| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 09/02/22

 

 

Όλοι τρίβουνε τα χέρια

 

Για να μην γκρινιάζουμε μόνιμα … Πάμε να ξεκινήσουμε με τις θετικές ειδήσεις από την ελληνική οικονομία. Και όταν λέμε ελληνική οικονομία και ευχάριστες ειδήσεις, μόνο ένα πράγμα υπάρχει Ο τουρισμός …. Σχεδόν λοιπόν οι πάντες τρίβουνε τα χέρια με τις προ - κρατήσεις …… Και αν και επίσημα, παγκοσμίως, βρισκόμαστε σε εποχής μετάλλαξης Όμικρον. Οι κρατήσει είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τις περσινές (μια χρονιά που τελικά ήτανε καλή), πλησιάζοντας, όπως τουλάχιστον λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι της αγοράς, τα επίπεδα ρεκόρ του 2019!!

 
 

 

Χαρακτηριστικό

 

Επειδή κινούμαστε καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μια περίοδο που έτσι και αλλιώς δεν είναι και η πιο hot, βλέπει κανείς αρκετούς τουρίστες. Βλέπουμε κόσμο με βαλίτσες, ξένους στα super market της περιοχής, να κάθονται στα café κτλ ….. Και όλα αυτά αρχές Φεβρουαρίου, με όλα να δείχνουνε πως πάμε για μια εξαιρετική τουριστική χρονιά. Μάλιστα, αν και δεν πρέπει να λέμε μεγάλες κουβέντες, το πιο θετικό είναι πως φέτος, ειδικά από την άνοιξη και μετά (πιθανόν και νωρίτερα), πιστεύουμε πως πλέον η ανησυχία του κόσμου για την πανδημία θα είναι πολύ μικρότερη …..

 
 

 

Πάντως πολύ κοντά στην επίδοση θα φτάσουμε

 

Και αν το 2021 πήγαμε στο περίπου 55% της επίδοσης του 2019, όλα δείχνουνε πως φέτος θα πλησιάσουμε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις επιδόσεις της χρονιάς ρεκόρ!! Κάποιοι, ακόμη και εμείς, δεν αποκλείουνε να πιάσουμε τα νούμερα του 2019. Αλλά και αυτό να μη συμβεί, επαναλαμβάνουμε πως όλα δείχνουνε πως η φετινή χρονιά θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό, κάτι το οποίο ελάχιστοι καταλαβαίνουνε πόσο πολύ χρειάζεται η οικονομία. Ένα πραγματικό σωσίβιο.

 
 

 

Δεν ξέρουμε αν οι οικονομίες το έχουνε σταθμίσει αυτό!!

 

Και αφού παρά γίναμε αισιόδοξοι …. Πάμε τώρα να εκφράσουμε τη βασική μας ανησυχία για κάτι που πιστεύουμε πως έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα …. Ακούμε όλη αυτή τη συζήτηση για τα επιτόκια που θα αυξηθούνε παγκοσμίως ….. Την υπέρ-ασιοδοξία για τρελή ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία κτλ…. Κτλ …… Και πιστεύουμε πως οι περισσότεροι κάνουνε ένα μεγάλο λάθος …. Δεν σταθμίζουνε ότι σταδιακά οι κυβερνήσεις θα αποσύρουνε τα μέτρα στήριξης …. Ας αφήσουμε τη χώρα μας…. Με βάση επίσημα στατιστικά, το 32% του εισοδήματος των Αμερικάνων πολιτών μεγάλο μέρος του 2021 ήτανε από πακέτα στήριξης, το μεγαλύτερο αντίστοιχο ποσοστό στην ιστορία …… Και αντίστοιχα τεράστια πακέτα στήριξης υπάρχουνε σε όλο τον πλανήτη. Ο κίνδυνος λοιπόν των επιπτώσεων από την άρση αυτών των μέτρων, προσωπικά πιστεύουμε πως έχει υποβαθμιστεί, σε επικίνδυνο βαθμό …. Και ο αντίστοιχος κίνδυνος, όπως έχουμε γράψει, είναι μεγάλος και στη χώρα μας ..

 
 

 

Και για αυτό το πιστεύουμε ….

 

Και κλείνοντας ….. Αυτή η άρση των μέτρων στήριξης διεθνώς, πιστεύουν πως θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε αρκετά χειρότερες επιδόσεις, με την καταναλωτική και όχι μόνο ζήτηση να μειώνεται. Και με την παγκόσμια οικονομία να έχει πολύ μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης, πιστεύουμε πως οι κεντρικές τράπεζες θα είναι πολύ πιο προσεκτικές στις αυξήσεις των επιτοκίων, σε σχέση με τα όσα προβλέπονται αυτή τη στιγμή….

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum