| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/12/21

 

 

Συμφωνούμε 100%

 

Για όποιον μας διαβάζει  … ξέρει πόσο πολύ – πολύ συμφωνούμε με την απόφαση για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όσους είναι άνω των 60, με ένα σημαντικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, μέσω Taxisnet. Θυμίζουμε πως φωνάζαμε για αυτό το μέτρο εδώ και πάρα πολύ καιρό, χαρακτηρίζοντας το ως το μόνο αποτελεσματικό.

 

Και εννοείται πως θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί .. δηλαδή τι ποσοστό του κόσμου θα πάει να εμβολιαστεί!! Αν πάντως πάει η πλειοψηφία, κάτι το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε, πιστεύουμε πως πολύ γρήγορα θα δούμε τα αποτελέσματα, δεδομένου ότι στις ηλικίες άνω των 60 βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών περιπτώσεων.

 
 

 

Και με το δεύτερο!!!

 

Συμφωνούμε απόλυτα και με το δεύτερο μέτρο του self – test στους εμβολιασμένους …. Θυμίζουμε πως αυτό, μαζί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (και δευτερευόντως την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και κάποιους μεγαλύτερους περιορισμούς στις κόκκινες περιοχές), έχουμε χαρακτηρίσει ως τα καλύτερα μέτρα, μπας και αποφύγουμε τα χειρότερα. Όσον λοιπόν αφορά τα stress tests στους εμβολιασμένους, πιστεύουμε πως δε θα πρέπει να μείνουμε μόνο στο ένα τεστ ……. Και επειδή καταλαβαίνουμε πως υπάρχει ένα μεγάλο δημοσιονομικό κόστος για μόνιμο καθεστώς υποχρεωτικών self tests στους πάντες. Μπορεί κάποια να τα δίνει δωρεάν η κυβέρνηση και κάποια ας είναι να τα πληρώνουμε από την τσέπη μας, στην τιμή όμως του κόστους, που είναι εξαιρετικά μικρό (4 με 5 ευρώ το μήνα για ένα τεστ κάθε εβδομάδα – αν λοιπόν το κράτος καλύψει τα μισά, μπορεί να μιλάμε για 2 και 3 ευρώ το μήνα, κάτι το οποίο προσωπικά πιστεύουμε πως αξίζει)….

 
 

 

Όλα αυτό δείχνουνε

 

Βλέποντας πάντως τις τελευταίες εξελίξεις στην Γερμανία και με όλο και περισσότερες χώρες να ρίχνουνε στο τραπέζι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Θα ρισκάρουμε μια πρόβλεψη. Πως αν δεν αλλάξει άρδην η κατάσταση με την πανδημία, το αργότερο μέχρι το Φεβρουάριο – Μάρτιο ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός ……. Και πιθανόν όχι μόνο στους άνω των 60 ετών, αλλά μάλλον σε όλες τις ηλικίες ή έστω πάνω για παράδειγμα τα 30 ή 40. Ένα μέτρο που δεν κρύβουμε πως θα περιμένουμε να δούμε τι αντιδράσεις θα έφερνε, όχι μόνο στη χώρα μας …

 
 

 

Δυστυχώς μάλλον αυτή είναι η αλήθεια

 

Πάντως όσον αφορά την πανδημία, πιστεύουμε πως δυστυχώς μάλλον η αλήθεια για τον Covid-19 είναι αυτή που είπε ο αμερικανός Τσιόρδας!!

 

«Μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» τόνισε για τον κορωνοϊό ο Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι, σε συνέντευξή του στο CBS. Επέμεινε, παράλληλα, ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει με αυτό.

 

Ο επιστήμονας τόνισε επίσης ότι άλλες ασθένειες, όπως η ευλογιά, εξαφανίστηκαν μόνον ύστερα από μια «πολύ, πολύ, πολύ εντατική καμπάνια εμβολιασμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Όπως λοιπόν έχουμε γράψει, όλα δείχνουνε πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον Covid-19, τουλάχιστον για πάρα πολλά χρόνια!!!

 
 

 

No Comment!!

 

Τώρα για την τελευταία αυτή είδηση ….. Θα πούμε ένα μεγάλο Μάλιστα!!! Και θα αφήσουμε τα σχόλια σε εσάς ……

 

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο «κυκλοφορώ ενώ είμαι θετικός στον κορωνοϊό» στη Θεσσαλονίκη, με τις επαρχιακές περιοχές να κατέχουν τα πρωτεία εξαιτίας των περιορισμένων αστυνομικών ελέγχων. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιουμής, μιλώντας στο ThessToday.gr, κρούει το καμπανάκι για την επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης από εκείνους που εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται στα υγειονομικά μέτρα και δεν αυτοπεριορίζονται.

 

Η κοινωνία συγκλονισμένη παρακολουθεί τη μια τραγική ιστορία πίσω από την άλλη με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κορωνοϊό και αντιλαμβάνεται ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας γνωρίζει πλήρη κατάρρευση από την ασφυκτική πίεση που δέχεται -κυρίως από τους ανεμβολίαστους. Και παρά τις πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και των επιστημόνων, μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας εξακολουθεί να «γυρίζει την πλάτη» στο εμβόλιο, στη ζωή. Ωστόσο, εύκολα διακρίνει κανείς ότι οι δογματικοί αρνητές του κορωνοϊού εντοπίζονται στις μικρές κοινωνίες. Εκεί, δηλαδή, που τα περισσότερα μένουν ως «κοινά μυστικά» και επικρατεί η λογική της διαπροσωπικής σχέσης, από τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, έως το έργο που προσφέρουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Κιουμής: «Υπάρχει από πάντα αυτή η συμπεριφορά ορισμένων στις μικρές κοινωνίες»

 

Ο Ιωάννης Κιουμής εξηγεί στο ThessToday.gr ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο προκαλεί «πονοκέφαλο» στις υγειονομικές αρχές, καθώς όπως υποστηρίζει η συγκεκριμένη στάση ορισμένων στις μικρές κοινωνίες παρατηρείται ενδεχομένως από την αρχή της πανδημίας.

 

«Υπάρχει από πάντα αυτή η συμπεριφορά ορισμένων στις μικρές κοινωνίες, διότι ξέρετε σε αυτές τις τοπικές κοινότητες δεν φοβούνται απολύτως τίποτα, γιατί ακόμη και οι αστυνομικές δυνάμεις -που βρίσκονται εκεί- είναι άτομα που γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν πρόκειται να τους συλλάβουν. Επικρατεί η λογική “έλα μωρέ, τι έγινε”», δήλωσε ο κ. Κιουμής, υπογραμμίζοντας ότι η λογική των διαπροσωπικών σχέσεων «είναι ένας σημαντικός παράγοντας που κακά τα ψέματα, δυστυχώς συντηρεί την πανδημία».

 

«Στις μεγάλες πόλεις είναι λίγο πιο απρόσωπα τα πράγματα και μπορεί ο αστυνομικός να σε ελέγξει ανά πάσα στιγμή και αν είσαι παραβάτη θα υποστείς και τις συνέπειες. Στα μικρά μέρη ισχύουν οι διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτή την πληροφόρηση την ξέρω από την πρώτη στιγμή και από φίλους γιατρούς που μου τα μεταφέρουν αυτά τα πράγματα», σημείωσε.

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum