| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 31/08/21

 

 

Το νούμερο είναι απίστευτο … απλά πλέον έχουμε συνηθίσει

 

Θα ξεκινήσουμε με της πανδημίας και συνεχίζοντας να παρακολουθούμε καθημερινά τα στατιστικά. Είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε πως τα νούμερα εξελίσσονται εξαιρετικά άσχημα. Πολύ πιο άσχημα από ότι όλοι περιμέναμε, ασχέτως αν μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας, έχουμε συνηθίσει και τα πάντα μας φαίνονται φυσιολογικά.

 

Θέλετε τη μεγαλύτερη απόδειξη; Μας φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό που κατά μέσο όρο τους τελευταίους μήνες πεθαίνουνε 30, 40 και 50 άνθρωποι από Covid-19. Σκεφτείτε κάτι απλό.  Σκεφτείτε καθημερινά να είχαμε ένα πούλμαν που τρακάρει, με αντίστοιχο αριθμό νεκρών, 30, 40 και 50. Σκεφτείτε όποτε είχαμε ένα τέτοιο ατύχημα, τι κακός χαμός γίνεται στην ελληνική κοινωνία, για αρκετές ημέρες. Και μην ακούσουμε δεν είναι το ίδιο. Απλώς τώρα έχουμε συνηθίσει τους νεκρούς από Covid-19 και μας φαίνεται κάτι φυσιολογικό!!

 
 

 

Το καταλαβαίνουμε;

 

Αθροίσαμε τους νεκρούς από Covid-19 από τις 28 Ιουνίου και μέσα σε δύο μήνες, που μάλιστα συγκριτικά λόγω εμβολίων, πολύ μικρότερο αριθμό νεκρών. Έχουνε πεθάνει περίπου 900 άνθρωποι !!! Σχεδόν 1.000 άνθρωποι !!!  Επαναλαμβάνουμε πως το έχουμε συνηθίσει …. Ωστόσο το νούμερο είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Είναι σοκαριστικό!! 1.000 άνθρωποι !! Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι τις 27/08, έχουμε επίσημα 577.000 κρούσματα (σίγουρα ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος) και 13.509 νεκρούς !!! 13.509 νεκρούς !!! Προσφάτως κάναμε μια ολιγοήμερη εκδρομή στην πανέμορφή Ναύπακτο και το μικρό Γαλαξίδι. Ποιός είναι ο επίσημος πληθυσμός αυτών των δύο περιοχών. 13.415 και 2.011 αντίστοιχα!!  Όσοι δηλαδή έχουνε πεθάνει ήδη από Covid-19 …..

 
 

 

Μακάρι …. Αλλά δεν το βλέπουμε

 

Και συνεχίζοντας με της πανδημίας …. Σε σχέση φυσικά με τα όσα αναφέραμε παραπάνω. Με ενδιαφέρον διαβάζουμε κάποιες αναλύσεις – εκτιμήσεις πως με το τέλος του καλοκαιριού, όπου ο κόσμος ήτανε πολύ πιο χαλαρός, θα αρχίσει η κατάσταση να αποκλιμακώνεται και να πέφτουνε τα κρούσματα. Μακάρι θα πούμε εμείς, ωστόσο δεν το βλέπουμε …. Για την ακρίβεια και ευχόμαστε να διαψευστούμε. Εμείς βλέπουμε πως θα βρεθούμε μπροστά σε νούμερα ρεκόρ, τουλάχιστον στα κρούσματα (έχουμε πει πως περιμένουμε να φτάσουμε τις 10.000 ημερησίως). Και θα επαναλάβουμε πως καλές οι διαβεβαιώσεις, αλλά ειλικρινά δεν ξέρουμε αν θα είναι τόσο εύκολο να αποφύγουμε μιας μορφής νέου lockdown.

 
 

 

Ανασχηματισμός

 

Πάμε τώρα στα πολιτικά …. Οι πάντες λοιπόν επιμένουνε πως είναι θέμα χρόνου ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε εκτεταμένο ανασχηματισμό (τουλάχιστον 8-9 υπουργοί λένε τα σχετικά ρεπορτάζ). Μάλιστα έχουνε βγει και τα ονόματα, αν και θα αποφύγουμε να τα γράψουμε. Πάντως εμείς θα κάνουμε την έκπληξη και θα γράψουμε …. Πως αν και όλοι τον έχουνε σίγουρο και το περιμένουνε από ημέρα σε ημέρα. Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι. Αρκετά μικρό καλάθι, με όλα τα σενάρια ανοιχτά, κυρίως κατά πόσο διευρυμένος θα είναι αυτός ο ανασχηματισμός. Ακόμη και αν γίνει τόσο γρήγορα όσοι λένε το θεωρούνε δεδομένο.

 
 

 

Πυροσβεστική

 

Ασχέτως πάντως του ανασχηματισμού. Αυτό που γνωρίζουμε και κατά την άποψη μας πρέπει να συμβεί .. Είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει τν απόφαση να ξηλώσει όλη η ηγεσία της πυροσβεστικής … Δεν ξέρουμε αν αυτό θα γίνει τώρα και καταλαβαίνουμε όλοι τους λόγους. Ωστόσο μέχρι το τέλος του έτους μάλλον θα έχει συμβεί, με παράλληλες ανακοινώσεις για ριζική αλλαγή όλης της δομής γύρω από την πυροσβεστική και όχι μόνο …  

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....