| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 5ετές ομόλογο

 

Τετάρτη, 28/07/2021

 

   Share

 

Όπως σχολιάζει και το Reuters, σε νέο ιστορικό χαμηλό κατρακύλησε σήμερα η απόδοση στο ελληνικό 5ετές ομόλογο.

 

 

Σύμφωνα με το Reuters οι ισχυρές επιδόσεις της Ελλάδας έρχονται σε μια περίοδο που το χρέος των χωρών της Νότιας Ευρώπης ωφελείται από την επιφυλακτική στάση που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, σημειώνει το Reuters.

 

«Τα νέα ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις στο ελληνικό 5ετές συνδέονται άμεσα με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και πιο συγκεκριμένα με το πρόγραμμα για την πανδημία (PEPP)», αναφέρει ο οικονομολόγος της Investec, Philip Shaw.

 

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο PEPP σημαίνει ότι η ΕΚΤ έχει αγοράσει ένα μεγάλο μέρος από το ελληνικό χρέος που υπάρχει στην αγορά, σημειώνει το πρακτορείο.

 

Η απόδοση στο 10ετές της Ελλάδας υποχωρεί μια μονάδα βάσης σε χαμηλό επτά μηνών στο 0,61%, ενώ στο 5ετές κατρακυλά βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος στο -0,145% που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό, μεταδίδει το Reuters.

 

Στο αντίστοιχο γερμανικό 10ετές διολισθαίνει κάτω από το -0,45% για πρώτη φορά από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....