| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 19/10/21

 

Μάλιστα!!

 

Θα ξεκινήσουμε με ένα μεγάλο μάλιστα !!! Με ένα μεγάλο μάλιστα για κάτι το οποίο είχαμε πει εδώ και χρόνια πως δε θα υλοποιηθεί. Κάτι το οποίο όλες οι κυβερνήσεις, εδώ και περίπου 10 χρόνια. Λένε πως θα γίνει. Δίνουνε ημερομηνίες και στο τέλος δε γίνεται. Κάτι για το οποίο έχουνε υπάρξει και απομακρύνσεις υψηλόβαθμων στελεχών υπουργείων μέχρι και υπουργών, που είχανε την πρόθεση να το προχωρήσουνε ….  Αναφερόμαστε στο θρυλικό περιουσιολόγιο, το οποίο καταλαβαίνουμε όλοι γιατί κάποιοι δε θέλουνε να γίνει ….

 

Όπως λοιπόν ανέφερε χθες σχετικό δημοσίευμα, έντεκα χρόνια από τη ψήφιση νομοθετικής διάταξης για τη δημιουργία περιουσιολογίου για όλους τους Έλληνες φορολογουμένους, που θα αποτελούσε βασικό όπλο κατά της φοροδιαφυγής, η μεταρρύθμιση τείνει να καταλήξει στα... αζήτητα.

 

Και μπορεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που υπό την «ομπρέλα» της θα έτρεχε το e-Περιουσιολόγιο να διαμηνύει ότι ήταν έτοιμη αρκεί να γίνονταν ορισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες συνηγορούν ότι πολύ δύσκολα θα υλοποιηθεί το εγχείρημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υλοποίηση του «ηλεκτρονικού περιουσιολογίου» προβλεπόταν για το τέλος του 2021, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο του 2020. 

Τώρα γιατί πολλοί δε θέλουνε να γίνει αυτό το μέτρο … Νομίζουμε πως το καταλαβαίνουμε όλοι….

 
 

Quiz ….

 

Και θέτουμε ένα quiz …. Πόσοι από τους 300 σημερινούς βουλευτές … Και πόσοι από τους 300 του προηγούμενου κοινοβουλίου …. Πιστεύετε πως θα ήθελαν αυτό το μέτρο…. Από τους 600 συνολικά; Προσωπικά, πιστεύουμε πως ούτε οι 50 και πιθανόν να λέμε και πολλούς ….. Και δεν είναι μόνοι οι πολιτικοί … Πάρτε όλη την «οικονομική ελίτ» της χώρας και πιστεύουμε πως επί της ουσίας όλοι έτρεμαν αυτό το μέτρο. Και για αυτό φυσικά δεν έχει γίνει 12 χρόνια τώρα. Και ούτε θα υλοποιηθεί ποτέ!!!

 

Είναι που η χώρα έχει αλλάξει!!!

 
 

 

Αυτό συνέβη πρώτη φορά

 

Όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει …. Και θα το επαναλάβουμε και πάλι σήμερα …. Αν και έχουμε συνηθίσει με τον Covid-19. Για την ακρίβεια έχουμε παρά - συνηθίσει … Νομίζουμε πως τελικά υπάρχει ο κίνδυνος, χωρίς να το καταλάβουμε, να βρεθούμε μπροστά σε νούμερα που ούτε έχουμε φανταστεί. Σε καταστάσεις …….. πραγματικά πολύ δύσκολες…

 

Μην περνάμε λοιπόν στα ψιλά κάτι το οποίο ουσιαστικά πρώτη φορά συνέβη αυτά τα 2 χρόνια του Covid-19. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως για τρεις θανάτους από κορωνοϊό ασθενών που περίμεναν να μπουν σε ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Επί της ουσίας λοιπόν για πρώτη φορά αυτά τα δύο χρόνια, είχαμε θάνατο ασθενών που περίμεναν να μπουν στη ΜΕΘ και δεν υπήρχανε κρεβάτια …. Μην τα περνάμε λοιπόν στα ψιλά αυτά… όταν ημερησίως έχουμε 30, 40 και 50 νεκρούς ……

 
 

 

Εξαιρετικά σοβαρό θέμα

 

Τώρα σε ένα θέμα που είχαμε αναφερθεί πριν από καιρό και είναι πάντα εξαιρετικά σοβαρό όπως λένε συνεχώς οι άνθρωποι της αγοράς ….Υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ανησυχία για τις επιταγές που έχουνε συσσωρευτεί μετά από συνεχείς αναβολές πληρωμής τους λόγω πανδημίας. Επιταγές που από το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνονται, ταυτόχρονα με τις άλλες συσσωρευμένες αλλά και καινούργιες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Υπολογίζεται ότι οι επιχειρήσεις από την 1η Νοεμβρίου 2021 καλούνται να αποπληρώσουν επιταγές που υπερβαίνουν σε αξία τα 4 δισ. ευρώ και μπορεί να φθάνουν ακόμη και τα 6 δισ. ευρώ!!

 

Και είναι χαρακτηριστικό πως για το θέμα των επιταγών είχε τοποθετηθεί η ΓΣΕΒΕΕ προτείνοντας από τον περασμένο Μάρτιο χαμηλότοκο δανεισμό των εκδοτών των επιταγών, ενώ την ανάγκη λήψης μέτρων για τις επιταγές και τη στήριξη των επιχειρήσεων του εμπορίου έχει τονίσει και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Ανάλογες αναφορές έχουν γίνει και από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της χώρας (ΚΕΕΕ, ΕΒΕΠ, ΕΕΑ, ΒΕΑ, ΕΒΕΑ κ.λπ.).

 

Τα νούμερα λοιπόν είναι αλήθεια πως είναι μεγάλα …. Και θα λέγαμε πως κάπου εδώ θα έχουμε ένα πρώτο μεγάλο crash test, να δούμε τις αντοχές των επιχειρήσεων, κυρίως των πιο μικρών, αλλά και όχι μόνο ….

 
 

Τρομερό: Ντροπή ….. μα ντροπή !!

 

Και θα κλείσουμε με μια ιστορία που τη διαβάσαμε σχετικά καθυστερημένα ….. Και ειλικρινά μόνο ένα πράγμα έχουμε να σχολιάσουμε …. Πραγματικά ντροπή ..

 

 

Όπως λοιπόν διαβάσαμε … Μετά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ, της 27ης Σεπτεμβρίου, πολλές οικογένειες φιλοξενούνται σε σκηνές και ξενοδοχεία, έχοντας απολέσει τα σπίτια τους και τα στοιχειώδη.  

 

Στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο αρχιμανδρίτης δεν κρύβει τα συναισθήματά του και ζητά σεβασμό, κάνοντας έκκληση να σταματήσει η αποστολή «κουρελιών και σκουπιδιών». 

 

«Αγαπητοί αδελφοί, βοηθώ τον συνάνθρωπο μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια του και την ανάγκη του. Μας έχετε στείλει πολλούς τόνους ρούχα άχριστα, αποκριάτικες στολές, νυφικά, κουβέρτες σκοροφαγομενες, φορεμένα σκισμένα καλσόν, άπλυτα εσώρουχα, σκισμένα σεντόνια, χιλιάδες παπούτσια σκισμένα» γράφει στο facebook. 

 

«Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρταρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια» καταλήγει ο αρχιμανδρίτης. 

 

Ειλικρινά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά …..

   

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum