| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 21/11/19

 

 

Τα σχόλια που δείχνουνε τη στάση θα τηρήσουνε οι δανειστές…

 

Θα ξεκινήσουμε με τα της οικονομίας και τη συζήτηση που υπάρχει για το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Και νομίζουμε πως τα όσα πιστεύουμε οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Με ανοιχτό το σενάριο να υπάρξουνε κάποιες φόρμουλες για να μιλήσουμε για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα (το θέμα είναι αρκετά σύνθετο, όπως έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή, λόγω της σύνδεσης με το χρέος). Να αντικατοπτρίζονται στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος είπε: “Mια «ξεκάθαρη τάση» για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να «αντικατοπτριστεί» στη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων”.

 

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο η θετική έκθεση της Επιτροπής θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του στόχου 3,5%, ο Β. Ντομπρόφσκις υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ξεπερνάει για πέμπτη συνεχή χρονιά τον στόχο της, κάτι που όπως είπε «ανοίγει το δρόμο» για την καταβολή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ANFA και SMP. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει μέρος των κεφαλαίων αυτών για επενδύσεις και όχι για την αποπληρωμή του χρέους, για το οποίο, όμως, η τελική απόφαση ανήκει στους πιστωτές.

 

Αναφερόμενος στην περίοδο μετά το 2020, εξήγησε πως ο βασικός λόγος για τον οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί σε συγκεκριμένους στόχους είναι ότι έχει «κατά πολύ» το μεγαλύτερο λόγο χρέους/ΑΕΠ, «κοντά στο 180%». Ως εκ τούτου, σημείωσε, θα πρέπει να μειωθεί σε επίπεδα που επιφυλάσσουν «λιγότερους κινδύνους» για την ελληνική οικονομία. «Το επίπεδο του δημόσιου χρέους δεν δίνει πολλά περιθώρια για λάθη πολιτικής. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αλλά οι στόχοι στηρίζονται σε μια ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και αν δούμε ξεκάθαρες θετικές τάσεις, φαντάζομαι ότι αυτές θα αντικατοπτριστούν και στους στόχους», κατέληξε ο Β. Ντομπρόβσκις.

 
 

 

Ας το κρατήσουμε ….

 

Και σε αυτό το σημείο. Ας κρατήσουμε και μια δήλωση του πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς, ο οποίος, βεβαίως, υπέθεσε το αυτονόητο με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία του από τη διακυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Λυπάμαι που το λέω», δήλωσε, «αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ».

Και αυτή η δήλωση είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, χωρίς φυσικά να πρέπει κανείς να κινδυνολογεί ….

 
 

 

Μάλιστα

 

Και πάμε τώρα στο εσωτερικό του Σύριζα, όπου η κατάσταση δείχνει να παραμένει «περίεργη», με αρκετή μιζέρια και διαφωνίες. Και τι πιο χαρακτηριστικό από τις νέες προειδοποιήσεις των «53» προς τον Τσίπρα: «Μην αλλάξεις όνομα και γραμμή» ……

 

Και ειδικά στο ζήτημα του ονόματος, που ο Α. Τσίπρας φαίνεται να το θέλει αρκετά. Όλα δείχνουνε πως θα έχουμε νέα «επεισόδια» κατά τους επόμενους μήνες. Τώρα όσον αφορά τον κίνδυνο διάλυσης του Σύριζα. Νομίζουμε πως αυτός δεν υφίσταται σε αυτή τη χρονική στιγμή. Και πιστεύουμε πως αυτό το ζήτημα θα προέκυπτε μόνο μετά από μια νέα, μεγάλη, εκλογική αποτυχία. Πριν από κάτι τέτοιο. Και μετά τα υψηλά ποσοστά που πήρε ο Σύριζα στις τελευταίες εκλογές. Ο κίνδυνος διάλυσης πιστεύουμε πως είναι ελάχιστον, σχεδόν μηδενικός.

 
 

 

Ότι να ‘ναι  …..

 

Τώρα για τις νέες γκάφες του πρώην πρωθυπουργού τι να πούμε. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Ότι να ‘ναι ……

 

Τι μπορούμε να πούμε όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Open, σε μία επίθεση του στο ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «θα ακούμε Deutsche Welle, όπως κάναμε στην Κατοχή».

 

Το πρόβλημα στη δήλωση του κ. Τσίπρα είναι, αφενός, ότι η Deutsche Welle είναι γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης και, άρα, θα ήταν δύσκολο να το ακούει κανείς ως αντιστασιακό Μέσο επί Κατοχής.

 

Από την άλλη, ωστόσο, κάτι δεν… κολλάει και με την χρονολογία -και αυτό, καθώς η Deutsche Welle άρχισε να εκπέμπει το… 1953!

 

Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας μάλλον ήθελε να αναφερθεί στο βρετανικό δίκτυο BBC ή, σε διαφορετική περίπτωση, να μιλήσει για την περίοδο της Χούντας.

 

«Αν κάποιοι κρατούν μολότοφ, θα τις ρίχνουν»

 

Σε άλλο σημείο, δε, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αν κάποιοι νεαροί κρατούν μολότοφ, θα τις ρίχνουν!

 
 

 

OK!!!!

 

Και θα συνεχίσουμε με τον Α. Τσίπρα. Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να πούμε για τα όσα λέει στο παρακάτω video. Πραγματικά απορούμε ….. Αφήνουμε τα υπόλοιπα σχόλια σε εσάς…

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....