες) ήτανε στους δρόμους (μέχρι και ένας ελληνάρας έκανε πατήλικια στο χιόνι). Και ενώ ήδη είχανε πέσει αρκετά δένδρα και καλώδια ….. Και ασχέτως του αν χιόνιζε … Κανείς από τα συνεργεία δεν ήτανε στους δρόμους. Δε λέμε πως θα ήτανε εύκολο και θα λύνονταν το πρόβλημα. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να γίνει μια πρώτη σημαντική δουλειά. Και κάπως έτσι η όλη διαδικασία αποκατάστασης θα κέρδιζε περίπου 10 με 15 ώρες. Και όταν μιλάμε για διακοπές ρεύματος, αυτές οι ώρες μόνο λίγες δεν είναι.

 
 

 

ΔΕΔΔΗΕ

 

Και έχουμε και μια απορία … Με ενδιαφέρον διαβάσαμε πως ο ΔΕΔΔΗΕ έδωσε στους δήμους 20εκ ευρώ για κλαδέματα δένδρων που βρίσκονται πάνω στις γραμμές του ρεύματος!!! Μήπως λοιπόν να μπει ένας εισαγγελέας να δει τι έγιναν αυτά τα χρήματα; Γιατί προσωπικά δεν πιστεύουμε πως οι δήμαρχοι τα διέθεσαν για εκεί που έπρεπε.

 
 

 

Μάλιστα

 

Κλείνοντας με τα της οικονομίας  και από τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών, από αυτές που κρατάμε είναι πως την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση διεθνώς στο συνολικό χρέος προς ΑΕΠ σημείωσε η Ελλάδα το 2020 –ένα έτος όπου το παγκόσμιο χρέος «έσπασε» κάθε ρεκόρ– κυρίως λόγω της αύξησης του δημόσιου χρέους, με την άνοδο του εταιρικού χρέους καθώς και αυτού των νοικοκυριών να είναι σχετικά περιορισμένη χάρη στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF). 

 

Και ναι μεν άμεσο πρόβλημα χρέους η Ελλάδα δεν έχει, λόγω του ότι αυτό είναι ρυθμισμένο για αρκετά χρόνια. Αλλά και πάλι μόνο θετική εξέλιξη δε μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς πως η Ελλάδα ήτανε 3η χώρα σε αύξηση χρέους παγκοσμίως.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....