| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 25/09/19

 

 

Καρφί (1)

 

Με γκρίνια και κακίες θα ξεκινήσουμε σήμερα ….. Αλλά με ενδιαφέρον διαβάσαμε πως όσον αφορά την περιβόητη ιστορία της χρεοκοπίας της Thomas Cook, που τόσο πολύ στοιχίζει στη χώρα μας. Η εταιρεία δεν κατάφερε να βρει μια τράπεζα στη Βρετανία κυρίως, αλλά και όχι μόνο. Να της δανείσει 200εκ ευρώ. Και ξέρετε τι θυμηθήκαμε. Ότι στη χώρα μας οι ελληνικές τράπεζες είχανε δανείσει το Alter Channel του κ. Κουρή 500εκ ευρώ, με εγγύηση την ταινιοθήκη από τα στρουμφάκια!!! Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε ….. αν και σίγουρα δεν ήτανε οι τράπεζες που φταίνε γι την κρίση, αλλά κυρίως το δημόσιο χρέος (αν και μιλάμε για μια αλυσίδα).

 
 
 

 

Καρφί (2)

 

Και αφού έχουμε όρεξη για κακίες. Αν και σίγουρα το timing είναι λίγο κακό, λόγω του μεγέθους της ζημίας που μετράει ο ελληνικός τουρισμός από την υπόθεση της Thomas Cook. Θυμηθήκαμε τα όσα είχε πει ο κ. Στουρνάρας αλλά και η ΤτΕ για τον τουριστικό κλάδο. Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο του 2016 στους “Financial Times”, ο κ. Στουρνάρας είχε ερωτηθεί για το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών και, αφού αναφέρθηκε στην εκτίμηση της ΤτΕ ότι ένα στα έξι μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι αποτέλεσμα στρατηγικής αθέτησης πληρωμών, τόνισε το παράδειγμα του τουρισμού: «Μπορώ να σας δώσω ένα παράδειγμα: υπήρξε μια ισχυρή τουριστική περίοδος σε ορισμένα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, ο τομέας της φιλοξενίας σε αυτές τις περιοχές έχει NPLs άνω του μέσου όρου. Έτσι μπορούν οι τράπεζες να βρουν ποιος μπορεί να πληρώσει και θα πρέπει να τους ζητήσουν να πληρώσουν αμέσως».

 

Και πέραν των όσων είχε πει ο κ. Στουρνάρας. Πριν από μερικούς μήνες σε έκθεση – ανάλυση της, η Τράπεζα της Ελλάδος είχε εκφράσει την ανησυχία της για το πολύ υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν χορηγηθεί στον τουριστικό κλάδο. Η ΤτΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζει να προβληματίζει το γεγονός ότι ο κλάδος του τουρισμού παρουσιάζει υψηλό ποσοστό Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (35,2%), παρά τον εξωστρεφή χαρακτήρα και την ανοδική του πορεία και τη διευρυνόμενη συμβολή του στο ΑΕΠ».

 

Επειδή όπως αναφέραμε το timing είναι ίσως λίγο λάθος που κάνουμε αυτήν την αναφορά. Αφήνουμε τα υπόλοιπα σχόλια σε εσάς.

 
 
 

 

Δεν αντέχεται …..

 

Τελικά έχουμε τις πολύ κακές μας σήμερα. Θα φταίει ο καιρός και η χθεσινή απεργία που μας ταλαιπώρησε! Υπάρχει λοιπόν κάτι που δεν αντέχεται. Αλλά δεν αντέχεται! Να βλέπει κανείς τα στελέχη του Σύριζα να κατεβαίνουνε στις δρόμους, μαζί με τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας μάλιστα, ακριβώς τις ίδιες ατάκες με το όταν ήτανε αντιπολίτευση πριν το 2015 (περί αγώνων των εργαζομένων κτλ). Αυτό πραγματικά δεν αντέχεται. Αλλά φυσικά αυτός που κυρίως φταίει είναι ο ελληνικός λαός.  

 
 
 

 

Μια πρόβλεψη…

 

Και μια που πιάσαμε τα του Σύριζα. Και βλέποντας και την τελευταία κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος, μεταξύ της ηγεσίας του κόμματος και των 53. Θα ρισκάρουμε μια πρόβλεψη. Ότι παρά τα μεγάλα ποσοστά που πήρε ο Σύριζα στις προηγούμενες εκλογές. Υπάρχουνε 30-70% πιθανότητες το κόμμα να σπάσει στα δύο. Δεν είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά είναι κάτι αρκετά πιθανό.

 
 
 

:)

 

Και επειδή πολύ γκρινιάξαμε. Θα κλείσουμε με ένα σκίτσο για να γελάσουμε. Ένα σκίτσο του Α. Πετρουλάκη στην Καθημερινή.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Plus500

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....