| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 12/01/22

 

 

Μάλλον προς αυτό πάμε ….

 

Νομίζουμε πως όλοι από την προσωπική μας εμπειρία ξέρουμε πως με όποιον μιλήσουμε τις τελευταίες ημέρες, ακούμε για κάποιον που έχει κολλήσει Covid-19 …. Το ευχάριστο πάντως είναι πως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις μιλάμε για ανθρώπους που το  περνάνε χωρίς ή με ελάχιστα συμπτώματα …. Και σε σχέση με αυτά που είχαμε γράψει …. Tα όσα συμβαίνουνε με την πανδημία παγκοσμίως …. Και κυρίως διαβάζοντας τις τελευταίες έρευνες …. Όλα δείχνουνε πως πάμε στο σενάριο …. Πως κολλάει μεγάλο μέρος του πληθυσμού covid …. Και μετά από περίπου 3-4 μήνες (το πολύ) – αν και δεν πρέπει να λέμε μεγάλες κουβέντες – μάλλον αφήνουμε πίσω τα χειρότερα ….. αν και σίγουρα ο ιός θα μείνει πολλά χρόνια μαζί μας…

 
 

 

Τα ξέρουμε αλλά είναι πάντα στοιχεία φρίκη

 

Πάμε τώρα στα της οικονομίας και καλύτερα της μιζέριας της ελληνικής κοινωνίας. Όχι ότι δεν τα ξέρουμε τα παρακάτω στοιχεία. Ωστόσο κάθε φορά μου δημοσιεύονται είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά …. Σοκαριστικά για τη μιζέρια της χώρας μας, παρά τις όποιες προσδοκίες για την περιβόητη μεγάλη ανάπτυξη των επόμενων ετών!!!

 

Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε τις τελευταίες ημέρες από την Eutostat …. Στο 13,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2021 (από 13,3% τον Οκτώβριο), έναντι 7,2% στην ευρωζώνη και 6,5% στην ΕΕ.

 

Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 7,2% , από 7,3% τον Οκτώβριο και 8,1% το Νοέμβριο του 2020.

 

Στην ΕΕ, η ανεργία μειώθηκε στο 6,5%, από 6,7% τον Οκτώβριο και 7,4% το Νοέμβριο του 2020.

 

Η Eurostat εκτιμά ότι 13,98 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ, εκ των οποίων 11,83 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ, ήταν άνεργοι το Νοέμβριο του 2021. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2021, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 247.000 στην ΕΕ και κατά 222.000 στη ζώνη του ευρώ.

 

Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων (κάτω των 25 ετών), το Νοέμβριο του 2021 διαμορφώθηκε στο 15,5% στην ευρωζώνη και στο 15,4% στην ΕΕ.

 

Και πάμε στα σοκαριστικά στη χώρα μας …. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στην Ελλάδα (39,1% το Νοέμβριο από 32,8% τον Οκτώβριο). Ακολουθούν η Ισπανία με ποσοστό ανεργίας των νέων 29,2% και η Ιταλία με 28%. Και μπορεί αν το έχουμε συνηθίσει … Ωστόσο αυτό το σχεδόν 40% εμάς κάπως μας κάθετε …..

 
 

 

Μακάρι  - Μεγάλες πιθανότητες

 

Και συνεχίζοντας με την οικονομία και αυτό που κυρίως που μας κάνει να ελπίζουμε ….. Τον τουρισμό ….

 

Με βάση λοιπόν σχετικά ρεπορτάζ, ο πήχης για τον τουρισμό το 2022 έχει ανέβει αρκετά ψηλά και σύμφωνα τουλάχιστον τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα θα ανέλθουν περίπου στα 15 δις ή το 80% έως 85% των εσόδων του 2019.

 

Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι η υγειονομική εικόνα θα είναι σαφώς βελτιωμένη το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο πιστεύουμε πως τουλάχιστον από τον Μάρτιο - Απρίλιο θα συμβεί …. Και γενικά θα λέγαμε πως οι παραπάνω στόχοι είναι απόλυτα ρεαλιστικοί, όπως φάνηκε και από τις επιδόσεις και κυρίως το καλοκαίρι του 2021.

 
 

 

Δεν έχει γίνει το παραμικρό

 

«Για εκείνους που έχουν ασθενική μνήμη το meteo.gr υπενθυμίζει: «Το 2021 κατατάσσεται ως μακράν το χειρότερο έτος των τελευταίων 13 χρόνων σε ό,τι αφορά στη συνολική καμένη έκταση της χώρας μας. Ειδικότερα... κατά τη διάρκεια του 2021 χαρτογραφήθηκαν στη χώρα μας 84 συμβάντα δασικών πυρκαγιών, τα οποία κατέκαψαν συνολική έκταση που ξεπερνά τα 1.300.000 στρέμματα. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι η χείριστη της περιόδου 2008 – 2021, με τη συνολική καμένη έκταση του 2021 να προσεγγίζει το άθροισμα των καμένων εκτάσεων της πιο πρόσφατης οκταετίας (2013 – 2020)».

 

Τα παραπάνω έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του στο Athens Voice ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Και σε ένα ζήτημα που είχαμε ασχοληθεί αρκετά το μαύρο καλοκαίρι των καταστροφικών πυρκαγιών. Ψάχνοντας το ζήτημα, είμαστε σε θέση να σας διαβεβαιώσουμε πως δεν έχει γίνει η παραμικρή προετοιμασία. Υπάρχει θεωρητικά χρόνος ακόμη. Ωστόσο είμαστε σίγουροι πως και πάλι θα γίνει μια τρύπα στο νερό …. Και το μόνο που ευχόμαστε είναι να μην έχουμε ένα τόσο καυτό καλοκαίρι και καούνε όσα δεν κάηκαν το καλοκαίρι του 2021. Μπορεί το σχόλιο μας να ακούγεται υπερβολικό. Μπορεί σε ένα βαθμό και να είναι …. Αλλά εμείς ξέρουμε πως αυτό το κράτος ήτανε και παραμένει μπάχαλο, αν και μας αρέσει να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, πως δήθεν όλα πάνε καλά ….

 
 

 

Απορία

 

Και όσον αφορά το παραπάνω ζήτημα έχουμε και μια απορία. Αυτή η κυβέρνηση είναι τόσο ευχαριστημένη με τις επιδόσεις του αρχηγού της πυροσβεστικής κ. Στέφανου Κολοκούρου, ο οποίος έχει ανάμεσα σε άλλα και  την ιστορία με το Μάτι. Είναι λοιπόν τόσο ευχαριστημένη που τον έχει κρατήσει στη θέση του. Κατά την άποψη και εννοείται χωρίς να έχουμε το παραμικρό προσωπικό, είναι ο  πρώτος που θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από τη θέση του μετά τις τελευταίες πυρκαγιές και ειδικά αυτήν στην Βαρυμπόμπη. Φαίνεται πάντως πως στην κυβέρνηση είναι ευχαριστημένοι και δεν ο λόγος παραμονής του δεν είναι οι καλές σχέσεις του αρχηγού με συγκεκριμένη οικογένεια…..

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum