| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 16/05/23

 

Πιθανό

Μαζεύοντας όλα όσα έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό και χθες. Θα τολμούσαμε να πούμε πως όσο περνάνε οι ημέρες, τα ποσοστά που έδωσε η MARC σε τελευταία δημοσκόπηση της, μπορεί να είναι πολύ κοντά στα ποσοστά που θα δούμε το βράδυ των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή.

Σταθερό προβάδισμα άνω των 6 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Marc.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,1%, το ΚΚΕ 6,1%, η Ελληνική Λύση 3,4% και το ΜέΡΑ25 3,3%.

Στην πρόθεση ψήφου με απλή αναλογική, η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα είναι στο 6,6%. Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%, το ΠΑΣΟΚ 8,9%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ αναμένεται να λάβει από 34,6 έως 38,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 27,7 έως 31,3%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από 9,1 έως 11,5%, το ΚΚΕ από 5,8 έως 7,8%, η Ελληνική Λύση από 3,0 έως 4,4% και το ΜέΡΑ25 από 3,0 έως 4,4%.

Με αυτά τα ποσοστά, η ΝΔ θα καταλάμβανε 121 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 98, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 34, το ΚΚΕ 23, και η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 από 12.

Το 37,7% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι θέλει να δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια δεύτερη θητεία, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα να διαμορφώνεται στο 27,1%.

 

 

Μας προβλημάτισε

Ξέρουμε πως οι πάντες και δικαιολογημένα θα πούμε πως δεν έχει και τόσο σημασία τι λένε οι πολιτικοί προεκλογικά. Και πως αυτά τα έχουμε ξανακούσει κτλ …. Έχουνε δίκαιο φυσικά. Ωστόσο την απάντηση του πρωθυπουργού για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ  την κρατάμε ως κάπως ανησυχητική, για τον κίνδυνο ακυβερνησίας της χώρας. Συγκεκριμένα o πρωθυπουργός σε ερώτηση αν η ΝΔ στις εκλογές την επόμενη εβδομάδα είναι πρώτο κόμμα τι θα κάνει με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τη Δευτέρα, απάντησε: «Το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει και τις μετεκλογικές εξελίξεις. Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών. Για το αριθμητικό ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει πρωθυπουργό εμένα, αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε, οι πολίτες ψηφίζουν και για πρωθυπουργό. Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα έχω ουσιαστικά να συζητήσω, έχει φέρει την πολιτική του πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θεωρώ τον κ. Ανδρουλάκη δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού, θα αναγκαζόμαστε περισσότερο να πατάμε φρένο παρά γκάζι. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας».

 

 

 

Σχέδιο Δήμητρα

Ενδιαφέρον ήταν το δημοσίευμα της Καθημερινής που αναλύει γιατί το σχέδιο Δήμητρα του κ. Βαρουφάκη δε μπορεί να λειτουργήσει.

http://greekfinanceforum.com/aaarticlesfiles/sxeiodhmshshs.html

Εμείς θα το πούμε με πολύ πιο απλά λόγια. Σε όποια χώρα κράτους μέλους της ευρωζώνης ανακοινωθεί κάτι τέτοιο. Απευθείας θα δει ένα μεγάλο ποσοστό ξένων επενδυτών να αποχωρεί, οδηγώντας σε κατακόρυφη πτώση όλων των assets, έκρηξη των αποδόσεων (των ελληνικών ομολόγων στην περίπτωση μας) και πολλά άλλα που τα έχουμε ξαναδεί στις αγορές … Ειδικά μια χώρα με τα θέματα που θα έχει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια, μετά το τέλος της ρύθμισης του χρέους … Η ανακοίνωση ενός τέτοιου σχεδίου σημαίνει αυτόματα σχεδόν καταστροφή της εθνικής οικονομίας.

Νομίζουμε υπάρχει και απόδειξη μετά τα όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015, με ΥΠΟΙΚ τον κ. Βαρουφάκη. Αλλά φαίνεται πως σε αυτή ειδικά τη χώρα, μυαλό δε βάζουμε.

 

 

Μπράβο

Ας πούμε σε αυτό το σημείο ένα μπράβο. Όχι για τον τουρισμό, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε. Αλλά έχοντας εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία μας για την ανάγκη επιστροφής της χώρας στα πλεονάσματα του περίπου 2% από το 2024. Για την ανακοίνωση πως το πρώτο 4μηνο, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2,434δις ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 869εκ ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 799 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2022. Δε θα αλλάξουμε τίποτα από αυτό που έχουμε γράψει πως η επιστροφή στα πλεονάσματα θα είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, με μεγάλους κινδύνους για την εθνική οικονομία και την επόμενη κυβέρνηση. Όμως κανείς δε μπορεί να παραβλέψει πως τα στοιχεία που έρχονται τον τελευταίο καιρό, δείχνουνε μια όλο και καλύτερη εικόνα, καθιστώντας εφικτή την επιστροφή της χώρας σε πλεονάσματα χωρίς την ανάγκη νέων μέτρων, με θέμα επιστροφής κάποιων φόρων από αυτούς που κόπηκαν κατά τα τελευταία χρόνια.

 
 

Η «άκρη του νήματος» με το Predator

Όπως τώρα έγραφε ο “Βηματοδότης” .. Σε υπαλλήλους «ειδικών μονάδων» της ΕΥΠ που προμηθεύονταν παλιά… πακιστανικά τηλέφωνα μαθαίνω ότι στρέφεται η έρευνα για τους τρεις μυστηριώδεις αποστολείς του παράνομου λογισμικού Predator που αποκάλυψε «Το Βήμα» την προηγούμενη Κυριακή. Οι ίδιοι υπάλληλοι, μου λένε, αγόραζαν επίσης υπηρεσίες μαζικής αποστολής SMS και mail.

Γιατί το έκαναν; Μα για να συγκαλύψουν τη δράση τους ή να κάνουν δοκιμές για επιθέσεις με στόχο το «χάκινγκ». Σας θυμίζω ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει ανακαλύψει  τα ονόματα τριών αποστολέων τέτοιων μαζικών μηνυμάτων μέσω εταιρειών στην Ελλάδα και στην Ελβετία. Υπολογίζεται ότι είχαν στείλει κατ’ αυτόν τον τρόπο συνολικά 300 SMS-παγίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, τα ονόματά τους (εδώ θα αναφέρω μόνο το αρχικά τους) είναι Δ.Κ., Κ.Κ. και Ι.Π. Για αυτόν τον τελευταίο υπάρχουν και τα λιγότερα διαθέσιμα στοιχεία.

Υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο τα ονόματα αυτά να μην είναι τα αληθή. Ομως οι δικαστικοί λειτουργοί κι άλλοι ερευνητές επιχειρούν να βρουν από συνδυασμό δεδομένων την πραγματική ταυτότητά τους. Το ενδιαφέρον στρέφεται (και) σε αποσπασμένους αστυνομικούς στην ΕΥΠ, που ήταν υπό τις διαταγές γυναίκας συναδέλφου τους, η οποία υπέγραψε και το έγγραφο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Οπως έχει ήδη διαπιστωθεί, αρκετοί από αυτούς προμηθεύονταν (επικαλούμενοι τις μυστικές έρευνές τους) με ψεύτικες ταυτότητες τηλέφωνα που ανήκουν σε αλλοδαπούς και αγόραζαν «πακέτα αποστολής SMS». Οι συσκευές που αγόραζαν ήταν παλιές και δεν δέχονταν Viber ή Whatsap ώστε να εξαφανίσουν έτσι τα ίχνη τους. Τέτοιου είδους πακέτα ηλεκτρονικών μηνυμάτων φέρεται να αγόραζαν και ορισμένοι στρατιωτικοί που ασχολούνταν με ζητήματα απόκρουσης κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίοι έφυγαν από την ΕΥΠ την επίμαχη χρονική περίοδο.

 
 
 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum