| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 26/11/2021

 

 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Moody’s σε έκθεση της, κρίσιμη θα είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις 16 Δεκεμβρίου σχετικά με την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE μετά τη λήξη του έκτακτου προγράμματος για την πανδημία (PEPP) τον Μάρτιο.
 

 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της Moody’s, οι δαπάνες για τόκους προς τα έσοδα του προϋπολογισμού θα συνεχίσουν να μειώνονται τα επόμενα χρόνια, λόγω των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων και της στήριξης που προσφέρει η ΕΚΤ μέσω του PEPP.  
 
Ωστόσο, σημειώνει, η λήξη του προγράμματος αυτού τον Μάρτιο θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αύξηση του κόστους δανεισμού, αν τα ελληνικά ομόλογα δεν περιληφθούν στο QE, καθώς η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα θα περιοριστεί.
 
Ο Moody’s αναφέρει τη σταθερή θέση του ότι το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας υποστηρίζεται από την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων τα προηγούμενα χρόνια και από τη στήριξη της Ευρωζώνης, η οποία έχει μέσω του ESM και το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους.
 
Ο οίκος σημειώνει επίσης την προηγούμενη θέση του ότι θα αναβαθμίσει ξανά το αξιόχρεο της Ελλάδας – η τελευταία φορά ήταν τον Δεκέμβριο του 2020 – αν υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες επενδύσεις και σταθεροποίηση και περαιτέρω ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών.
 
Θετική, επίσης, για μία αναβάθμιση θα ήταν μία ταχύτερη μείωση του δημόσιου χρέους σε σχέση με αυτή που προβλέπεται σήμερα και η αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων των τραπεζών.
 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum