| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 05/08/22

 

 

Αντοχές upd

 

Χθες ξεκινώντας είχαμε αναφερθεί στις αντοχές που διαπιστώσουμε να υπάρχουν στην ελληνική οικονομία, μετά και τις ανακοινώσεις των τραπεζών για το β τρίμηνο και την πορεία των καταθέσεων. Πάμε λοιπόν να δούμε και ένα σχετικό δημοσίευμα που είχε χθες ο Ο.Τ. για το ζήτημα:  

 

Εντυπωσιακές αντοχές επιδεικνύουν μέχρι στιγμής οι δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η πλειονότητα των οποίων συνεχίζει κανονικά την εξυπηρέτηση των οφειλών της προς τις τράπεζες, παρά τις  πληθωριστικές πιέσεις.

 

Οι διοικήσεις των συστημικών ομίλων κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου 2022 εμφανίστηκαν αισιόδοξες για την πορεία της ποιότητας του ενεργητικού τους, ξεκαθαρίζοντας πως προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη δημιουργίας μίας νέας γενιάς κόκκινων δανείων.

 

Τα μη εξυπηρετούμενα

 

Τα στοιχεία για τις καθαρές εισροές/εκροές νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, δηλαδή τη διαφορά της αξίας των θεραπειών κόκκινων χορηγήσεων και των περιπτώσεων παύσης πληρωμών, είναι ενδεικτικά.

 

Την υπό εξέταση περίοδο, μέσω οργανικών επιδόσεων οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι πέτυχαν τη μείωση του στοκ των κόκκινων δανείων τους κατά 300 εκατ. ευρώ περίπου και από την αρχή της χρονιάς κατά 650 εκατ. ευρώ.

 

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων μέσω πιστωτικής επέκτασης, τους βοηθά σημαντικά να πιάσουν εντός χρονοδιαγράμματος τους στόχους εξυγίανσης των ισολογισμών τους ή ακόμη και να τους ξεπεράσουν.

 

Οι τέσσερις όμιλοι

 

Πλέον και οι τέσσερις μεγάλοι του κλάδου έχουν μειώσει τους δείκτες καθυστερήσεων σε μονοψήφια ποσοστά και ευελπιστούν να προσεγγίσουν το μέσο όρο της ΕΕ μέσα στην επόμενη διετία.

 

Για το τέλος του 2022, τα επικαιροποιημένα επιχειρησιακά τους πλάνα προβλέπουν τη διαμόρφωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στα ακόλουθα επίπεδα:

 

Alpha Bank: 7%

Eurobank: 5,8%

Εθνική Τράπεζα: 6%

Τράπεζα Πειραιώς: 8% από 9% στο αρχικό πλάνο

 
 

 

Τα κρατάμε

 

Σιγά μην μέναμε μόνο στα καλά νέα και δεν θα λέγαμε και κάτι αρνητικό. Κρατάμε λοιπόν τα όσα έγραψε η Eurobank στην τελευταία της ανάλυση για την πορεία της οικονομίας, με χαρακτηριστικό τίτλο: Καμπανάκι για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας.

 

Ανάμεσα σε άλλα λοιπόν αναφέρονταν στην ανάλυση της τράπεζας, πως η κάμψη των δεικτών υψηλής συχνότητας της ελληνικής οικονομίας (με εξαίρεση την πορεία της απασχόλησης) ηχούν ένα πρώτο καμπανάκι για την πορεία της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας τα επόμενα τρίμηνα.

 

Οι τουριστικές εισπράξεις και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αναμένεται να αντισταθμίσουν σε έναν βαθμό τις ζημίες που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση. Στην περίπτωση της Ευρωζώνης, τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου 2022, παρά την πτωτική πορεία των δεικτών PMI μεταποίησης και οικονομικού κλίματος, ήταν καλύτερα του αναμενομένου κυρίως λόγω των υπηρεσιών, ειδικότερα αυτών που σχετίζονται με τον τουριστικό  τομέα,  που  ευνόησαν ιδιαίτερα τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, κυρίως την Ισπανία και την Ιταλία.

 

 

 

Νιώθουμε … ανακούφιση

 

Λιγότερα σχόλια θα έχουμε σήμερα. Με πιο καλοκαιρινή διάθεση λοιπόν θα πούμε σε όλους να μην ανησυχούνε για τον πορεία του πολέμου στην Ουκρανία. Προσωπικά διαβάζοντας την παρακάτω είδηση, νιώθουμε ανακουφισμένοι, περιμένοντας το τέλος του πολέμου.

 

Αποφασισμένος να παρέμβει, προκειμένου να βοηθήσει την ανθρωπότητα να αποφύγει έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ο Γιούρι Γκέλερ, ο οποίος μάλιστα σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter προειδοποιεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Ο Βρετανο-Ισραληνινός πνευματιστής και ταχυδακτυλουργός, ο οποίος έγινε γνωστός για τα κουτάλια που λυγίζει με το μυαλό του, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο με τον ίδιο να καλεί τον Πούτιν να μιλήσουν για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου.

 

«Έχω μια προειδοποίηση για σένα Πούτιν», ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Ρώσο πρόεδρο και ενώ στο βίντεο φαίνεται στο βάθος ο ηγέτης του Κρεμλίνου με ένα σύννεφο πυρηνικής έκρηξης.

 

Νωρίτερα ο Γκέλερ είχε δημοσιεύσει μια επιστολή στον Πούτιν που έγραφε: «Θα χρησιμοποιήσω το τελευταίο μόριο της δύναμης του μυαλού μου για να σε αποτρέψω να εξαπολύσεις πυρηνική επίθεση».

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum