| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 30/07/21

 

 

Σχολεία

 

Γενικό lockdown, θα επιμείνουμε πως συνεχίζουμε να μη βλέπουμε με τίποτα, λόγω της ύπαρξης των εμβολίων. Όπως όμως είχαμε ξαναγράψει, βλέποντας τι γίνεται με τα κρούσματα και το πώς εξελίσσονται τα πράγματα μεταξύ των νέων ….. Για να είμαστε ειλικρινείς δύσκολα βλέπουμε πως δε θα κλείσουνε τα σχολεία από το φθινόπωρο και το χειμώνα. Και αυτό γιατί όλα δείχνουνε πως στην επόμενη φάση (ήδη συμβαίνει), τα παιδιά και οι πιο νέες ηλικίες είναι αυτές που αποτελούνε τα περισσότερα κρούσματα. Πάντως για πολλοστή φορά θα επαναλάβουμε, πως γενικό lockdown δε βλέπουμε ….

 
 

 

100% αποκλείεται ..

 

Και το επαναλαμβάνουμε πως με ενδιαφέρον μαθαίνουμε πως κυβερνητικά στελέχη, σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται, λένε πως ότι και αν γίνει, νέο γενικό lockdown δε γίνεται. Και αν και όλα δείχνουνε πως τα πράγματα θα γίνουνε ακόμη πιο δύσκολα, με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο γενικό lockdown δε θα γίνει. Και ακριβώς αυτό πιστεύουμε και εμείς.

 
 

 

Ανασχηματισμός

 

Τώρα πέραν των μόνιμων σεναρίων για εκλογές που υπάρχουνε, κάποιοι επιμένουνε πως ο πρωθυπουργός έχει έτοιμο ανασχηματισμό. Ανασχηματισμός, ο οποίος λένε πως θα ανακοινωθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τη ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο. Προσωπικά πάντως και πρόωρες εκλογές σχεδόν συνεχίζουμε να αποκλείουμε. Αλλά και ανασχηματισμό δε βλέπουμε. Από το 2022 για ανασχηματισμό βλέπουμε ….

 
 

Την άποψη μας σας την έχουμε πει

Σε ένα διαφορετικό ζήτημα τώρα και με τα έντονα φαινόμενα (χιονιάδες, πλημμύρες, φωτιές κτλ..) να είναι όλο και πιο έντονα και στη χώρας … θα το επαναλάβουμε. Τελικά οι άνθρωπος δε θα την πατήσουνε ούτε από πολέμους, ούτε από οικονομικές κρίσεις, ούτε από οτιδήποτε άλλο. Θα την πατήσουνε από την κλιματική αλλαγή … και ελάχιστοι το έχουνε αντιληφθεί…

Αξίζει λοιπόν κάποιος να διαβάσει τα παρακάτω:

Τα «ζωτικά σημεία» της Γης εξασθενούν λόγω των πληγμάτων που δέχονται από την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησαν σήμερα  Τετάρτη 28 Ιουλίου, επιστήμονες.

Οι ερευνητές αυτοί, που ανήκουν σε μια ομάδα περισσότερων από 14.000 επιστημόνων που έχουν ζητήσει να κηρυχθεί κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμούν ότι οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου συστηματικά απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τη βασική αιτία της κλιματικής αλλαγής: «την υπερεκμετάλλευση των πόρων της Γης».

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν «την πρωτόγνωρη άνοδο», σε σχέση με την προηγούμενη αποτίμηση της κατάστασης το 2019, των κλιματικών καταστροφών από πλημμύρες ως καύσωνες, περνώντας από τους κυκλώνες και τις πυρκαγιές.

Από τα 31 «ζωτικά σημεία» του πλανήτη -στα οποία περιλαμβάνονται η έκλυση αερίων του θερμοκηπίου, το πάχος των παγετώνων και η αποψίλωση των δασών- τα 18 έχουν φτάσει σε σημείο ρεκόρ, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσίευσαν οι επιστήμονες στο περιοδικό BioScience.

Παρά τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου στην ατμόσφαιρα έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ το 2021.

Οι παγετώνες λιώνουν σε ποσοστό 31% πιο γρήγορα σε σχέση με 15 χρόνια νωρίτερα και η αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο στη Βραζιλία επίσης σημείωσε ρεκόρ το 2020. Τα ζώα εκτροφής έχουν φτάσει σε αριθμό ρεκόρ, ξεπερνώντας τα δισεκατομμύρια, και πλέον είναι περισσότερα από το σύνολο των ανθρώπων και των άγριων ζώων, σημειώνεται στη μελέτη.

Πολύ κοντά σε μια ανεπανόρθωτη αλλαγή

«Πρέπει να δράσουμε μπροστά στις ενδείξεις ότι βαίνουμε προς το σημείο κλιματικής ρήξης, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα για να απαγκιστρωθεί η οικονομία από τον άνθρακα και ξεκινώντας να αποκαθιστούμε τη φύση, αντί να την καταστρέφουμε», τονίζει ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, ο Τιμ Λέντον του πανεπιστημίου του Έξετερ. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν «ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι πλησιάζουμε, και μάλιστα έχουμε ήδη ξεπεράσει» κάποια σημεία καμπής τα οποία ίσως να ωθήσουν το κλιματικό σύστημα προς μια δραματική και ανεπανόρθωτη αλλαγή.

Οι συντάκτες της μελέτης ζητούν να ληφθεί άμεση και ριζική δράση σε πολλούς τομείς: περιορισμός της χρήσης των ορυκτών καυσίμων, μείωση της μόλυνσης, αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προώθηση της διατροφής που βασίζεται στα φρούτα και τα λαχανικά, απομάκρυνση από το υφιστάμενο μοντέλο ανάπτυξης και σταθεροποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού.

 
 

 

Δεν υπάρχει ….. Πιο ΠΑΣΟΚ πεθαίνω …

 

Κλείνοντας τώρα και όσον αφορά την πρόταση του Α. Τσίπρα που ζήτηση να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω καύσωνα …. Τι να πούμε; Πιο ΠΑΣΟΚ πεθαίνω ….. Για να είμαστε ειλικρινείς … ακόμα γελάμε με την πρόταση. Αφού μερικές ώρες πιο πριν είχαμε γελάσει για την υπόσχεση του Α. Τσίπρα πως όταν ο Σύριζα βγει κυβέρνηση, θα μπούνε αναδρομικά !!!! στα πανεπιστήμια αυτοί που έγραψαν κάτω  από 10 και κόπηκαν…

 

Ειλικρινά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά … Μετά αναρωτιούνται στο Σύριζα γιατί δύο χρόνια μετά τις εκλογές και παρά τα όσα έχουνε γίνει, τα ποσοστά πέφτουνε αντί να μειώνεται η ψαλίδα με τη ΝΔ…

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....