| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 02/02/22

 

 

Εκλογές!!

 

Είχαμε πει και χθες πως αρχίζουμε να βλέπουμε όλο και πιθανότερο πως το Σεπτέμβριο θα έχουμε πρόωρες εκλογές …. Ξέρετε λοιπόν ποιός πιστεύουμε πως θα ήτανε ο μεγάλος κερδισμένος; … Η αποχή ….. Μια αποχή η οποία πιστεύουμε πως θα πάει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, ίσως και από τα υψηλότερα στην ιστορία …. Το λέμε αυτό, γιατί δε θα υπάρχει η πόλωση που υπήρχε επί εποχής μνημονίων …. Μετά και τα όσα ζήσαμε τα τελευταία περίπου 12 χρόνια της ελληνικής κρίσης. Θα είναι και γενικά ο κόσμος κουρασμένος ….. Και με την απογοήτευση να χτυπάει κόκκινο, οι ψήφοι και των δύο μεγάλων κομμάτων περιμένουμε να μειωθούνε σημαντικά, με την αποχή να αυξάνεται κατακόρυφα, αφού ανάμεσα σε άλλα, κανείς δε θα έχει όρεξη να ασχοληθεί και με τα πιο ακραία κόμματα (τύπου Χρυσή Αυγή κτλ) ……

 
 

 

Ποσοστά

 

Αφού λοιπόν πιάσαμε το θέμα …. Θα κάνουμε και μια πρόβλεψη αναφορικά με το τι ποσοστά πιστεύουμε πως θα έπαιρναν τα κόμματα στις επόμενες εκλογές, επαναλαμβάνοντας πάντως πως βλέπουμε ΝΔ και Σύριζα να παίρνουνε αισθητά λιγότερους ψήφους  ….

 

ΝΔ: 30-32%

Σύριζα: 21-23%

ΚΙN.ΑΛ: 12-14%

ΚΚΕ: 5,5-6%

Ελληνική Λύση: 2,5-3,5%

ΜΕΡΑ: 2,5% με 3%

Έλληνες: 2 με 2,5%

 
 

 

Θα το δούμε

 

Και φυσικά προκύπτει ένα ερώτημα …. Πως με τα παραπάνω ποσοστά θα έχουμε κυβέρνηση ….. Φυσικά όλη αυτή η συζήτηση είναι πολύ πρόωρη …. Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρουμε τι ακριβώς ισχύει σε επαναληπτικές εκλογές και τι ποσοστά πρέπει να πάρει το πρώτο κόμμα, για να έχουμε αυτοδυναμία …. Ωστόσο πιστεύουμε πως χρειαστεί, ένα σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ  - ΚΙΝ.ΑΛ μόνο απίθανο δεν είναι ….

 
 

 

Μας ξεπερνάει ….

 

Τώρα όσον αφορά την κυβέρνηση, υπάρχει κάτι άλλο που θέλουμε να σχολιάσουμε. Κάτι που μας έχει ενοχλήσει, όσο φυσικά σημασία έχει …. Πως με αφορμή κάθε συμφωνία του ιδιωτικού τομέα για εξαγορά μιας εταιρείας από το εξωτερικό (όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες), η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να βγει και να πανηγυρίσει, προσπαθώντας να καρπωθεί το deal ….. Ειδικά, στην περίπτωση των δηλώσεων κάποιων βουλευτών – υπουργών, η γραφικότητα χτυπάει κόκκινο… Και όλη αυτή η ιστορία είναι κάτι που μας ξεπερνάει …. Είναι μια κατάσταση που δεν αρμόζει σε μια αναπτυγμένη – δυτική οικονομία ……. Θα μας πείτε τώρα …. Είναι η Ελλάδα σε αυτήν την κατηγορία; Εννοείται πως όχι …..

 
 

 

Μας ξεπερνάει (2)

 

Και κλείνοντας, θα αναφερθούμε και σε κάτι άλλο που μας ξεπερνάει ….. Γιατροί δεν είμαστε ….. Ωστόσο σχεδόν όλη μας τη ζωή, ασχολούμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ με αριθμούς ….. Και ότι με τους αριθμούς που έχουμε στα της πανδημίας στη χώρα μας, ακούμε καθημερινά κυβερνητικά στελέχη να πανηγυρίζουνε (αυτό φυσικά το λέμε με διάθεση υπερβολής) πως πάμε πολύ καλύτερα. Είναι κάτι που μας ξεπερνάει. Να δεχθούμε πως κουραστήκαμε όλοι … Πως υπάρχουνε τα εμβόλια και ας πάρει πλέον ο κάθε πολίτης την ευθύνη του … Το δεχόμαστε και αυτό είναι το σωστό …. Αλλά με αυτούς όμως τους αριθμούς να μιλάς για σημαντική βελτίωσης των στατιστικών της πανδημίας, δε μπορούμε. Είναι ενάντια στη λογική των μαθηματικών – στατιστικής … Είναι σχεδόν σαν να λες 1+1 = 3 ….  

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum