| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 28/02/20

 

 

Ελλαδάρα

 

Εμάς αυτά που αρχίζουνε να διαφαίνονται πως θα γίνουνε με τον Κορωναιό στη χώρα μας, σε καμία περίπτωση δε μας εκπλήσσουνε. Είχαμε γράψει και τις προηγούμενες ημέρες πως ως χώρα είμαστε τουλάχιστον γραφικοί και τρέμαμε το πώς θα λειτουργήσει η χώρα όταν θα έρχονταν ο ιός στην Ελλάδα. Προσωπικά λοιπόν την αντίδραση του κράτους δεν την θεωρούμε κακή ως τώρα, αν και σίγουρα πολύ νωρίς.

 

Ωστόσο αυτόν τον κακό χαμό για παράδειγμα με τις υπερβολές στα super market ….. Και κυρίως με τα καρναβάλια μόνο στη χώρα μας μπορείς να τα δεις κανείς. Να υπάρχει όλο αυτό παγκόσμιο ζήτημα, το κράτος και σωστά να απαγορεύει τα καρναβάλια θέλοντας να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Και να υπάρχουνε τόσοι πολλοί ελληνάρες που να αντιδρούνε, με μαγκιές του τύπου εμείς θα κάνουμε παρέλαση (μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για νέους ανθρώπους) !!!  Τι άλλο μπορούμε να πούμε, παρά ότι αυτή η χώρα δε σώζεται ….Αλλά δε σώζεται με τίποτα …..

 

 

 

Εικόνες μιας  χώρας που δεν πρόκειται να προκόψει ποτέ ….

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω, δε μπορούμε να μην κάνουμε και ένα μικρό σχόλιο για τα όσα θλιβερά έγιναν στα δύο νησιά, με απίστευτες καταστάσεις μεταξύ πολιτών και ματ, με ευθύνες και από τις δύο πλευρές. Τα πράγματα είναι απλά. Οι εικόνες αυτές είναι οι εικόνες μιας χώρας που δεν πρόκειται να προκόψει ποτέ.

 

Για αυτό 10 χρόνια έχουμε κρίση και δε μπορούμε να βγούμε από αυτήν. Και για αυτό φοβόμαστε πως μελλοντικά και παρά τη βελτίωση που υπάρχει σε αυτή τη χρονική στιγμή, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε νέες περιπέτειες.

 
 

 

Μάλιστα

 

Από την τελευταία ειδησεογραφία τώρα …. Κρατάμε κάτι από την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ….. Ειδικότερα, τις «αιχμές» για το ότι οι τελευταίες εκθέσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα και τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών χρονολογούνται από το 2017, αφήνει η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Η Κομισιόν αναφέρει συγκεκριμένα πως όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, την εποπτεία και τις κυρώσεις οι τελευταίες εκθέσεις χρονολογούνται από το 2017. Στην ίδια βάση σημειώνει πως η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου που έχει αναλάβει τις υποθέσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων και την εξέταση των πόθεν έσχες των βουλευτών δεν έχει ακόμη εφαρμόσει κυρώσεις.

 

«Μια εις βάθος ανάλυση του τρόπου με τον οποίο το νομοθετικό πλαίσιο εφαρμόστηκε στην πράξη θα μπορούσε να διαφωτίσει το ενδεχόμενο να απαιτηθούν συγκεκριμένες προσαρμογές», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κομισιόν.

 

Στην έκθεση της η Επιτροπή χαιρετίζει την πρόοδο σχετικά με τη νεοσυσταθείσα Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ωστόσο καταγράφει καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Όπως αναφέρεται, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προγραμματίζεται να στελεχωθεί με 500 άτομα έως το Μάρτιο και να είναι πλήρως λειτουργική το Νοέμβριο του 2020. Αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σημειώνεται πως το 33% έχει ολοκληρωθεί και πως μόνο το 4% των ενεργειών δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Το ισχύον Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς διαρκεί μέχρι το 2021 και θα πρέπει να τροποποιηθεί ελαφρώς, πριν από το τέλος του 2020, με βάση την τρέχουσα κατάσταση.

 

Τέλος, η έκθεση της Κομισιόν υπογραμμίζει την καθυστέρηση που έχει υπάρξει στην δημιουργία μιας ελληνικής υπηρεσίας ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων, ήτοι μιας υπηρεσίας που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα συντονισμού που προκαλούνται από τον τρέχοντα κατακερματισμό αρμοδιοτήτων στην ανίχνευση, στην κατάσχεση και στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων που αποτελούν εγκληματικό προϊόν και η οποία θα τρέχει τη διαχείριση των κατασχεμένων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων.

 
 

 

Ψύχραιμη στάση

 

Πάντως σε σχέση με τα παραπάνω, υπάρχουνε και οι ψύχραιμες φωνές. Είναι χαρακτηριστικό πως ματαιώνεται το καρναβάλι της Πάτρας, με το δήμαρχο της πόλης Κ. Πελετίδη να ανακοινώνει ότι ο Δήμος θα υπακούσει στην εντολή του υπουργείου Υγείας και να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί τον… Ιούνιο. Μια σωστή απόφαση και με έξυπνο το ενδεχόμενο το καρναβάλι να γίνει μετά από κάποιους μήνες, με δεδομένη και την οικονομική σημασία του για την ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

Ο Μητσοτάκης, ο κορωνοϊός, το Προσφυγικό και οι διευθυντές

 

Τα ακόλουθα έγραψε ο «Βηματοδότης» ….

 

Ίσως να το έχετε πληροφορηθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους διευθυντές ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών. Αυτό που όμως δεν γνωρίζετε είναι τι τους είπε: Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να σημειώσω ότι δεν τους ζήτησε τίποτα, ούτε πώς να μεταδίδουν την είδηση, ούτε βεβαίως να αποκρύπτουν ειδήσεις. Τέτοια πράγματα δεν ζήτησε. Απλώς η συνάντηση έγινε για να καταγραφεί η γνώμη του και η γνώμη της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό και για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό. Και στα δύο ζητήματα η θέση του ιδίου ήταν ότι πρέπει να κρατηθεί ψύχραιμη στάση, ότι για τον μεν κορωνοϊό η προετοιμασία ήταν επαρκής, και όσον αφορά το Μεταναστευτικό ότι γίνεται και για το καλό των κατοίκων των νησιών. Οι περισσότεροι από τους διευθυντές είδαν θετικά την ενημέρωση που τους έγινε από τον Πρωθυπουργό. Καλύτερα να μη σας πω πώς χαρακτηρίστηκε σε αυτή τη συνάντηση ο τοπικός άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καλύτερα, γιατί εάν σας πω, δεν θα αποφύγω την αγωγή, ή ακόμη και τη μήνυση…

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....