| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 19/10/20

 

 

Δύσκολα δε θα γίνει και στην Ελλάδα … Ας ετοιμαστεί ένα πακέτο στήριξης

 

Όπως σταθερά γράφουμε τις τελευταίες εβδομάδες, θεωρούμε σχεδόν βέβαιο πως πάμε σε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση μας πως μάλλον στην καρδιά του χειμώνα θα φτάσουμε στα 700 με 1.000 κρούσματα την ημέρα  (χωρίς να μπορούνε να αποκλειστούνε ακόμη χειρότερα νούμερα) ….. 

 

Και προσωπικά θεωρούμε σχεδόν βέβαιο πως η πολιτεία θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα …. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown  …. Ωστόσο πιστεύουμε πως από τα μέτρα που θα ληφθούνε θα αφορούνε την εστίαση, όπου θεωρούμε πιθανό ένα γενικό λουκέτο …. Λίγο πολύ στα πλαίσια της απόφασης του Βελγίου. Και νομίζουμε πως η πολιτεία θα πρέπει να αρχίσει να σχεδιάζει ένα πακέτο ειδικά για τον κλάδο της εστίασης …. Που αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας και που είναι σίγουρο πως τους επόμενους μήνες θα βρεθεί μπροστά σε πολύ δύσκολές καταστάσεις ……………..

 

Είναι χαρακτηριστικό πως από σήμερα, τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείσουν στο Βέλγιο για τέσσερις εβδομάδες προκειμένου η χώρα να αναχαιτίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.

 

Μέχρι στιγμής το κλείσιμο των καφέ δεν αφορούσε παρά μόνο την περιοχή των Βρυξελλών και ίσχυε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Το μέτρο επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα και αφορά επίσης τα εστιατόρια.

 

Ο υπουργός εξήγησε ότι η απόφαση να κλείσουν αυτοί οι χώροι που οι ειδικοί θεωρούν ότι "έχουν τη μεγαλύτερη διασπορά" του ιού έχει στόχο να αποφευχθεί "απολύτως" ένας νέος περιορισμός όπως την άνοιξη.

 

Ωστόσο, πρόσθεσε, "η κατάσταση είναι σοβαρή από υγειονομική άποψη", πρέπει να "εμποδίσουμε τον κορεσμό του συστήματος υγείας".

 

"Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα" επέμεινε ο υπουργός του κόμματος των Οικολόγων που είναι επίσης ένας από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης.

 

"Οι αριθμοί είναι τόσο υψηλοί όσο ήταν τον Μάρτιο όταν αποφασίσαμε ένα lockdown, αυτό είναι που θέλουμε να αποφύγουμε".

 

Το Βέλγιο, μια χώρα με 11,5 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας 191.959 κρούσματα κορωνοϊού και 10.327 θανάτους συνολικά, αριθμοί που το καθιστούν μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία.

 
 

 

Φανταστείτε εμείς upd

 

Είχαμε αναφερθεί και την Παρασκευή στο ζήτημα, με αφορμή τις δηλώσεις της Α. Μέρκελ …. Ότι η γερμανική οικονομία δεν αντέχει δεύτερο lockdown …. Και πέραν των όσων είπε η Μέρκελ χαρακτηριστικό είναι πως η γερμανική οικονομία δεν θα αντεπεξέλθει σε ένα νέο lockdown εξίσου καλά όπως στο πρώτο, προειδοποιούν και κορυφαίοι γερμανοί οικονομολόγοι, μπροστά στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό και τη συζήτηση που πυροδοτεί για ενδεχόμενους νέους περιορισμούς στην κοινωνική και οικονομική ζωή των πολιτών της Γερμανίας.

 

«Στην πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο να διανοηθεί κανείς ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δεύτερο lockdown όπως το διάστημα Μαρτίου - Μαΐου χωρίς σοβαρή, διαρκή απώλεια ευημερίας», εκτίμησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου της γερμανικής Οικονομίας (IW) Μίχαελ Χούτερ σε δηλώσεις του στη Handelsblatt.

 

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών για την Οικονομία (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ προειδοποίησε ότι «ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο θα απαιτούσε πάλι εκτεταμένους περιορισμούς, θα έπληττε την γερμανική οικονομία πιο σκληρά από το πρώτο», καθώς εξήγησε πως πολλές εταιρίες «έχουν ήδη εξαντλήσει τα αποθέματά τους και έχουν επισωρεύσει μεγάλα χρέη, ενώ διατρέχουμε τον κίνδυνο μαζικής αύξησης των εταιρικών χρεοκοπιών, η οποία θα αυξήσει την ανεργία και θα αποδυναμώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα».

 

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW) Γκάμπριελ Φελμπερμάιρ θεωρεί από την πλευρά του ότι πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η επανάληψη του «εξαιρετικά ακριβού» κλεισίματος της οικονομίας της άνοιξης. Τάσσεται μάλιστα υπέρ της λήψης αυστηρών μέτρων τώρα, προκειμένου, όπως λέει, να αποτραπεί η ανάγκη επιβολής σκληρότερων περιορισμών σε δύο εβδομάδες. «Οι οικονομικές παρενέργειες των μέτρων θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπ’ όψιν», είπε ο κ. Φελμπερμάιρ στη Handelsblatt, διευκρίνισε ωστόσο ότι οι σημερινοί αριθμοί κρουσμάτων δεν είναι συγκρίσιμοι με εκείνους της περασμένης άνοιξης, καθώς τώρα γίνονται πολύ περισσότερα τεστ.

 

Και εμείς επαναλαμβάνουμε …. Αν δεν αντέχει η Γερμανία ένα δεύτερο lockdown …. Φανταστείτε η χώρα μας και η ελληνική οικονομία ……

 
 

 

Ξέρετε πόσο καιρό φωνάζουμε ….

 

Και συνεχίζοντας με τα του Covid-19 ….. Η χώρα μας συγκριτικά με άλλες χώρες συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά …. Ωστόσο πιστεύουμε πως θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει αρκετά καλύτερα, ειδικά αν αποφύγουμε κάποια εξόφθαλμα λάθη …..

 

Και δύο από τα βασικά λάθη έχουνε να κάνουνε …. Με τα ΜΜΜ που συνεχίζεται να γίνεται ο κακός χαμός … Με τον αρμόδιο υπουργό και την κυβέρνηση να μην έχουνε κάνει το παραμικρό  …. Και δεύτερο με περιοχές στο κέντρο της Αττικής, όπου ο ιός διασπείρεται ανεξέλεγκτος, κυρίως μεταξύ των μεταναστών …. Οι οποίοι μάλιστα στη συνέχεια χρησιμοποιούνε μαζικά ΜΜΜ και ο ιός διασπείρεται ….

 

Και ξέρετε πως ποσό καιρό φωνάζουμε για αυτό, χωρίς οι αρχές να λαμβάνουνε τα μέτρα που θα έπρεπε με πολύ αυστηρότερους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών….

 

Μην μας κάνει λοιπόν εντύπωση πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ κορονοϊού σε πολίτες, στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας.

 

Πραγματοποιήθηκαν 516 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν δεκαεννέα (19) θετικά δείγματα (ένα μεγάλο ποσοστό 3,7% έναντι 1% που ήτανε το ανάλογο ποσοστό σε αντίστοιχους ελέγχους σε άλλες πλατείες – που και πάλι είναι ένα μεγάλο ποσοστό), από τα οποία οκτώ (8) αφορούν σε Έλληνες και έντεκα (11) σε αλλοδαπούς (11 άνδρες και 8 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 28 έτη.

 
 
 

 

Απλά δεν είναι καλά ….

 

Δε μπορούμε να μην κάνουμε ένα σχόλιο και για τον Ερντογάν. Εμείς θα μείνουμε σε μια από τις τελευταίες του αναφορές ….. «Έχουμε δικαίωμα να επεμβαίνουμε όπου είχαν φτάσει οι πρόγονοί μας, από την Λιβύη ως τη Σομαλία» ….. Και μόνο ένα σχόλιο μπορούμε να κάνουμε για αυτή τη δήλωση …. Ότι βλέποντας και όλες τις κινήσεις που κάνει … πραγματικά νιώθουμε πως δεν είναι καλά …..Και το εννοούμε … Μας δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που έχει χάσει τον έλεγχο ….. Και η αλήθεια είναι πως αυτό τον κάνει ακόμη πιο απρόβλεπτο – επικίνδυνο ….. με τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου να είναι πάντα μεγάλος ….

 

 

 

 

Τα fake news σε... όλο τους το μεγαλείο

 

Τέλος και από τα Παραπολιτικά τώρα …. Δυστυχώς τα fake news ακόμη για τα πιο απλά πράγματα συνεχίζουν να είναι το μεγάλο όπλο για πολλούς..

 

Κατά λάθος; Επίτηδες; Μικρή σημασία έχει, αφού και την πολιτική τους «εξυπηρετεί» αλλά και απόψεις διαμορφώνουν.

Η πιο πρόσφατη απόδειξη είναι ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος ανέβασε στον πρoσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία του Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας "Ο ιός δεν μεταδίδεται. Σας το λέει ο @PrimeministerGR".

 

Μόνο που ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξέχασε να πει πως αυτή η φωτογραφία ήταν από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές Μαρτίου.

Φυσικά κάτω από την ανάρτηση του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα σχόλια έπεσαν βροχή.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....