| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 23/08/21

 

 

Lockdown…

 

Δυστυχώς …. Και μάλιστα πολύ δυστυχώς … Στο τέλος του πλησιάζει σιγά – σιγά το καλοκαίρι, αν και οι εβδομάδες του Σεπτεμβρίου προσφέρουνε πάντα συγκινήσεις για τα καλύτερα μπάνια της χρονιάς. Και δυστυχώς φέτος λέμε ένα ακόμη μεγαλύτερο δυστυχώς που σιγά – σιγά τελειώνει ο χειμώνας ….. εν μέσω όλο και μεγαλύτερης συζήτησης για το αν θα έχουμε νέα lockdowns. Μάλιστα με βάση κάποιες πληροφορίες, από τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα αρχίσει να παρουσιάζει ένα πλάνο δράσης, αναφορικά με το τι σχεδιάζεται στο σενάριο μιας πολύ μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων.

 

Τώρα εν συντομία να σταθούμε στις βασικές πληροφορίες. Με βάση τα όσα λένε κυβερνητικά στελέχη, ο βασικός σχεδιασμός προβλέπει πολύ αυστηρούς περιορισμούς για τους μη – εμβολιασμένους. Βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουνε συνεχώς τεστ, που θα τα πληρώνουνε οι ίδιοι. Και τέλος, στην κυβέρνηση σχεδόν αποκλείουνε ένα καθολικό lockdown, με μοναδικό σενάριο κάποιους τοπικούς περιορισμούς, όπως ήδη γίνεται (για παράδειγμα έγινε προσφάτως σε αρκετά νησιά).

 
 

 

Μέχρι τα σχολεία το συζητάμε …. Όχι συνολικά …

 

Σας μεταφέραμε τι λένε στην κυβέρνηση. Θα σας πούμε τώρα τι πιστεύουμε εμείς. Για την ακρίβεια θα επαναλάβουμε τη βασική μας πρόβλεψη εδώ και αρκετό καιρό. Συνεχίζουμε λοιπόν να πιστεύουμε πως γενικό lockdown δε θα γίνει. Δε θα γίνει ακόμη και αν ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και για παράδειγμα φτάσει τους 7.000 και 8.000 ημερησίως. Ωστόσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως με τα παιδιά να είναι στο επίκεντρο της αύξησης των κρουσμάτων, βλέπουμε πως υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες τα σχολεία να μπούνε στην λογική της τήλεκπαίδευσης. Ενδεχομένως και για πάρα πολλούς μήνες …..

 

Ξέρουμε πως είναι ότι χειρότερο να συμβεί αυτό για 3ο χειμώνα. Ωστόσο θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Μέχρι εκεί (δηλαδή κλείσιμο σχολείων) αντέχετε. Γενικό lockdown, για 3ο χειμώνα, δεν αντέχεται. Ο ήδη τρελαμένος κόσμος (και συγνώμη που το γράφουμε έτσι – για όλους μας ισχύει αυτό) δεν πρόκειται να το αντέξει. Βασικά δεν πρόκειται να το αντέξει κανείς και κυρίως η οικονομία.

 
 

 

Εννοείται αυτό!!

 

Μάλιστα είναι περιττό να πούμε πως κανείς δεν πρόκειται να πειθαρχήσει σε ένα νέο lockdown, επομένως επί της ουσίας μόνο ζημία έχει να κάνει στην οικονομία και τίποτα περισσότερο. Γιατί και πέρσι ….. Lockdown είχαμε ….. Η οικονομία πέθανε και όλοι ήτανε στο δρόμο, με το lockdown να μένει στα χαρτιά και μην αποδίδει, οδηγώντας σε μια αυτοτροφοδοτούμενη παράταση του κλεισίματος της αγοράς, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.  Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνονταν φέτος, στον 3ο επί της ουσίας χειμώνα. Σε καμία περίπτωση λοιπόν να μη γίνει lockdown και ο κάθε πολίτης ας πάρει την ευθύνη της υγείας του ….

 
 

 

Ίσως πρέπει να εξεταστεί αυτό το μέτρο

 

Για να είμαστε ειλικρινείς. Από το να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε νέο lockdown και να καταστραφούμε όλοι … Θεωρούμε πως πλέον θα ήτανε καλύτερο η κυβέρνηση να πάρει το πολιτικό κόστος και να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όσους είναι άνω των 55-60 ετών. Και λέμε άνω των 55-60 ετών και όχι σε όλους, γιατί με βάση όλους τους αριθμούς και τις τελευταίες έρευνες, με τεράστια διαφορά, εκεί εντοπίζεται ο μεγάλος κίνδυνος για θανάτους και σοβαρά περιστατικά.

 
 
 

 

Χαρακτηριστικές δηλώσεις

 

Για να καταλάβει κανείς γιατί ξεκινάει και πάλι η συζήτηση για lockdown … Αρκεί να δει τις τελευταίες δηλώσεις γιατρών ….. Συγκεκριμένα, για άμεση ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών ενόψει του Φθινοπώρου έκανε λόγο o διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτήν τη στιγμή το σύστημα υγείας πιέζεται ξανά λόγω της με μεγάλης διασποράς του κορονοϊού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κλινική Covid του Ευαγγελσιμού με 84 κρεβάτια παρουσιάζει πληρότητα και πρόκειται να προστεθούν ακόμα 50 κρεβάτια.

 

Ο κ. Μπουλμασάκος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το τι θα συμβεί σε 2 με 3 εβδομάδες από τώρα που θα έχουν επιστρέψει και οι τελευταίοι από τις καλοκαιρινές τους διακοπές σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «αν μέχρι τον Οκτώβριο δεν έχουμε εμβολιάσει ακόμα 2 εκατ. συμπολίτες μας τότε όσο και αν η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει lockdown θα αναγκαστεί να το κάνει άρον – άρον. Επαναλαμβάνουμε … «αν η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει lockdown θα αναγκαστεί να το κάνει άρον – άρον»…

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....