| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

ΠΟΥ: Πιθανό να χρειαστούν χρόνια για να τεθεί υπό έλεγχο ο κορωνοϊός

 

Πέμπτη, 10/06/2021

 

   Share

 

Εάν η εξάπλωση της Covid-19 συνεχιστεί με τους υφιστάμενους ρυθμούς θα χρειαστούν χρόνια προτού ο ιός τεθεί υπό έλεγχο στην αμερικανική ήπειρο, προειδοποίησε ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO), απευθύνοντας έκκληση στις χώρες να μοιραστούν την πρόσβαση στις δόσεις των εμβολίων.

 

 

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν σχεδόν 1,2 εκατομμύρια νέα κρούσματα και 34.000 θάνατοι στην περιοχή και τέσσερις από τις πέντε χώρες με τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων παγκοσμίως βρίσκονται στην αμερικανική ήπειρο, δήλωσε η διευθύντρια του PAHO Καρίσα Ετιέν, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης τύπου του οργανισμού.

 

«Εάν οι τωρινές τάσεις συνεχιστούν, οι υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές ανομοιότητες στην περιοχή μας θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο και θα χρειαστούν χρόνια προτού θέσουμε υπό έλεγχο αυτόν τον ιό στην αμερικανική ήπειρο», τόνισε η Ετιέν.

 

Τα κρούσματα είναι περισσότερα σε πολλές περιοχές στην ήπειρο από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημείωσε η ίδια, και η εμφάνιση νέων πιο μεταδοτικών παραλλαγών πρόσθεσε νέες πολυπλοκότητες στην επιδημιολογική επιτήρηση.

 

Μόλις το 10% του πληθυσμού στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική έχει εμβολιαστεί πλήρως, με μια ιδιαιτέρως οξεία κατάσταση στην Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.

 

Ο PAHO είναι ευγνώμων προς τις ΗΠΑ, την Ισπανία και τον Καναδά για τις υποσχέσεις τους να δωρίσουν εκατομμύρια δόσεις ή να προσφέρουν χρηματοδότηση, όμως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα, λέει η διευθύντρια.

 

«Ελπίζουμε άλλες χώρες, ιδίως εκείνες με πλεονάζουσες δόσεις και διεθνείς οικονομικοί θεσμοί να ακολουθήσουν τα βήματα και να παράσχουν τη στήριξη που έχουμε ανάγκη», είπε η Ετιέν.

 

«Οι δωρεές εμβολίων είναι αναγκαίες βραχυπρόθεσμα».

 

Ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Copa America στη Βραζιλία, την Κυριακή, ο Κίρο Ουγκάρτε, ο διευθυντής του PAHO για Έκτακτες Υγειονομικές Καταστάσεις, είπε πως οι χώρες που θα φιλοξενήσουν μαζικές εκδηλώσεις θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να το αναβάλουν, εάν οι κίνδυνοι Covid-19 δεν μπορούν να ελεγχθούν.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....