| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 23/05/23

 

Τέλος εποχής για Σύριζα

Θα ξεκινήσουμε κάνοντας μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σχολιάζοντας κυρίως τις εξελίξεις στο Σύριζα. Η άποψη μας λοιπόν είναι πώς ο Σύριζα τέλειωσε. Τέλειωσε ως κόμμα εξουσίας και σταθερά από εδώ και πέρα, τα επόμενα χρόνια θα βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται. Πιστεύουμε πως στις εθνικές εκλογές του 2027 (όσο μπορεί να τα πει αυτά κανείς τώρα), θα κινδύνευε με μονοψήφια ποσοστά.

Στην πολιτική καλό είναι κανείς να μην ρισκάρει τέτοιες προβλέψεις. Και αυτός είναι ο λόγος που η ΝΔ πρέπει να διαχειριστεί πολύ προσεκτικά το υψηλό της ποσοστό. Ωστόσο για να διεκδικήσει ξανά ο Σύριζα την διακυβέρνηση της χώρας, δε δίνουμε ούτε 10% πιθανότητα.

 

 

Ακόμη χαμηλότερα στις επόμενες …. Πάνω το ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζοντας με το Σύριζα, πιστεύουμε πως θα δει τα ποσοστά του ακόμη χαμηλότερα στις επόμενες εκλογές στα τέλη Ιουνίου. Ποσοστό που θα πάει κυρίως στο ΠΑΣΟΚ. Αν θα ρισκάραμε μια πρόβλεψη, βλέπουμε μια μείωση του ποσοστού του Σύριζα στο 17 με 18%, με το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ να ανεβαίνει από το 11,46% στο περίπου 13 με 13,5%. Δε μπορούμε να αποκλείσουμε μια ελαφρώς μεγαλύτερη πτώση του Σύριζα, αν και δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο.

 

 

 

Σας την είχαμε γράψει την άποψη μας …

Σας το λέγαμε συνέχεια. Με τα πολιτικά δεν ασχολούμαστε. Όλη μας όμως τη ζωή παρακολουθούμε και διαβάζουμε αριθμούς. Σας λέγαμε λοιπόν συνέχεια πως μας ξάφνιαζε πως όλοι οι ειδικοί χαρακτήριζαν υπερβολικά δύσκολο να έχουμε αυτοδυναμία. Σας είχαμε γράψει πως προσωπικά δεν το αποκλείαμε. Μάλιστα το πιστεύαμε πολύ περισσότερο από ότι γράφαμε, γιατί απλά μας είχανε φοβίσει όλα αυτά που έλεγαν οι ειδικοί και το είχαμε γράψει. Δεν περιμέναμε 40% για τη ΝΔ. Περιμέναμε όμως 35 με 36% και πως στις δεύτερες εκλογές, υπήρχανε πιθανότητες η ΝΔ να φτάσει το στόχο της αυτοδυναμίας.

 

 

Δεν βλέπουμε αλλαγή ηγεσίας..

Θα επιστρέψουμε στο Σύριζα και στο μεγάλο ερώτημα μετά το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα. Αν θα τεθεί ουσιαστικά θέμα ηγεσίας στο Σύριζα. Η άποψη μας παραμένει η ίδια. Θα υπάρξει τεράστια εσωστρέφεια. Πιθανόν και αποχώρηση ενός τμήματος του κόμματος και πιο κατώτερων στελεχών, με επιστροφή τους στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο πιστεύουμε πως ο Α. Τσίπρας θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. Όσον αφορά τους 50 του κ. Τσακαλώτου, δε βλέπουμε ούτε αποχώρηση ούτε τίποτα άλλο. Βλέπουμε απλώς πολύ γκρίνια και όπως αναφέραμε παραπάνω, σταδιακή επιστροφή των ποσοστών του Σύριζα στα φυσικά του ποσοστά, δηλαδή σε μονοψήφια ..

 
 

No comment

Τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές, για πρώτη φορά, μπαίναμε ίσως στο πιο γνωστό site που στηρίζει το Σύριζα, το Documento του κ. Βαξεβάνη. Χωρίς υπερβολή. Φρίξαμε με το επίπεδο, επαναλαμβάνουμε του πιο γνωστού site που στηρίζει το Σύριζα. Καθημερινή βλέπαμε “άπειρα” post, με πρώτο θέμα τα Τέμπη και γενικά έναν λαϊκισμό χωρίς αύριο. Ένας λαϊκισμός όμως ο οποίος είχαμε προειδοποιήσει πως πλέον δεν πουλάει, με τη χώρα να βρίσκεται σε μια τελείως διαφορετική φάση από τα χρόνια της κρίσης και τα αντιμνημόνια. Και αυτό φάνηκε και από τα ποσοστά του Σύριζα, αλλά και την μη είσοδο στη βουλή του κ. Βαρουφάκη, που δεν κρύβουμε πως πολύ το χαρήκαμε, έχοντας αρκετές φορές αναφερθεί στη ζημία που έγινε στη χώρα, το πρώτο εξάμηνο του 2015.

 
 
 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum