| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 27/03/20

 

 

3 μέτρα που ακόμη δεν έχουνε ληφθεί …

 

Συνεχίζοντας να πιστεύουμε πως η ελληνική κυβέρνηση λειτούργησε σχετικά γρήγορα. Ξεκινώντας τα σημερινά μας σχόλια, θα επαναλάβουμε πως υπάρχουνε 3 μέτρα που κακώς δεν έχουνε γίνει ακόμη, αφού σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα θα ήτανε ακόμη καλύτερα

 

Α) Kατά την άποψη μας, ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή για μετάδοση του ιού βρίσκεται μέσα στα super market, όπου μετά λύπης διαπιστώνουνε μια πλήρη επιπολαιότητα των περισσοτέρων υπαλλήλων (με πολλούς από αυτούς να είναι και μικροί σε ηλικία), με πηγαδάκια, πλημμελή καθαριότητα και πολλά άλλα …… Άμεσα λοιπόν το κράτος θα πρέπει (αν δεν μπορεί το ίδιο) να αναγκάσει τα super market να κάνουνε τεστ σε όλους τους υπαλλήλους τους …… Και είμαστε σίγουροι πως αν συμβεί αυτό θα διαπιστώσουνε πως ο Covid-19 ζει και βασιλεύει σε πολλά από τα super market, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τον κόσμο, που βρίσκεται μεν σε καραντίνα, αλλά τις ελάχιστες φορές που βγαίνει από το σπίτι διατρέχει πολλαπλάσιο κίνδυνο να κολλήσει τον ιό.

 

Β) Πέραν των super, θα επαναλάβουμε πως γενικά πρέπει να γίνονται μαζικά ακόμη και τυχαία τεστ, αφού όπως είχαμε σχολιάσει και χθες. Μιλάμε μεν για λίγα κρούσματα στη χώρα μας, ωστόσο γίνονται και ελάχιστα τεστ με την εικόνα να είναι πιθανόν διαφορετική (αν και σίγουρα καλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

 

Γ) Και σε ένα μέτρο το οποίο δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν έχει υιοθετηθεί παγκοσμίως. Θα πρέπει να απαγορευτεί πλήρως η έξοδος από το σπίτι σε όσους είναι άνω των περίπου 65-70 ετών, με παράλληλη μέριμνα για όσους μένουνε μόνοι τους. Είμαστε σίγουροι πως αν συνέβαινε αυτό (παγκοσμίως), τα ποσοστά θνησιμότητας θα ήτανε πολύ χαμηλότερα και παράλληλα το σύστημα υγείας αρκετών χωρών δε θα είχε καταρρεύσει, κάτι το οποίο δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και αυξάνεται τους νεκρούς.

 
 

 

Ούτε αυτό το καταλαβαίνουμε ….

 

Σε  συνέχεια των παραπάνω, υπάρχει και κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνουμε. Για παράδειγμα το ελληνικό δημόσιο σχεδιάζει να ξοδέψει για την κρίση ένα τεράστιο ποσό ύψους 10δις ευρώ. Νομίζουμε πως θα ήτανε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να πέσουνε αρκετά χρήματα στο σύστημα υγεία. Και περισσότερες εντατικές να κατασκευαστούνε, έτσι ώστε να μην υπάρχει και ο κίνδυνος να «σκάσει» κάποια στιγμή το σύστημα. Και κυρίως με αφορμή την κρίση να βελτιωθεί αισθητά το σύστημα υγείας, αφού η πρόκληση της κάθε κρίσης είναι την επόμενη ημέρα τα πράγματα να είναι καλύτερα, με την όποια κρίση να είναι ευκαιρία βελτίωσης των κακώς κειμένων.

 
 

 

Θετικές ειδήσεις (1)

 

Και με το Covid-19 να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, υπάρχουνε κάποιες θετικές ειδήσεις, τις οποίες δε θα πρέπει να παραβλέπουμε.

 

Αρχικά ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Κίνας, ενέκρινε ως αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή κατά του κοροναϊού, το αντιικό φάρμακο Favipiravir, που παράγεται στην Ιαπωνία με την εμπορική ονομασία «Avigan».

 

Το συγκεκριμένο φάρμακo πέρασε επιτυχώς τις εργαστηριακές δοκιμές καθώς και τις πρόσφατες κλινικές δοκιμές ενώ είχε δοκιμαστεί ως πειραματικό φάρμακο σε 340 βαριές περιπτώσεις ασθενών στην Ουχάν, την Σενζέν και την Σαγκάη.

 

Σημειώνεται πως κινέζοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει επισήμως σε συνέντευξη Τύπου πως το φάρμακο αυτό που είχε εγκριθεί στην Ιαπωνία το 2014, ως φάρμακο κατά της γρίπης, αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό στην θεραπευτική αγωγή ασθενών του κορωνοϊού, σε νοσοκομεία της Κίνας.

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας, οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν πως «εμποδίζει την εξάπλωση του COVID-19 στον ανθρώπινο οργανισμό και σταματάει την καταστροφική δράση του ιού με την χορήγησή του».

 

Τα Κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα, αναφέρουν ότι οι έρευνες των αρμόδιων υπουργείων της Κίνας, ειδικά στην περιοχή Σενζέν έδειξαν ότι οι ασθενείς που το έλαβαν κατά την νοσηλεία τους βρέθηκαν αρνητική στο τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού, κατά μέσο όρο μετά από 4 ημέρες ενώ αντιθέτως οι ασθενείς που δεν το έλαβαν πήραν εξιτήριο – κατά μέσο όρο- σε 11 ημέρες.

 

Οι ίδιες έρευνες έδειξαν επίσης πως «οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο έδειξαν βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων τους σε ποσοστό 91% ενώ όσοι έλαβαν άλλες θεραπείες είχαν βελτίωση κατά 62% σύμφωνα με ευρήματα σε ακτινογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες» σε διάφορα νοσοκομεία της Κίνας.

 

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Κίνας για την έγκριση κυκλοφορίας του φαρμάκου πιθανολογείται ότι έχει το γεγονός πως η πατέντα της φαρμακευτικής ουσίας του στην Ιαπωνία έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο και δεν υπάρχει καμία προστασία αποκλειστικών δικαιωμάτων.

 

Το ίδιο φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί ως αγωγή για τους ασθενείς από τον ιό Ζίκα στην Βραζιλία ενώ το 2016 είχε δημοσιευτεί μια επιστημονική μελέτη Αφρικανών και Ευρωπαίων επιστημόνων για την αποτελεσματικότητα του σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών του Έμπολα.

 
 

 

Θετικές ειδήσεις (2)

 

Και στην δεύτερη θετική είδηση, η οποία και αυτή έρχεται από την Κίνα που ξεκίνησε η όλη ιστορία. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χθες, στην ηπειρωτική Κίνα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού το 24ωρο που ήρθη το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, όμως τα κρούσματα που οι κινεζικές αρχές χαρακτηρίζουν «εισαγόμενα» αυξήθηκαν, ενώ το Πεκίνο εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή της αναζωπύρωσης της εξάπλωσης.

 

Ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, εντοπίστηκαν 67 νέα κρούσματα, από 47 την προηγουμένη, σε όλες τις περιπτώσεις άνθρωποι που επέστρεψαν από το εξωτερικό, ενημέρωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε σήμερα.

Το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε έτσι στα 81.285.

 

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης ότι καταγράφηκαν έξι νέοι θάνατοι χθες Τετάρτη, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να ανέρχεται πλέον σε 3.287.

 

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σαγκάη (18), στην περιφέρεια Έσω Μογγολία (12) και στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ (11).

 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι τις τελευταίες ημέρες θεαματικά χαμηλότερος συγκρινόμενος με τον Φεβρουάριο, όταν η εξάπλωση του κορονοϊού κορυφωνόταν, γεγονός που επιτρέπει στο Πεκίνο να προωθήσει την επανεκκίνηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

 
 

 

ΣΟΚ

 

Και κλείνοντας. Νομίζουμε πως το παρακάτω στατιστικό είναι χαρακτηριστικό του γιατί αυτή η κρίση πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα αφήσει συντρίμμια στην παγκόσμια οικονομία.  Με βάση λοιπόν τα επίσημα στατιστικά ένας αριθμός ρεκόρ, 3,28εκ αμερικανών αιτήθηκε την τελευταία εβδομάδα για επίδομα ανεργίας εξαιτίας του Covid-19. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα, μια ιστορική αρνητική επίδοση.

 

Βέβαια, πραγματικά παραγωγικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Κίνα και άλλες, είναι σίγουρο πως με την άμεση εξομάλυνση της κατάστασης θα απορροφήσουνε αυτές τις στρατιές ανέργων και θα επιτύχουνε εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το πρόβλημα είναι με τις μη – παραγωγικές οικονομίες, όπως δυστυχώς η Ελλάδα.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....