| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 23/03/23

 

Επιβεβαιώθηκε

Ξεκινώντας θα πούμε πως επιβεβαιώθηκε αυτό που είχε πει κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και σας είπαμε μεταφέρει πρώτοι, αναφορικά με το χρόνο των εκλογών και την πρώτη εκλογική αναμέτρηση τον Μάιο, με τις δεύτερες εκλογές να αναμένονται προς τα τέλη Ιουνίου και μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επαναλαμβάνουμε πάντως πως το σενάριο μη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, ακόμη και αν δεν έχουμε ακυβερνησία και σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας (πχ. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ). Είναι ένα κακό σενάριο για τη χώρα. Πιθανόν ένα πολύ κακό σενάριο, πιστεύοντας πως μια τέτοια κυβέρνηση δε θα λειτουργήσει και σε μερικούς μήνες, πιθανόν το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα έχουμε πάλι εκλογές.

 

 

Δεν είναι έτσι απλό …

Γινόμαστε κουραστικοί, επαναλαμβάνοντας και κάτι άλλο. Πως αυτό το παραπάνω σενάριο μιας ασταθούς κυβέρνησης δεν είναι έτσι απλό, όσο πιστεύουνε οι περισσότεροι. Αφενός και ίσως και κυρίως, γιατί έχει αποδειχθεί πως αυτή η χώρα δε μπορεί να λειτουργήσει, όλον τον κυβερνητικό μηχανισμό να υπολειτουργεί. Δεύτερον, γιατί όλα αυτά θα συμβούνε στο δρόμο της επιστροφής της χώρας στα πρωτογενή πλεονάσματα, από το 2024, ένα καθόλου απλό ζήτημα, όπως πιστεύουνε σχεδόν όλοι.

 

 

 

Ένας μεγάλος μύθος με τον οποίον μεγαλώσαμε όλοι

Σε κάτι διαφορετικό τώρα. Βλέπαμε για ακόμη μια χρονιά τη στήλη των χωρών με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες. Γελάσαμε, σκεπτόμενοι το μεγάλο μύθο με τον οποίο μεγαλώσαμε όλοι. Πως η χώρα μας και γενικά οι λαοί του νότου, λόγω κλίματος και ηλιοφάνειας είναι οι πιο ευτυχισμένοι λαοί. Και πως οι βόρειοι λαοί μας ζηλεύουνε. Εμείς πάντως στην παρακάτω λίστα δε βλέπουμε καμία χώρα του νότου. Το ακριβός αντίθετο. Ξέρετε γιατί; Με πολύ απλά γιατί καλός ο ήλιος και το καλοκαίρι. Αλλά οι πολίτες χρειάζονται σοβαρές χώρες, με σωστό σύστημα υγείας, παιδείας, χωρίς διαφθορά, παραοικονομία και αναξιοκρατία και όλα τα υπόλοιπο που δεν έχει η χώρα μας, με χαρακτηριστικά τα όσα έγιναν προσφάτως με το σιδηροδρομικό ατύχημα.  Για την ιστορία, η Ελλάδα είναι 58η ... Μπράβο μας...

1. Finland

2. Denmark

3. Iceland

4. Switzerland

5. Netherlands

6. Luxembourg

7. Sweden

8. Norway

9. Israel

10. New Zealand

 

 

Brain Drain

Τα παραπάνω είναι και ο λόγος που πολλές φορές γελάμε όταν ακούμε για αναστροφή του Brain Drain. Το έχουμε ξαναπεί. Ελάχιστοι θέλουνε να επιστρέψουνε σε αυτή τη χώρα. Όχι γιατί έχουνε καλύτερες δουλειές με καλύτερους μισθούς. Αλλά γιατί απουσιάζουνε όλα τα υπόλοιπα που αναφέραμε παραπάνω. Γιατί πολύ απλά, οι οικογένειες τους και οι ίδιοι μεγαλώνουνε σε πολύ πιο σοβαρές χώρες από ότι η χώρα μας.

 
 

Τι γύρευε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας στην Αθήνα

Τέλος, όπως σχολίαζε ο “Βηματοδότης” …. Ήρθε ξαφνικά, «ταξίδι αστραπή» στην Αθήνα το ονόμασαν του Ιταλού υπουργού Άμυνας Γκουΐντο Κροσέτο. Να σκεφθείτε ότι ο ομόλογός του Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν στις Βρυξέλλες στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας ΕΕ και επέστρεψε χθες το απόγευμα στην Αθήνα για να τον συναντήσει. Τι ακριβώς συμβαίνει; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα ο Ιταλός να κομίζει νέα βελτιωμένη πρόταση για το πρόγραμμα προμήθειας των νέων κορβετών για το ΠΝ. Ο κ. Κροσέτο συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο στις 6 το απόγευμα στο Πεντάγωνο, ενώ αμέσως μετά οι δύο τους αναχώρησαν για το Μέγαρο Μαξίμου όπου και ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το αποτέλεσμα των συζητήσεών τους. Από το Μέγαρο Μαξίμου εκδόθηκε μια λιτή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «συζητήθηκαν οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ιταλία σε τομείς όπως το μεταναστευτικό και η ασφάλεια και τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας αυτής καθώς και στον τομέα της Άμυνας». Πέρα τούτου ουδέν.

 
 
 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum