| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 28/06/21

 

 

Ξεκινάμε αρνητικά την εβδομάδα…

 

Παρακολουθήσαμε πολύ στενά την τελευταία ειδησεογραφία γύρω από τις μεταλλάξεις, στη σκιά και των όσων έγιναν και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Και θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Προσωπικά ούτε θέλουμε να φανταστούμε και ούτε πιστεύουμε πως από το φθινόπωρο θα έχουμε και πάλι τα ίδια, με τα εμβόλια, σε μεγάλο βαθμό, να δείχνουνε να λειτουργούνε. Ωστόσο νιώθουμε πως οι τελευταίες εξελίξεις με τις μεταλλάξεις, κάνουνε μια μεγάλη ζημία στην έτσι και αλλιώς υποτονική ζήτηση των ξένων τουριστών.

 

Δε λέμε ότι πάει χάθηκε και φέτος η τουριστική χρονιά. Ωστόσο βάζοντας τα όλα κάτω, όχι 50% του 2019 αρχίζουμε να μη βλέπουμε (αρχίζει να φαντάζει ως όνειρο). Αλλά και 35 με 40% να πάει, τελικά θα πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Και να σημειωθεί πως πάνω κάτω τα ίδια λένε και φορείς του κλάδου.

 
 

 

Το καταφέραμε μετά από 7 χρόνια

 

Στα της οικονομίας …. Και σε αυτό το σημείο, να πανηγυρίσουμε για το γεγονός πως οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ανήλθαν στα 177δις ευρώ, επιστρέφοντας στα επίπεδα που ήταν το Νοέμβριο του 2014. Δηλαδή μετά από κόπους, βάσανα και πανδημίες, καταφέραμε να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν περίπου 7 χρόνια πριν. Και όλα αυτά την ώρα που το ΑΕΠ της χώρας έχει γυρίσει στο επίπεδο του 1987 !!! Ειλικρινά όμως αυτό του ότι χαιρόμαστε τόσο πολύ και μιλάμε για το λαμπρό μέλλον της ελληνικής οικονομίας (φυσικά και θα υπάρχει κάποια ανάπτυξη), ξέροντας τους αριθμούς, μας κάνει πολλές φορές και γελάμε, γνωρίζοντας πως για το μέσο έλληνα, η μιζέρια σε αυτή τη χώρα θα κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια.

 
 

 

Να μην τα ξεχνάμε αυτά…

 

Βέβαια όσον αφορά το ζήτημα των καταθέσεων και το ότι τώρα καταφέραμε να επιστρέψουμε, περίπου στο σημείο που ήμασταν πριν αναλάβει ο Σύριζα στις αρχές του 2015… Εμείς απλώς να συγχαρούμε για ακόμη μια φορά τη θρυλική κυβέρνηση Σύριζα και το θρυλικό δίδυμο Βαρουφάκη – Τσίπρα, που διέλυσαν το τραπεζικό σύστημα της χώρα, με τα όσα έκαναν. Ειλικρινά πιστεύουμε πως παγκοσμίως δεν πρέπει να υπάρχει υπουργός οικονομικών μέσα σε μόλις 6 μήνες, έχει προκαλέσει σε μια χώρα τόσο μεγάλη καταστροφή. Και επαναλαμβάνουμε, αυτά χωρίς καμία υπερβολή ή προσωπική εμπάθεια.

 

 

 

Θετική εξέλιξη

 

Πάντως όσον αφορά τα της οικονομίας, σε σχέση με τα όσα έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό. θα χαρακτηρίζαμε ως πολύ θετική εξέλιξη αυτό που δήλωση ο κ. Χρ. Σταϊκούρας, αναφορικά με μέτρα 4,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας το β' εξάμηνο φέτος. Όπως αρκετές φορές έχουμε γράψει, ακόμη και με ανοιχτή την αγορά (ούτε θέλουμε να σκεφτόμαστε το σενάριο των lockdowns) … ανησυχούμε πως η ζήτηση από το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα «κρεμάσει» πάρα πολύ, με πρώτο μεγάλο κίνδυνο, τη σημαντική αύξηση της ανεργίας. Και αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση πρέπει να έχει έτοιμα μέτρα στήριξης, κάτι το οποίο είπε και ο έλληνας ΥΠΟΙΚ ….

 
 

 

Είναι λάθος αυτό το ύφος

 

Τέλος και όσον αφορά τις νέες αυστηρές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη: «Κανένας μη εμβολιασμένος σε κλειστό εστιατόριο ή θέατρο από τον χειμώνα» …. Εμείς θα το επαναλάβουμε … Πως πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε …. Και όσοι φοβούμαστε να πειστούμε (καλά για αυτούς που πιστεύουνε θεωρίες συνομωσίας …. no comment). Μόνο με εμβόλια λύνεται το πρόβλημα …

 

Αλλά είναι λάθος αυτό το ύφος που έχουνε συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη και κυρίως ο κ. Γεωργιάδης. Με αυτό το ύφος τις ειδικές κατηγορίες των ομάδων που αρνούνται να εμβολιαστούνε δεν τις πείθεις. Όχι μόνο δεν τις πείθεις … αλλά τις πεισμώνεις και περισσότερο,  αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων μιλάμε για ειδικές κατηγορίες ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση, οι απειλές ποτέ δεν έβγαλαν σε καλό …. Η κυβέρνηση και οι ειδικοί, θα πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουνε να πείσουνε τον κόσμο, με έναν διαφορετικό τρόπο (αν και σίγουρα δεν είναι εύκολο αυτό).

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....