| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 22/11/19

 

 

Πολύ - πολύ θετική εξέλιξη

 

Θα ξεκινήσουμε μια είδηση που προσωπικά τη βρήκαμε αρκετά θετική. Ειδικά όταν εδώ και μήνες υπήρχανε μεγάλες ανησυχίες. Και μάλιστα εύλογες. Για σημαντική μείωση των επιδόσεων κατά τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ, τα έσοδα από τον τουρισμό κατέγραψαν άνοδο 16% το Σεπτέμβριο και 14% στο εννεάμηνο. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 16,088 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο, από 14,112 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, ενώ τον Σεπτέμβριο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν σε 2,846 δισ. ευρώ από 2,454 δισ. ευρώ. Οι αφίξεις ξένων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 3,8% την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ενώ οι εισπράξεις από μεταφορές, κυρίως θαλάσσιες, αυξήθηκαν κατά 5,5%.

 

Και επαναλαμβάνουμε πως τα όσα ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, ήτανε μια αρκετά θετική εξέλιξη, αφού κακά τα ψέματα μιλάμε για τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

 
 

 

Θετικές επισημάνσεις

 

Και αφού ξεκινήσαμε με θετικές ειδήσεις. Παρασκευή σήμερα, θα συνεχίσουμε με θετικές ειδήσεις. Γιατί και συμφωνούμε. Και θετικά ήτανε τα όσα ανέφερε ο ΟΟΣΑ, αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα.

 

Συγκεκριμένα, διασφαλισμένα είναι τα πλεονάσματα όχι μόνο για το 2020 αλλά και για το 2021 εκτιμά ο ΟΟΣΑ στο ειδικό κεφάλαιο για την Ελλάδα της έκθεσής του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

 

Κάνει αναφορά για χαμηλότερους στόχους, σε συνεννόηση με τους εταίρους,  αλλά και για άνοδο του ΑΕΠ κατά 2%  την προσεχή 2ετία λόγω διεθνούς κλίματος και αύξησης εισαγωγών.

 
 

 

Πιο ρεαλιστικός αυτός ο στόχος

 

Και κάνοντας και ένα επιπρόσθετο σχόλιο για την πρόβλεψη του ΟΑΣΑ για την ανάπτυξη. Θα λέγαμε πως συμφωνούμε περισσότερο με την εκτίμηση για ανάπτυξη 2% το 2020 (πιθανότερο βλέπουμε το 2,1 – 2,2%, ανάλογα και με την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία). Παρά την πρόβλεψη που υπάρχει στον προϋπολογισμό, για ανάπτυξη 2,8%.

 
 

 

Και αυτή είναι καλή επίδοση….

 

Φαίνεται έχουμε διάθεση σήμερα …. Και δε θα μουρμουρίσουμε …. Και τα βλέπουμε αισιόδοξα τα πράγματα. Στην έκθεσή της λοιπόν η Κομισιόν αναφέρει πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί κάτω από το 100% του ΑΕΠ ως το 2041 και όχι ως το 2048, όπως προέβλεπε πριν από το καλοκαίρι, ενώ θα φτάσει το 60% το 2055. Και υπό προϋποθέσεις αυτό μπορεί να συμβεί. Και αν και σε όλους εμάς του θνητούς …. Και δικαιολογημένα … Αυτά μας φαίνονται πολύ μακριά. Θα λέγαμε πως οι παραπάνω προβλέψεις εντάσσονται και αυτές στην αισιοδοξία που υπάρχει για τη βελτίωση των οικονομικών της χώρας.

 
 

 

FM

 

Σε αυτό το σημείο θα σας πούμε μια ιστορική αλήθεια. Και θα σας την αποκαλύψουμε πρώτοι. Στην κατοχή λοιπόν, οι έλληνες άκουγαν την Deutsche Welle και τον 902 αριστερά στα FM ….. Έτσι γιατί η ιστορία πρέπει να αποκατασταθεί!!!!!

 
 

 

Θυμηθήκαμε και αυτό

 

Τώρα θα μας πείτε. Ο πρώην και επί 5 χρόνια πρωθυπουργός της χώρας. Σε συνέντευξη με τον Μ. Ομπάμα είχε βγει και είχε μιλήσει ελληνικά με αγγλική προφορά !!! Επαναλαμβάνουμε ….. Ελληνικά με αγγλική προφορά !!!

 

Και την ίδια ώρα, ο Σύριζα έβγαζε ανακοίνωσε εναντίον της κυβέρνησης Σύριζα, εναντίον της επίσκεψης ενός αμερικανού προέδρου στη χώρα μας !!!

 

Και τα μυαλά στα κάγκελα ….. Καλό ΣΚ να έχουμε …… Και πάνω από όλα υπομονή με αυτή τη χώρα που μπλέξαμε…

 

 

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....