| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 14/10/21

 

 

Θα τεθεί κάποια στιγμή θέμα χρέους … Αλλά …

 

Θα ξεκινήσουμε με τα της οικονομίας και σε άμεση σχέση με αυτά που είχαμε γράψει προσφάτως, για την αδυναμία της χώρας να επιτύχει τα επόμενα χρόνια υψηλά πλεονάσματα. Θα σταθούμε στα όσα αναφέρει το ΔΝΤ στην τελευταία του ανάλυση, με το ταμείο να προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα 7,3% για φέτος και δραστική μείωση στο 1,3% το 2022, ενώ από το 2023 προβλέπεται να καταγραφεί μικρό πρωτογενές πλεόνασμα 0,2%, το οποίο θα αυξάνεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια για να φθάσει στο 1,5% το 2026.

 

Και θα επαναλάβουμε και σήμερα, πως ναι μεν η χώρα είναι ανέφικτο να βγάλει τα επόμενα χρόνια υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα …. Ωστόσο αν και δεν είναι της παρούσης. Με αυτά αναγκαστικά συνδέεται η βιωσιμότητα του χρέους. Και είναι σίγουρο πως σε μερικά χρόνια η χώρα θα βρεθεί μπροστά στο πρόβλημα …. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς πιστεύουμε πως οι ευρωπαίοι θα αναγκαστούνε και θα το κάνουνε να μπούνε σε μια νέα ρύθμιση του ελληνικού χρέους …. Ωστόσο τα πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολο, όσο ακούγονται….

 
 

 

… Μας φοβίζει αυτό ….

 

Για παράδειγμα και σε περίπου 2 χρόνια, μετά το πέρας της πανδημίας. Ανησυχούμε μήπως ξαφνικά οι «σκληροί» ευρωπαίοι, φοβούμενοι μια κρίση του ελληνικού χρέους, αρχίσουνε και πάλι να πιέζουνε για υψηλότερα πλεονάσματα και νέα μέτρα … Είπαμε πως όλα αυτά δεν είναι της παρούσης. Και θέλουμε να ελπίζουμε πως και μετά την πανδημία, τα δεδομένα πλέον αλλάζουνε … Ωστόσο είναι θέματα που δε θα πρέπει να παραβλέπουμε …. Και κατά την άποψη μας …. Όσο υπερβολικό και αν φαίνεται αυτό …. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει ίσως να αρχίσει να κάνει προετοιμασία (έστω σε ένα βαθμό), θέτοντας σταδιακά (από τα μέσα του 2022) το θέμα.

 
 

 

Covid-19 

 

Της παρούσης δεν είναι το ζήτημα των πλεονασμάτων …. Δυστυχώς όμως της παρούσης είναι η πανδημία …. Και σε σχέση με όλα αυτά που γράφουμε τον τελευταίο καιρό … και επαναλαμβάνοντας πως η τελευταία χαλάρωση είναι υπερβολική. Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι πως η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, με σταδιακή – σταθερή αύξηση των αριθμών. Και αν και σίγουρα οι πάντες έχουμε συνηθίσει με τα νούμερα, με χαρακτηριστικό πως το ένα λεωφορείο νεκρών την ημέρα μας φαίνεται φυσιολογικό. Θα προειδοποιήσουμε και πάλι, πως αν δεν προσέξουμε, είναι πιθανό ξαφνικά να βρεθούμε μπροστά σε απρόβλεπτες καταστάσεις …. Ίσως πολύ πιο δύσκολες από ότι φανταζόμαστε …. Παρόμοιες με τα όσα έγιναν τον περσινό χειμώνα…

 
 

 

Covid-19 (2)

 

Και όσον αφορά την πανδημία, ας κρατήσουμε και τα όσα είπε ο κ. Καρπαβέλος, όσες ενστάσεις και αν έχουμε όλοι για τα όσα λένε αυτά τα δύο χρόνια οι ειδικοί…

 

«Περάσαμε μία από τις δυσκολότερες εφημερίες του τέταρτου κύματος. Είμαστε στο 100% της κάλυψης των κλινών ΜΕΘ και 98% των απλών κλινών. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Η μόνη ελπίδα είναι ο έλεγχος της πανδημίας έξω από το νοσοκομείο. Μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας σημαίνει αύξηση των εμβολιασμών». Με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο περιέγραψε ο εντατικολόγος Νίκος Καπραβέλος, την δραματική κατάσταση που βιώνει η Βόρεια Ελλάδα από την αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ o Διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γ. Παπανικολάου, αποκάλυψε ότι ζήτησαν από την υφυπουργό υγείας Μίνα Γκάγκα την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

 

«Μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας σημαίνει αύξηση των εμβολιασμών και επέκταση της υποχρεωτικότητας σε διάφορες κατηγορίες και δραστηριότητες», τόνισε ο κ. Καπραβέλος ο οποίος είπε ότι «φόβος είναι αυτό που κρατά τους περισσότερους να μην εμβολιάζονται».

 

Επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη διεύρυνσης της υποχρέωσης του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού, ο κ. Καπραβέλος είπε: «Πρέπει περίπου 1.000.000 συνάνθρωποί μας να εμβολιαστούν γιατί ο χειμώνας θα είναι τραγικός. Η υποχρέωση δεν είναι αυτό που αισθάνεται κανείς όταν αφορά μια ιατρική οδηγία. Η υποχρέωση είναι απέναντι στον εαυτό του και την κοινωνία», ενώ όσον αφορά την στάση της Εκκλησίας απέναντι στους εμβολιασμούς την χαρακτήρισε πολύ θετική.

 

Σύμφωνα με τα όσα είπε, «δεν πρέπει άκαιρα να τονίζουμε το τέλος της πανδημίας και την επάνοδο στην κανονικότητα».

 

Σχολιάζοντας τον υγειονομικό κίνδυνο που υπάρχει εν όψει των εορτασμών στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο της πόλης και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου «δεν είναι η παρέλαση ή η δοξολογία, είναι ο συνωστισμός. Θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη κινητικότητα που αυτή την στιγμή δεν θέλει ούτε το σύστημα υγείας ούτε η χώρα μας».

 

Μιλώντας για το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού ο διευθυντής της Β’ Μονάδας ΜΕΘ ζήτησε να επιστρατευθεί και ο ιδιωτικός τομέας. «Υπάρχει εξουθένωση. Αυτή την στιγμή πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Στο νοσοκομείο, οι συνάδελφοί μου, δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης άλλου προσωπικού. Πρέπει να ληφθούν μέτρα έξω από τα νοσοκομεία. Αύξηση των εμβολιασμών, αυστηριοποίηση των πρωτοκόλλων και όχι, προς Θεού, πανηγυρισμοί για το τέλος της πανδημίας».

 
 

 

Μάλιστα

 

Και να κλείσουμε με μια ενδιαφέρουσα είδηση. Όχι ότι δίνουμε και μεγάλη σημασία .. Έτσι απλά για να γελάσουμε και λίγο ….. Με ενδιαφέρον λοιπόν διαβάσαμε πως ο διάσημος αρνητής του εμβολίου Γρηγόρης Πετράκος θα τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους σε μαγαζί στην Πάτρα

 

Ειδικότερα, ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος - σύμβολο για πολλούς αρνητές του εμβολίου - ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ότι από το σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου θα εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα, όπου η είσοδος επιτρέπεται… μόνο σε εμβολιασμένους!!!! …. Βέβαια έχουμε και μια μεγάλη απορία …. Να φανταστούμε πως και ο ίδιος εμβολιάστηκε για να τραγουδάει …. Έ ρε τρέλα που βαράμε …. Επαναλαμβάνοντας πως όλα αυτά τα λέμε για να γελάσουμε, αφού καλό είναι να μη χαλάμε τη ζαχαρένια μας με τέτοιες ανούσιες ειδήσεις (βασικά να μη δίνουμε καμία σημασί)…

   

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum