| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 10/11/21

 

Σχολεία

 

Σε σχέση με όλα αυτά που γράφουμε τις τελευταίες ημέρες και βλέποντας τον κακό χαμό που γίνεται, με καθημερινά ρεκόρ, θα επαναλάβουμε πως εμείς νιώθουμε πως χάσαμε τον έλεγχο και κανείς δυστυχώς δεν το πήραμε χαμπάρι και τώρα δεν ξέρουμε τι να κάνουμε!!!

 

Και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, το βασικό πρώτο σοβαρό μέτρο που εξετάζεται είναι το κλείσιμο των σχολείων. Επί της ουσίας ήδη έχει συζητηθεί ένα πρόωρο κλείσιμο των σχολείων πριν και από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σχεδόν λοιπόν έχει αποφασιστεί πως αν συνεχίσουνε να ανεβαίνουνε οι αριθμοί, περίπου προς τα τέλη Νοεμβρίου τα σχολεία θα κλείσουνε και θα αρχίσει η τηλέ-εκπαίδευση …. 

 
 

 

Το ένα φέρνει το άλλο….

 

Βέβαια γίνεται αντιληπτό πως η πιθανή επιστροφή της τηλέ-εκπαίδευσης δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων, με πιο χαρακτηριστικό το πρόβλημα με τις εργαζόμενες μητέρες ….. Και όλα δείχνουνε πως το ένα θα φέρει το άλλο και θα πάμε και πάλι στο μέτρο της τηλεργασίας και των αδειών στην περίπτωση των γονέων, τουλάχιστον με παιδιά μέχρι μιας ηλικίας ….

 

Και δυστυχώς βάζοντας τα όλα κάτω, μπερδευόμαστε και πάλι, αν και πάντα με όπλο τα εμβόλια, αλλά και του ότι έχουνε συνηθίσει όλοι με αυτές τις καταστάσεις, τα πράγματα φαίνεται να μην έχουνε καμία σχέση με πέρσι….

 
 

 

Κάποια μέλη το έριξαν ήδη στο τραπέζι..

 

Και σας έχουμε και μια άλλη πληροφορία … Θα το αρνηθούνε οι πάντες, αλλά η πληροφορία είναι 100% επιβεβαιωμένη. Πως ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών της κυβέρνησης, ήδη έριξαν στο τραπέζι το μέτρο του γενικού lockdown, με κάποιους να μιλάμε για lockdown ανεμβολίαστων (κάτι το οποίο πάντως προσωπικά το αποκλείουμε) …. Στην κυβέρνηση πάντως δηλώνουνε ξεκάθαρα πως ότι και να γίνει, σε lockdown η χώρα δεν πάει … Και αν και ειλικρινά δεν ξέρουμε που θα φτάσουνε οι αριθμοί και εμείς πιστεύουμε πως δεν πρόκειται να έχουμε ένα γενικό lockdown. Επιστροφή του lockdown μετά από μια ώρα μπορεί. Αλλά γενικό lockdown αποκλείεται …

 
 

 

Ελλάδα – Πορτογαλία

 

Διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό για το πόσο καλά τα έχει πάει η Πορτογαλία στους εμβολιασμούς και κυρίως τη συνεργασία μεταξύ όλων των κομμάτων-κοινωνίας, με αποτέλεσμα η Πορτογαλία να έχει αφήνει πίσω την πανδημία, έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις.

 

Με απλά λόγια το ακριβώς ανάποδο με αυτό που γίνεται στη χώρα μας, που κλασσικά τρωγόμαστε μεταξύ μας, με τη χώρα να σπάει τα ρεκόρ κρουσμάτων, την ώρα που η γκρίνια καλά κρατάει…

 

Και γυρίσαμε το χρόνο πίσω στα μνημόνια …. Και ξέρετε τι θυμηθήκαμε; Ότι στην Πορτογαλία, επί της ουσίας όλα τα κόμματα συμφώνησαν στο δρόμο των μνημονίων και της λιτότητας, χωρίς συγκρούσεις, αντιμνημόνια κτλ …. Και στην Ελλάδα ακολουθήσαμε τον ακριβώς αντίθετο δρόμο, με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν το 2015, που είδαμε μέχρι και capital controls …. Κάπως έτσι λοιπόν, επί της ουσίας εμείς ακόμη έχουμε μνημόνια και ελέγχους από τους θεσμούς και η Πορτογαλία έχει τελειώσει με αυτά εδώ και περίπου 4-5 χρόνια, αν και οι δύο κρίσεις επί της ουσίας ξεκίνησαν ταυτόχρονα….

 
 

 

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά..

 

Τώρα για την παρακάτω ιστορία τι να πούμε; Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!! No comment!!

 

Η είδηση λοιπόν είναι η ακόλουθη:

 

Δεν έχουν τέλος οι οικογενειακές τραγωδίες που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα με ολόκληρες οικογένειες να δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη μέσα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Δυστυχώς οι περισσότερες τραγικές ιστορίες έχουν ένα κοινό. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι.

 

Μία τέτοια ιστορία αφορά έναν ανεμβολίαστο συνταξιούχο στρατιωτικό γιατρό ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό σε ηλικία 66 ετών στο Σωτηρία.

 

Η τραγωδία όμως δεν σταματά εδώ καθώς όπως αναφέρει το lamiareport.gr, πριν από ακριβώς 15 ημέρες είχε καταλήξει από τον κοροναϊό και ο 63χρονος αδελφός του, Γιάννης, ενώ στις 13 Οκτωβρίου είχε φύγει χτυπημένη από τον ιό και η 91χρονη μητέρα τους.

 

Όπως είχε αποκαλύψει η σύζυγος του αδελφού του γιατρού, τόσο ο ίδιος όσο και η πεθερά της δεν είχαν εμβολιαστεί, καθώς είχαν επηρεαστεί από τον γιατρό ότι ο κοροναϊός είναι μια ίωση όπως όλες οι άλλες.

 

Δυστυχώς γνώρισαν με τον πιο σκληρό τρόπο το πόσο ύπουλος μπορεί να γίνει αυτός ο ιός ειδικά σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

 

Ο Νίκος Χριστοδούλου ήταν συνταξιούχος στρατιωτικός γιατρός με ειδικότητα καρδιολόγου απόφοιτος της ΣΣΑΣ, ενώ είχε αποστρατευθεί με το βαθμό του υποστράτηγου.

   

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum