| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα ο Νετανιάχου παρά την παρέμβαση Μπάιντεν

 

Τετάρτη, 19/05/2021

 

   Share

 

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λίγη ώρα μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

 

Σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού Γραφείου, σημειώνεται ότι ο Νετανιάχου «εκτιμά βαθιά την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου», αλλά επισήμανε ότι το Ισραήλ προχωρά «για να επαναφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια στους πολίτες της χώρας».

 

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θέτει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό των επιχειρήσεων στη Γάζα, την ώρα που πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα. Από την πλευρά της, η Χαμάς εξαπέλυσε νέο μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες. 

 

Ο Νετανιάχου δεν έκανε καμία αναφορά για κατάπαυση πυρός, στο πλαίσιο ενημέρωσης ξένων πρέσβεων στο Ισραήλ, αναφέροντας ότι η χώρα του «έχει εμπλακεί προκειμένου να αποτρέψει μελλοντικές συγκρούσεις με τη Χαμάς».

 

Την ίδια ώρα πάντως, αιγυπτιακή πηγή ασφαλείας γνωστοποίησε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κατ’ αρχήν κατάπαυση του πυρός, μετά από παρέμβαση των διαμεσολαβητών, αλλά οι λεπτομέρειες συζητούνταν μυστικά για την αποτροπή κατάρρευσης της συμφωνίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε προτροπή προς τον Νετανιάχου, ζητώντας σημαντική αποκλιμάκωση από σήμερα κιόλας.

 

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ισραήλ είχαν την τέταρτη τηλεφωνική τους συνομιλία από την έναρξη της κρίσης στη Γάζα.

 

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε ο Λευκός Οίκος. 

 

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβίβασε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου την προσδοκία του για σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα, στο δρόμο για την εκεχειρία», υπογραμμίζει η Ουάσιγκτον.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....