| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 24/09/20

 

 

Κακή εικόνα …

 

Θα ξεκινήσουμε με μια παρατήρηση για την κυβέρνηση, στην οποία σήμερα θα αναφερθούμε αρκετά. Προσωπικά λοιπόν τα όσα συμβαίνουνε τις τελευταίες ημέρες στο τρίγωνο κυβέρνηση – τράπεζες – ΤτΕ για το ζήτημα του νέου πτωχευτικού νόμου, είναι τελείως προβληματική. Δεν είναι δυνατό να φαίνεται να υπάρχει μια τόσο μεγάλη ασυνεννοησία για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Πιθανόν οι περισσότεροι που διαβάζουνε το σχόλιο, δε γνωρίζουνε τις λεπτομέρειες …… Ωστόσο όσοι γνωρίζουνε το ζήτημα, μιλάνε για μια κατάσταση στα όρια του αλαλούμ. Και αυτό μόνο τιμητικό δεν είναι για την κυβέρνηση, σε μια κρίσιμη φάση για την ελληνική οικονομία. Σε μια φάση που ανάμεσα σε  όλα τα άλλα, μιλάμε για περίπου 18δις δάνεια σε μορατόριουμ.

 
 

 

Lockdown

 

Και όσον αφορά το lockdown, το επαναλαμβάνουμε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η διαρκής συζήτηση, προτού η κυβέρνηση εξαντλήσει ότι πρέπει να κάνει. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τις τελευταίες δύο ημέρες, η κυβέρνηση άρχισε να ασχολείται με την μη – τήρηση των μέτρων από τους μετανάστες, όταν εδώ και καιρό μεταξύ των αλλοδαπών - μεταναστών (που κατακλύζουνε και τα ΜΜ), για παράδειγμα στο κέντρο της Αθήνας, δεν λαμβάνονταν σχεδόν κανένα μέτρο προφύλαξης. Και μόνο τυχαίο δεν είναι πως πλέον οι περιοχές με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών (στην ευρύτερη Αθήνα) είναι το επίκεντρο της πανδημίας, με αρκετά κρούσματα στα νοσοκομεία να είναι και αυτά μετανάστες).

Επίσης επαναλαμβάνουμε πως η εικόνα στα ΜΜΜ είναι για γέλια και για κλάματα. Και αντί να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα, συζητάμε για lockdown….. Εμείς αυτά τα πράγματα δε μπορούμε να τα καταλάβουμε…..

 
 

 

Και μόνο αυτή η συζήτηση…..

 

Και να σημειωθεί πως και μόνο η συζήτηση νεκρώνει την ήδη νεκρή οικονομία ….. Δε γίνεται να το κάνουμε αυτό την ώρα που πάμε για ύφεση ακόμη και 10%!!!!!

 
 
 

 

Το μόνο σίγουρο ότι αλλάζει στον επόμενο ανασχηματισμό

 

Τώρα από τα της κυβέρνησης. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα γίνει ο ανασχηματισμός. Αυτό που ξέρουμε είναι πως όποτε και αν γίνει, ο κ. Κικίλιας θα αντικατασταθεί. Το θεωρούμε σχεδόν σίγουρο …..

 

Τελευταίο επεισόδιο ….. Ότι μετά την ΚΕΔΕ, ευθύνες στο υπουργείο Υγείας (Κικίλιας, Κοντοζαμάνης) για το φιάσκο με τις μάσκες, ρίχνει & ο υΠΕΣ. Συγκεκριμένα, ο Τ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι:

 

«Η αστοχία υπήρξε από την πλευρά της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που έδωσε λάθος διαστάσεις. Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως κατανοώ ότι δεν μπορούσε η ΚΕΔΕ να αγνοήσει αυτές τις διαστάσεις, γιατί αν το είχε κάνει, σήμερα, θα ήταν υπόλογη για παράβαση καθήκοντος», πρόσθεσε.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «συλλογική ευθύνη», βάζοντας τους πάντες στο κάδρο: Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας και ΚΕΔΕ.

 

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι «πιστώθηκαν ήδη 4 εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο Καρδίτσας για αποζημιώσεις στους πολίτες». Και ότι «το Κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά και συντονισμένα στην περίπτωση της αντιμετώπισης των ζημιών από τον Μεσογειακό Κυκλώνα «Ιανό».

 

 

 

Και η Ελλάδα που όλο και απαξιώνεται και γερνά

 

 

 

Στο έθνος διαβάσαμε τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα ….. Και η αλήθεια είναι πως χαρήκαμε για τα παιδιά. Ωστόσο για ακόμη μια φορά νιώσαμε πως τα πράγματα σε αυτή τη χώρα πηγαίνουνε από το κακό στο χειρότερο. Μια απαξιωμένη χώρα, χωρίς παραγωγικό μοντέλο …. Μια χώρα που συνεχώς γερνάει, χάνοντας τους πιο ποιοτικούς της νέους ….

 

Το δημοσίευμα λοιπόν του Έθνους ανέφερε τα ακόλουθα:

 

Βαλίτσες για την άλλη άκρη του Ατλαντικού ετοιμάζουν τρεις αριστούχοι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι αν και κατάφεραν να περάσουν σε κορυφαίες σχολές των ελληνικών ΑΕΙ, θα κυνηγήσουν το αμερικανικό όνειρο από τα... 18 καθώς αποδέχτηκαν τις πλήρεις υποτροφίες πανεπιστημίων των ΗΠΑ που τους προσφέρθηκαν.

 

Πρόκειται για την πρωταθλήτρια τένις Ιωάννα Γιαννακού η οποία πέρασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ και έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο Grinnell College των ΗΠΑ για Engineering, τον Πέτρο Μπασάκη ο οποίος μπήκε στο  τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία στο αμερικάνικο κολλέγιο Davidson College και τον Γιώργο Αξαρλή, ο οποίος πέρασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ενώ έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία για να σπουδάσει Οικονομικά στο Pomona College των ΗΠΑ.

 

Η οργάνωση των αμερικανικών πανεπιστημίων, η ευελιξία των ακαδημαϊκών προγραμμάτων που προσφέρουν, οι αυξημένες χρηματοδοτήσεις για έρευνα και η δυνατότητα παρακολούθησης ποικίλων δραστηριοτήτων που δε συνδέονται κατ΄ ανάγκη με το αντικείμενο των σπουδών τους έγειραν μεταξύ άλλων την πλάστιγγα υπέρ των ξένων πανεπιστημίων. Ωστόσο, και οι τρεις αριστούχοι, αν και κουνούν μαντήλι εντούτοις δεν κλείνουν οριστικά την πόρτα για πιθανή επιστροφή τους στο μέλλον στη χώρα.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....