| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 24/03/21

 

 

Πάσχα;

 

Θα ξεκινήσουμε με τα της πανδημίας και θα αναφερθούμε σε όλους αυτούς που λένε και γενικά δημιουργούνε, μεγάλες μάλιστα, προσδοκίες για άνοιγμα της αγοράς το Πάσχα. Μάλιστα κάποιοι φτάνουνε στο σημείο να προβλέπουνε κανονικό Πάσχα, με μετακινήσεις μεταξύ των νομών, μέχρι και άνοιγμα της εστίασης, τουρισμό κτλ …. Προσωπικά λοιπόν και σε σχέση φυσικά με αυτά που γράφουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θα συστήσουμε σε όλους να κρατάμε πολύ μικρό καλάθι. Για να είμαστε ειλικρινείς και αν και ευχόμαστε να διαψευστούμε …. Σχεδόν το αποκλείουμε …. συνεχίζοντας να πιστεύουμε πως ουσιαστικό και μη αναστρέψιμο άνοιγμα της αγοράς, θα έχουμε μετά το Πάσχα και στα μέσα περίπου Μαΐου (Δευτέρα 17/05).

 
 

 

Παραμένει ελεγχόμενη

 

Και κάπως έτσι, το ελληνικό δημόσιο ετοιμάζεται για ένα ακόμη πακέτο στήριξης, όχι μόνο για το σύνολο του Μαρτίου, αλλά και μάλλον και όπως όλα δείχνουνε, για το μήνα Απρίλιο (τουλάχιστον αυτό πιστεύουμε εμείς). Και θυμίζοντας πως το εβδομαδιαίο κόστος από το λουκέτο, είναι περίπου 750εκ ευρώ. Και είναι λογικό η ανησυχία για την οικονομία να μεγαλώνει. Ωστόσο και πάντα στο βασικό μας σενάριο, του ανοίγματος της αγοράς από τα μέσα Μαΐου. Πιστεύουμε πως αυτό το extra κόστος των περίπου 4-5δις ευρώ (αν δηλαδή μείνουμε σε lockdown ακόμη και μέχρι τα μέσα Μαΐου), δεδομένου και του μαξιλαριού ασφαλείας, πιστεύουμε πως είναι ένα κόστος που αντέχει το δημόσιο. Ναι μεν τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα και η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ωστόσο τουλάχιστον αποφεύγεται το όποιο εφιαλτικό σενάριο για την ελληνική οικονομία.

 
 

 

Για όσους μιλάνε για super ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια

 

Βέβαια όσον αφορά την ελληνική οικονομία, θέλουμε να σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Θα συστήσουμε σε όλους αυτούς που προβλέπουνε μια super ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, να είναι πολύ προσεκτικοί. Γιατί ναι μεν στο β’ εξάμηνο του 2021 και το πρώτο τρίμηνο – εξάμηνο του 2022, θα έχουμε μια μεγάλη ανάπτυξη, λόγω καθαρά συγκρισιμότητας με πολύ κακές αντίστοιχες περιόδους λόγω lockdown. Ωστόσο σε όλους αυτούς που προβλέπουνε υψηλούς αριθμούς ανάπτυξης για πολλά χρόνια. Εμείς μόνο θα θυμίσουμε τις πολύ κακές επιδόσεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, όταν ακόμη δεν είχε έλθει η πανδημία και εκεί που όλα φαίνονταν πως πάνε καλά, είχαμε μια απότομη προσγείωση της ανάπτυξης. Και αυτό δεν έχει ακριβώς να κάνει με την κυβέρνηση. Έχει να κάνει με τις πραγματικές αναπτυξιακές ικανότητες της χώρας. Μια χώρα η οποία επί της ουσίας δεν έχει το παραμικρό παραγωγικό μοντέλο. Και είμαστε σίγουροι πως αυτό θα το βρούμε μπροστά μας…

 
 

 

Τουρκία

 

Θέλουμε να κάνουμε και ένα σχόλιο για την Τουρκία και την τουρκική οικονομία. Για να είμαστε ειλικρινείς, νιώθουμε πως αυτή τη φορά η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη.  Ξέρουμε πως αυτά τα εμπρός πίσω έχουνε γίνει πολλές φορές. Ωστόσο νιώθουμε πως αυτή τη φορά μπορεί τα πράγματα να μην μαζεύονται. Και μπορεί όλοι να γράφουνε και να λένε πως ο Ερντογάν δε θα πάει σε πρόωρες εκλογές. Ωστόσο πιστεύουμε πως κατά τους επόμενους μήνες, θα αναγκαστεί να το κάνει …. Και με δεδομένο πως τα ποσοστά του συνεχώς πέφτουνε, δίνουμε πιθανότητες ο Ερντογάν να χάσει τις εκλογές, ωστόσο να μην αποδεχθεί την ήττα του (ξέρει τι τον περιμένει μετά) και η Τουρκία να βυθιστεί σε ένα πραγματικό χάος. Ξέρουμε πως το όλο σενάριο ακούγεται ακραίο. Ωστόσο είτε έτσι είτε αλλιώς, νιώθουμε πως πλέον τα πράγματα στην Τουρκία είναι σχεδόν δρομολογημένο πως δε θα βγάλουνε σε καλό.

 
 

Είδος Λεφτόδεντρου

 

Επίπεδο αντιπολίτευσης

 

Όπως πάντα διευκρινίζουμε σε αντίστοιχα σχόλια …. Εμείς ΝΔ δεν είμαστε. Και πιστεύουμε και το έχουμε γράψει, πως έχουνε γίνει πολλά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας. Αλλά αυτή η εικόνα της αντιπολίτευσης είναι εκτός ανταγωνισμού. Τελευταίο κατόρθωμα, αυτή η τρομερή πρόταση της κυβέρνησης να κάνει όλη η Ελλάδα PCR τεστ!!!! Έτσι γιατί ο Σύριζα είναι large. Τι self test και αηδίες … Όλοι οι έλληνες PCR τεστ, στη γνωστή λογική του «πάρτα όλα» ..

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....