| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 11/01/22

 

 

Δεν το πιστεύουμε

 

Όπως γράφονταν και σε πρόσφατα δημοσιεύματα, σενάρια για προκήρυξη πρόωρων εκλογών την άνοιξή ή το φθινόπωρο διακινούνται και πάλι στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία ως αποτέλεσμα της πεποίθησης κυβερνητικών στελεχών ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα αποδειχθεί πολύ πιο ήπια ως προς τα αποτελέσματά της και θα σημάνει το «τέλος της πανδημίας» μέσα στους προσεχείς μήνες. Προσωπικά θέλουμε και ελπίζουμε στο δεύτερο, δηλαδή για το τέλος της πανδημίας. Ωστόσο θα συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως πρόωρες εκλογές δε θα έχουμε και φέτος. Δεν είμαστε τόσο σίγουροι, όπως την περσινή χρονιά, όταν σε κάθε αντίστοιχο σενάριο λέγαμε πως το αποκλείουμε. Ωστόσο πιστεύουμε πως οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές είναι 10 το πολύ 15 με 20%.

 
 

 

Το μεγαλύτερο λάθος αυτής της κυβέρνησης…..

 

Και σε σχέση με αυτά που είχαμε γράψει και προσφάτως για τον κ. Πλευρή, η επιλογή του οποίου κατά την άποψη μας ήτανε εσφαλμένη. Θα σας πούμε ποιό πιστεύουμε πως είναι το μεγαλύτερο λάθος αυτής της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη. Πως μεγάλος αριθμός των στελεχών της ΝΔ είναι πολύ μακριά από το μέσο έλληνα. Δε λέμε καλά ή κακά στελέχη. Αυτό που λέμε είναι πως επικοινωνιακά η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά …… Και κυρίως για αυτό φταίνε συγκεκριμένα πρωτοκλασάτα στελέχη. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να δει άμεσα το Μέγαρο Μαξίμου, αν και δεν το βλέπουμε……

 
 

 

Ρισκάρουμε μια πρόβλεψη….

 

Και αν και πολύ πρόωρο, θα ρισκάρουμε μια πρόβλεψη. Πως στις επόμενες εκλογές, όταν τέλος πάντως γίνουνε αυτές. Τα ποσοστά αποχής θα χτυπήσουνε κόκκινα. Και σε αριθμό ψηφοφόρων θα χάσουνε και τα δύο κόμματα και πιθανόν περισσότερο η ΝΔ, αν και πάλι θα είναι λογικό το πρώτο κόμμα, πιθανόν και με αισθητή διαφορά, περίπου 6 με 7%. Έτσι και αλλιώς αν μας ρωτήσετε ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα σας απαντήσουμε πως ο δεύτερο κόμμα της χώρας είναι ο Σύριζα, που συνεχίζει να έχει αυτήν την απογοητευτική εικόνα. Γιατί όπως έχουμε γράψει, όσο χειρότερη η αντιπολίτευση μιας χώρας, τόσο χειρότερο το επίπεδο της κυβέρνησης και συνολικά της χώρας!!

 
 

 

Ενδιαφέρον

 

Τώρα στα πλαίσια της πρόσφατης επετείου για τα 20 χρόνια του ευρώ, θα λέγαμε πως το παρακάτω διάγραμμα είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Με βάση λοιπόν τα επίσημα στοιχεία, το ευρώ, με μικρή μάλιστα διαφορά από το δολάριο που έχει ιστορία πολλών δεκαετιών, είναι το δεύτερο πιο σημαντικό νόμισμα παγκοσμίως….

 

 

 
 

 

Τα μυστήρια του ανασχηματισμού

 

Επειδή πιάσαμε τα πολιτικά σήμερα ….. Όπως τώρα έγραψε ο «βηματοδότης» ….Οι εορταστικές μέρες της πολιτικής μόνο ράθυμες δεν είναι, παρά τα αντιθέτως διαδιδόμενα. Στα τραπέζια και στις συναντήσεις των γιορτών προετοιμάζονται τα περισσότερα των γεγονότων που συνήθως ακολουθούν. Συνηθέστερα μεταξύ τυρού και αχλαδίου πέφτουν οι καλύτερες των ιδεών, αξιολογούνται ατύπως πρόσωπα και δυνάμεις και συζητούνται στρατηγικές και σχέδια. Και επειδή η νέα χρονιά, αν δεν είναι εκλογική, σίγουρα θα είναι προπαρασκευαστική αυτών, τούτες τις άγιες μέρες συζητήθηκαν σχεδόν τα πάντα. Ακόμα και σενάρια ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού έπεσαν στο τραπέζι, καθότι εκείνος του περασμένου καλοκαιριού μάλλον «τσουρούτικος» βγήκε. Στα υπουργικά γραφεία διάχυτη είναι η συζήτηση ότι κάποια στιγμή την προσεχή άνοιξη και στον βαθμό που η Ομικρον θα έχει κάνει τον κύκλο της, το θέμα ενός εκλογικού ανασχηματισμού θα έλθει με έναν τρόπο στο προσκήνιο. Το Μέγαρο Μαξίμου ως συνήθως απορρίπτει τα συγκεκριμένα σενάρια, αλλά οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος κάποια στιγμή, το αργότερο στα τέλη της άνοιξης, να συγκροτήσει μια αμιγώς εκλογική κυβέρνηση, ικανή να τον οδηγήσει με δύναμη στις κάλπες, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Η οποία, πέραν των άλλων, οφείλει να αποδίδει και τη στρατηγική της επόμενης μεταπανδημικής περιόδου. Είναι ίσως νωρίς για προβλέψεις, αλλά η αναζήτηση πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

 

Και μια και το έφερε η συζήτηση, μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι στον προηγούμενο ανασχηματισμό εντόνως απασχόλησε τον Πρωθυπουργό το ενδεχόμενο μετακίνησης της κυρίας Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας σε άλλη θέση. Κατά τις διηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να απαλλάξει την υπουργό του από τη διαρκή φθορά που την έφερνε στις τελευταίες θέσεις δημοφιλίας στις έρευνες των διαθέσεων της κοινής γνώμης. Το προσπάθησε. είναι αλήθεια, αξιολόγησε διάφορες επιλογές, αλλά εν τέλει δεν βρήκε αυτό που ζητούσε, ούτε χαρτοφυλάκιο που θα διευκόλυνε την κυρία Κεραμέως. Είναι αυτή μάλλον μια εκκρεμότητα διαρκείας που βασανίζει και εκείνη και τον ίδιο, η οποία θα απαιτήσει μια κάποια λύση προτού οδεύσουμε προς τις κάλπες.

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum