| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 29/06/20

 

 

Ανασχηματισμός

 

Θα ξεκινήσουμε με μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αν και από το δικό μας ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώνονται αυτές οι πληροφορίες. Μάλιστα κύκλοι του κ. Σαμαρά τα χαρακτηρίζουνε όλα αυτά υπερβολικά.

 

Πολλά είναι λοιπόν τα δημοσιεύματα και τα παραπολιτικά σχόλια που θέλουν τον πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να εμπλέκεται στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης και να ζητά την… αναβολή του, για να υποστηρίξει – όπως γράφεται – τους «δικούς» του, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αν. Σαμαράς επιδιώκει με κάθε τρόπο να παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα οι: Βρούτσης, Γεωργιάδης. Επιπρόσθετα επιδιώκει την αναβάθμιση της Κεραμέως με την μετακίνησή της στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Ωστόσο σύμφωνα με την Καθημερινή ο κ. Σαμαράς το τελευταίο διάστημα έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στην εξέλιξη της Προανακριτικής πιστός στο δόγμα «θα τους πάω μέχρι τέλους».

 

Άνθρωπος που συνομιλεί τακτικά μαζί του, μετέφερε πως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί εμπλοκής του στον επικείμενο ανασχηματισμό, πόσο μάλλον για αναβολή της διαδικασίας… εξαιτίας του, είναι «κανονικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

 

Σε κάθε περίπτωση οι παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αφού για πολλούς μέχρι τις 15 Ιουλίου θα κριθεί η τύχη του ανασχηματισμού…

 
 

 

Τουρισμός

 

Σε ένα σύντομο σχόλιο τώρα για τον τουρισμό και τις ροές των ξένων τουριστών. Συνολικά όλα δείχνουνε πως πάμε προς το κακό σενάριο. Ναι μεν κάτι θα σώσουμε στη χρονιά, ωστόσο μια πολύ θετική έκπληξη και όσο περνάει ο καιρός …. Μάλλον θα πρέπει να αποκλείεται. Και φυσικά αυτό δεν είναι καλό, αν και λόγο των πακέτων της Ε.Ε. (αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά), η κατάσταση στην ελληνική οικονομία παραμένει ελεγχόμενη.

 
 

 

Ψεύτες να βγούμε

 

Με ενδιαφέρον διαβάζαμε τις τελευταίες ειδήσεις, επίσημα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, αλλά και τις ανακοινώσεις των τραπεζών για το ύψος των δανείων που έχουνε ρυθμιστεί. Και ψεύτες να βγούμε, πολύ φοβόμαστε πως από όλο αυτόν τον όγκο των δανείων που έχουνε ρυθμιστεί. Τα επόμενα χρόνια 15 με 20% των δανείων που έχουνε ρυθμιστεί, θα κοκκινίσουνε. Και επί της ουσίας θα μιλάμε για μια γενιά κόκκινων δανείων …. Ξέρουμε πως αυτό μπορεί να μην συνάγει με τη συγκρατημένη αισιοδοξία που έχουμε για το πώς θα πάνε τα πράγματα στην ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο μια ανησυχία ειδικά όταν μιλάμε για την ελληνική πραγματικότητα, την έχουμε.

 
 

 

 

Το κρατάμε

 

Τώρα όσον αφορά τον Covid-19, όπου τα κρούσματα παγκοσμίως σπάνε τα κοντέρ, αν και πλέον φαίνεται πως ο πλανήτης μπαίνει ατύπως σε μια φάση της «θεωρίας της αγέλης», χωρίς να υπάρχουνε ενδείξεις πως θα έχουμε ένα νέο κύκλο γενικευμένου lockdown.

 

Ελπίζουμε πάντως να βγει και κάτι καλό από αυτήν την ιστορία. Και αυτό είναι να χάσει τελικά ο D. Trump τις εκλογές του φθινοπώρου. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως ενώ απομένουν λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός υποψήφιος που θα αναμετρηθεί με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο στις επερχόμενες εκλογές, προηγείται του Τραμπ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, η οποία έδειξε ωστόσο μια ελαφρά μείωση στο προβάδισμά των 13 μονάδων παρόμοιας δημοσκόπησης που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα.

 

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας, ο Τραμπ χάνει σταθερά υποστήριξη από μια ευρεία μερίδα ψηφοφόρων από τον Μάρτιο. Οι Αμερικανοί γίνονται ολοένα και πιο επικριτικοί για την αντίδρασή του στην πανδημία και το κύμα διαμαρτυριών που ξέσπασε στη χώρα μετά τον φόνο στις 25 Μαΐου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από έναν λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη. Τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εμφανίζονται επίσης περισσότερο απαισιόδοξα από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Μόλις το 43% αυτών δήλωσε ότι πιστεύει πως η χώρα κατευθύνεται προς την «σωστή κατεύθυνση», το οποίο είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2017.

 

Επίσης, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την ώρα που αυξάνονται τα νέα κρούσματα στη χώρα και ο Τραμπ επικρίνεται ευρέως για δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία ήθελε να επιβραδυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο γίνονται τα τεστ για την Covid-19.

 

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 37% των Αμερικανών εγκρίνει τον τρόπο που ο Τραμπ αντέδρασε στην πανδημία Covid-19, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από τότε που οι Reuters/Ipsos άρχισαν να κάνουν το ερώτημα αυτό στις δημοσκοπήσεις τους στις αρχές του Μαρτίου. Αυτοί που δηλώνουν ότι δεν τον εγκρίνουν ανέρχονται σε 58%.

 

Ο Τραμπ αντιμετώπισε ακόμη ένα ασυνήθιστα μεγάλο κύμα επικρίσεων από μέλη του στρατιωτικού κατεστημένου όπως ο Τζέιμς Μάτις, ο πρώτος υπουργός του Άμυνας, όσον αφορά την μιλιταριστική απάντησή του στις διαδηλώσεις. Πιο πρόσφατα, ο Μπόλτον δήλωσε εξάλλου ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για πρόεδρος ενώ στο νέο βιβλίο του τον κατηγορεί για τακτική παρακώλυση της δικαιοσύνης. Το 58% των Αμερικανών --81% Δημοκρατικοί και 37% Ρεπουμπλικάνοι-- δήλωσε εξάλλου ότι θα ήθελε να δει τον Μπόλτον να καταθέτει ενόρκως στο Κογκρέσο για τις εμπειρίες του στην κυβέρνηση Τραμπ.

 

Τέλος, αντίστοιχα αρνητικά αποτελέσματα προκύπτουν για τον Αμερικανό πρόεδρο και από τη δημοσκόπηση που διενήργησαν οι New York Times, δίνοντας προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων στον Τζο Μπάιντεν έναντι του προέδρου Τραμπ (50%-36%). Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εφημερίδας, η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Κολλέγιο Σιένα, ο Μπάιντεν χτίζει ευρύ προβάδισμα στον γυναικείο πληθυσμό και τους μη-λευκούς ψηφοφόρους, ενώ δείχνει πλέον να διεισδύει και σε ένα παραδοσιακά Ρεπουμπλικάνικο κοινό, το οποίο απομακρύνεται από τον μεγιστάνα λόγω της αμφιλεγόμενης από πλευράς του αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

 

 

O Kουβέλης έγειρε για ύπνο την ώρα που μιλούσε ο Τσίπρας 

 

Και να κλείσουμε με τα Παραπολιτικά. Την ώρα λοιπόν που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλούσε, ο φακός «έπιασε» τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη να κλείνει για λίγο τα μάτια του  κ σχεδόν έγειρε για ύπνο. Έτσι είναι οι ιστορικές προσωπικότητες της αριστεράς. Εμείς απλώς να θυμίσουμε πως αν ο κ. Κουβέλης είχε αποδεχθεί τον Δεκέμβριο του 2015 την πρόταση Σαμαρά να γίνει ΠτΔ, τα πράγματα στη χώρα θα είχανε πάει πολύ καλύτερα και πάνω από όλα θα είχε αποφευχθεί το εφιαλτικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Ωστόσο ο κ. Κουβέλη προτίμησε να γίνει υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρας, παρά ΠτΔ.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....