| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 19/09/19

 

Αισιοδοξία

Εμείς πάντα μετρημένοι και συστήνοντας στους πάντες να κρατάνε χαμηλούς τόνους (όχι ότι δεν το κάνουνε και όχι φυσικά ότι και εμείς δεν είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι). Με ικανοποίηση ακούμε συγκεκριμένα στελέχη του ΥΠΟΙΚ. Όχι μόνο να δηλώνουνε αισιόδοξα για την πορεία της οικονομίας. Αλλά και να τρίβουνε τα χέρια τους, με τις συνεχείς ενδείξεις που υπάρχουνε από την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα όπως λένε χαρακτηριστικά …. Αν οι πρώτες ενδείξεις που υπάρχουνε για το 3ο τρίμηνο, επιβεβαιωθούνε. Οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας θα εκπλήξουνε τους πάντες θετικά. Και ανάμεσα σε άλλα, αυτό εκτιμάτε ότι θα βοηθήσει και στη συζήτηση που υπάρχει για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Εμείς είμαστε λίγο επιφυλακτικοί για την πορεία του ΑΕΠ τους τελευταίους μήνες. Και αυτό κυρίως γιατί ανησυχούμε για το πώς τα έχει πάει ο τουρισμός εν μέσω και ενός παγκόσμιου slow down της παγκόσμιας οικονομίας.

 
 
 

 

Σε νέα ιστορικά χαμηλά ….

Και μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί, αφού και χθες είχαμε αναφερθεί (μάλιστα ήτανε το πρώτο θέμα μας). Ας κρατήσουμε πως η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρέθηκε χθες σε νέα ιστορικά χαμηλά. Και τα ίδια στελέχη του ΥΠΟΙΚ μας διαβεβαίωσαν, δείχνοντας μας και τις επιδόσεις του ΟΤΕ (στην τελευταία έκδοση). Πως όποια στιγμή θέλει το ελληνικό δημόσιο βγαίνει στις αγορές. Και εκεί θα μπορούσαμε να έχουμε νέες πολύ θετικές εξελίξεις. 

 
 
 

Ανδρέας Παπανδρέου

Σε zapping χθες πέσαμε για μερικά λεπτά πάνω σε μια συζήτηση στην κρατική τηλεόραση. Και με έκπληξη διαπιστώσαμε πως υπήρχε μια συζήτηση μεταξύ πολιτικών του σήμερα (νέους ανθρώπους) …. για τον Α. Παπανδρέου. Και συζητήσεις ….. μπλα – μπλα κτλ ….. Και αναρωτιόμαστε ….. Είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια να συζητάμε ακόμη για τον Ανδρέα Παπανδρέου …… Πάνε σχεδόν 20 χρόνια από τον θάνατο του. Και σχεδόν 30 χρόνια από τότε που κυβερνούσε. Η Ελλάδα έχει περάσει 10 χρόνια απίστευτης κρίσης, για την οποία σίγουρα έχει μεγάλη ευθύνη ο Α. Παπανδρέου. Και καθόμαστε εμείς σήμερα. Και μάλιστα νέοι πολιτικοί του ελληνικού κοινοβουλίου να συζητάνε για τόση ώρα για τον Α. Παπανδρέου. Μα καλά είναι δυνατόν;

Αλλά δε σωζόμαστε !!!!! Με τίποτα !!!!

 
 
 

H «αμαζόνα» του Χρήστου Σταϊκούρα

Ηταν Μάιος του 2013 όταν «Το Βήμα» είχε δημοσιεύσει ένα ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Οι 'αμαζόνες' του κ. Στουρνάρα», στο οποίο γινόταν εκτενής αναφορά στις ομολογουμένως όμορφες συνεργάτιδες του τότε υπουργού Οικονομικών. Το θέμα εκείνο, που είχε γίνει viral, απλώς παρουσίαζε τις έως τότε άγνωστες συνεργάτιδες του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες είχαν σηκώσει για πολλούς μήνες το τεράστιο φορτίο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα αλλά και το βάρος των μνημονιακών προαπαιτουμένων και της νομοθέτησής τους.

Και όλα αυτά μάλιστα με μια εξαιρετικά επιθετική αντιπολίτευση -του ΣΥΡΙΖΑ-  που δεν δίσταζε να επιτίθεται στους υπουργούς και να στοχοποιεί ακόμα και τους συνεργάτες τους. Εκείνο λοιπόν το ρεπορτάζ του Μαΐου 2013 ανέφερε μεταξύ άλλων πως ανάμεσα στις τότε συνεργάτιδες του κ. Στουρνάρα αρμόδια για τον νευραλγικό τομέα του νομοπαρασκευαστικού έργου του υπουργείου Οικονομικών ήταν η Γεωργία Μπέη, την οποία μάλιστα είχε βραβεύσει για την αποτελεσματικότητά της ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Γράφει σχετικά ο Βηματοδότης:

«Ως γνωστόν, οι άριστοι δεν έχουν τη συμπάθεια των Συριζαίων. Ετσι μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Μπέη επέστρεψε στη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπου και ήταν η οργανική της θέση. Και τα τελευταία πέντε χρόνια «έτρεχε» αποκλειστικά ζητήματα της ΑΑΔΕ. Ωστόσο, η δημόσια υπάλληλος με τις εξαιρετικές περγαμηνές απόδοσης φαίνεται πως δεν θα μείνει αναξιοποίητη από τη νέα κυβέρνηση. Μαθαίνω πως προ ημερών αποσπάστηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, προκειμένου να αναλάβει πιθανότατα ξανά τον νευραλγικό τομέα του νομοπαρασκευαστικού έργου. Για την ιστορία του πράγματος, να σας αναφέρω πως μόνο μία βουλευτίνα στο παρελθόν είχε καταφερθεί σε βάρος της κυρίας Μπέη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και οι επιθέσεις αυτές έγιναν τα σκληρά χρόνια της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο κ. Στουρνάρας με τις 'αμαζόνες' του προσπαθούσαν να γλιτώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία.»

 
 
 

Έγινε και αυτή στην Ελλάδα

Για να γελάσουμε και λίγο κλείνοντας ….. Νομίζουμε πως μόνο στην Ελλάδα θα γίνονταν μια τόσο χαζή ληστεία, όπως η χθεσινή στην Πέτρου Ράλι. Έκλεψαν ένα αυτοκίνητο. Μπούκαραν με αυτό σε μαγαζί ηλεκτρικών. Και πήραν μόνο 3 playstation, τα οποία μάλιστα δε μπορούν να χρησιμοποιήσουνε, λόγω των κωδικών (μόλις το κάνουνε θα τους βρούνε αμέσως).

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Plus500

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....