| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 29/07/21

 

 

Τουρισμός

 

Θα ξεκινήσουμε με την οικονομία και τον τουρισμό. Και σε σχέση με τα όσα έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό, προσθέτουμε κάτι καινούργιο ….

 

Σε τροχιά άμεσης ανάκαμψης σε σχέση με το 2020 και επιστροφής στα δεδομένα του 2019 βρίσκεται η αγορά των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb, ιδίως σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος, που εσχάτως έχει βρεθεί στην επικαιρότητα, λόγω του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων και των μέτρων που επιβλήθηκαν. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Καθημερινή, στα καταλύματα Airbnb της Μυκόνου προκύπτει αύξηση της πληρότητας έως και 111% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ σε άνοδο βρίσκονται και οι τιμές.  Και βάζοντας τα όλα κάτω, τα πράγματα πηγαίνουνε ικανοποιητικά. Και κυρίως αποδεικνύεται η μεγάλη δυναμική που έχει αυτό που λέμε βαριά βιομηχανία της χώρας.

 
 

 

Αντισώματα

 

Με διευκρίνιση πάντα πως γιατροί δεν είμαστε και ότι λέμε το κάνουμε με βάση την απλή λογική. Εμείς θα επαναλάβουμε και πάλι σήμερα πως θεωρούμε λάθος πως δεν έχει πέσει το βάρος στον έλεγχο αντισωμάτων, με ήδη αρκετούς (που μάλιστα ανήκουν στις επικίνδυνες ομάδες) να έχουνε κάνει εδώ και μήνες τα εμβόλια. Επαναλαμβάνουμε πως γιατροί δεν είμαστε. Αλλά από το να προσπαθούμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά πιο λογικό μας φαίνεται να δούμε τι γίνεται με τα αντισώματα των ευαίσθητων ηλικιακών ομάδων. Δε λέμε πως δεν πρέπει να εμβολιαστούνε τα παιδιά. Αυτό που λέμε είναι πως είμαστε πολύ χαλαροί … Οκ εμβολιάστηκε κάποιος πριν από μήνες και είμαστε σίγουροι πως δεν κινδυνεύει …. Δεν είναι όμως έτσι, πάντα με βάση τη λογική και τα στοιχεία που έχουμε και με βάση αυτά που ήδη έχουνε αρχίσει να γίνονται σε κάποιες χώρες ….

 
 

 

Γιατί μας κάνει τόσο εντύπωση

 

Και έχουμε και μια άλλη απορία. Γιατί γίνεται τόσο μεγάλη συζήτηση για πράγματα τα οποία οι ίδιοι οι κατασκευαστές των εμβολίων λένε, όπως ότι τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τη νόσηση και τη μετάδοση …..

 

Με βάση κάποιες πρώτες επιστημονικές έρευνες, το εμβόλιο εμποδίζει λιγότερο τη μετάδοση, αλλά σίγουρα οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδώσουνε και όχι σε τόσο μικρότερο βαθμό. Επίσης είναι ξεκάθαρο πως οι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουν. Αλλά παράλληλα είναι ξεκάθαρο και αποδεδειγμένο πως τα εμβόλια σώζουνε ζωές, αφού μειώνουνε εντυπωσιακά το ποσοστό σοβαρής νόσησης. Και φαίνεται πως με τα ίδια κρούσματα, είχαμε περίπου 80 και 90 νεκρούς και τώρα έχουμε 5 και 6!!

 

Λαμβάνοντας τα λοιπόν όλα υπόψη, με βάση την απλή λογική. Πρέπει με κάθε τρόπο να εμβολιαστούνε όσοι είναι πάνω από 50 - 55 ετών … Καθώς και οι άνθρωποι μικρότερων ηλικιών με αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας ….

 

Τώρα γιατί γίνεται τόσο μεγάλη συζήτηση αν κολλάνε οι εμβολιασμένοι ή μεταδίδουνε και γενικά όλα αυτά που συζητούνται καθημερινά, όταν οι ίδιοι οι κατασκευαστές λένε κάποια πράγματα και ήδη φαίνεται από τα στατιστικά … Εμείς δε μπορούμε να το καταλάβουμε …  

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως επαναλαμβάνουμε, πως πρέπει σε ηλικίες άνω των 50 - 60 … οι εμβολιασμοί να πάνε σε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα …. 100% αν γίνεται (προσωπικά μπορεί να φτάσαμε στο σημείο μέχρι και σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες να το κάναμε υποχρεωτικό) ….

 
 

 

Εξαιρετικά

 

Ως κάτοικοι της περιοχής (Δροσιά - Διόνυσος) στην οποία χθες ξέσπασε πυρκαγιά (ήμασταν εκεί) … θέλουμε να πούμε κάτι … Πως η παρέμβαση της πολιτείας στην τελευταία μεγάλη πυρκαγιά ήτανε κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Πραγματικά εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να αποφευχθούνε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Γιατί αυτή σε αυτή τη χώρα κάνουμε κριτική μόνο όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά …. Και ως κλασσικοί έλληνες (λέμε κακίες και κρίνουμε τα πάντα + την λογική της κατσίκας του γείτονα), εξαφανιζόμαστε όταν κάτι πάει καλά – λειτουργεί …

 
 

 

Πάντα ένας ηλίθιος ….

 

Και φυσικά θα κλείσουμε με το κλασσικό ερώτημα …. Γιατί πάντα σε αυτή τη χώρα υπάρχει ένας ηλίθιος ….. Πήγε ένας μελισσοκόμος τώρα με τόσο αέρα και κόντεψε να κάψει όλο το Διόνυσο. Όπως πριν από χρόνια, τέλη Ιουλίου και με 7 μποφόρ πήγε κάποιος στην Πεντέλη να κάψει χόρτα και έκαψε 100 άτομα, στη μεγάλη φωτιά στο Μάτι.  Πρέπει να γίνουνε πολύ πιο αυστηρές οι ποινές και επιπλέον να μπούνε νέοι περιορισμοί, όπως για παράδειγμα ότι απαγορεύεται σε αστικά κέντρα να έχει κανείς μελίσσια (φυσικά και αρκετά άλλα, όπως να απαγορεύεται το barbeque από αρχές Ιουνίου σε αστικές περιοχές) ….. Ειλικρινά δε μας ενδιαφέρει αν δεν το ήθελε. Αυτός που έβαλε τη φωτιά στο Μάτι έπρεπε να είναι ήδη φυλακή …. Και να μη βγει ποτέ, αφού σκότωσε 100 ανθρώπους …

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....