| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 31/07/20

 

 

Ανασχηματισμός

 

Με τη συζήτηση για τον ανασχηματισμό να συνεχίζεται. Ας κρατήσουμε ότι θέση στα περί ανασχηματισμού πήρε χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

 

«Την Παρασκευή έχουμε Υπουργικό Συμβούλιο οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αλλαγής της σύνθεσης της κυβέρνησης» (σ.σ. ως τότε δηλαδή), απάντησε επαναλαμβάνοντας ότι θα υπάρξουν ορισμένες διορθωτικές κινήσεις. «Δεν αναμένουμε κάτι το οποίο θα είναι μεγάλο, θα υπάρξουν αλλαγές που θα έχουν να κάνουν πρωτίστως με τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον χρόνο κατά τον οποίο θα γίνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο υπουργός Επικρατείας αφού θύμισε ότι είχαμε την κρίση με τα ελληνοτουρκικά, τα ζητήματα με τον τουρισμό, τώρα «Αύγουστος έρχεται και θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, είναι προνομία του πρωθυπουργού το πότε θα γίνει», χωρίς να αποκλείει οι αλλαγές αυτές να γίνουν εντός του Αυγούστου.

 
 

 

Εντυπωσιακό …. Αλλά μάλλον θα πάμε για V….

 

Και σε αυτό το σημείο και από την παγκόσμια οικονομία, δε μπορεί κανείς να μην σχολιάσει τη «βουτιά» λόγω πανδημίας που σημειώθηκε στη γερμανική οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Και ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό; Ότι αυτό το 10% «έσβησε» δέκα συναπτά έτη οικονομικής ανάπτυξης υπό προσαρμοσμένους όρους, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το γραφείο στατιστικών.

 

Ο δείκτης του ΑΕΠ που είναι προσαρμοσμένος για τον πληθωρισμό, τα εποχιακά και τα ημερολογιακά αποτελέσματα μειώθηκαν σε 94,26 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα το γραφείο.

 

Η τελευταία φορά που ο δείκτης αλυσίδας ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο – δηλαδή στο 93,19 – ήταν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, δηλαδή πριν από περίπου δέκα χρόνια».

 

--------------------

 

Βέβαια εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτές οι τόσο άσχημες επιδόσεις ήτανε αναμενόμενες, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία ο πλανήτης μπήκε σε λογική lockdown, κλείνοντας σχεδόν το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας (ούτε σε πόλεμο δεν έχει συμβεί αυτό). Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η παγκόσμια οικονομία θα ακολουθήσει ανάκαμψη τύπου V, αφού ανάμεσα σε άλλα δεν πρέπει να παραβλέπουμε και το μέγεθος των πακέτων που υπάρχουνε από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες.

 
 

 

ΜΜΜ

 

Σε αυτό το σημείο θέλουμε λίγο να τα ψάλλουμε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό μεταφορών κ. Καραμανλή. Ειλικρινά απορούμε πως είναι δυνατό να παρατηρείται αυτός ο συνωστισμός, αποτέλεσμα κυρίως των αραιών δρομολογίων που υπάρχουνε. Και γιατί αυτό; Γιατί οι υπάλληλοι έχουνε πάρει τις άδειες τους σαν να μην τρέχει τίποτα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ο κακός χαμός. Προσθέστε τώρα και την κακή χρήση της μάσκας. Και μην απορούμε αν σε λίγο καιρό υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, μαζί με όλα τα άλλα.

 
 

 

 

Καραμανλής….

 

Και με πάσα από τα παραπάνω ….. Θα γίνουμε αρκετά δεικτικοί με τον κ. Καραμανλή, τον οποίο πιστεύουμε πως θα πρέπει να αντικαταστήσει ο πρωθυπουργός στον επικείμενο ανασχηματισμό, αν και για άλλους λόγους δε θα συμβεί αυτό!!! Είναι λοιπόν δυνατόν τέτοιους καλοκαιρινούς μήνες να χαλάσουμε τις διακοπές του κ. Καραμανλή και να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα. Αφήστε που ο κ. Καραμανλής ενδέχεται να θεωρεί σκουπίδια όσους χρησιμοποιούνε τα ΜΜΜ ……

 

 

 

Οταν ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το στρατηγείο Χαρδαλιά

 

Όπως σχολίασε ο «Βηματοδότης» ….. Στα άδυτα του στρατηγείου του Νίκου Χαρδαλιά, στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, με το όνομα «Φάρος» στο Μαρούσι εισήλθε ο Πρωθυπουργός στη σύσκεψη για την πολιτική προστασία την Τετάρτη το απόγευμα. Αυτό που κάνει περισσότερο εντύπωση στο γραφείο του NickHard είναι οι τρεις οθόνες που έχει στα αριστερά στο κέντρο και στα δεξιά του. Οθόνες που δίνουν real picture on real time όλα τα δεδομένα του κορωνοϊού στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Η μεγάλη οθόνη μπορεί ακόμα να δείξει με το κατάλληλο λογισμικό και προγνώσεις. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στην χώρα, αλλά και ειδικές οθόνες για την αντιπυρηνική προστασία…

 

***
 

Στους επτά ορόφους του κτιρίου που βρίσκεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα, δίπλα στο Golden Hall, ο Πρωθυπουργός στάθηκε σε δυο σημεία περιεργαζόμενος τον χώρο. Το πρώτο στο ισόγειο σ΄ένα αμφιθέατρο, όπου όπως παρατήρησε ο χρόνος εκεί μέσα σταμάτησε το 2004. Ένα καταπληκτικό αμφιθέατρο το οποίο δημιουργήθηκε για την ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μένει αναξιοποίητο με τα μικρόφωνα ακόμα κρεμασμένα στα καθίσματα και την τεχνολογία να παραμένει ακίνητη. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι αυτό το αμφιθέατρο μπορεί να αξιοποιηθεί πολλαπλώς ακόμα και για σεμινάρια. Άλλωστε το κτίριο αυτό μένει 16 ολόκληρα χρόνια αναξιοποίητο. Στο δεύτερο σημείο που στάθηκε ο Πρωθυπουργός είναι η θέα που προσφέρει το γραφείο του κ. Χαρδαλιά. Από τη μια μεριά βλέπεις έως την Πεντέλη και από την άλλη έως το Φαληρικό Δέλτα. Και βεβαίως η ενημέρωση που του έγινε.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....