| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 27/10/21

 

 

Την άποψη μας σας την έχουμε πει

 

Λόγω ειδησεογραφία, θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε και πάλι με της πανδημίας. Εμείς λοιπόν την άποψη μας σας την έχουμε πει εδώ καιρό και την είχαμε αναφέρει και τη Δευτέρα. Είναι λοιπόν περιττό να πούμε πόσο πολύ συμφωνούμε με την πρόταση του κ. Σαρηγιάννη, σχολιάζοντας πάντως πως τα self test θα πρέπει να δίνονται δωρεάν από το κράτος, όπως συνέβαινε τους προηγούμενους μήνες  ….

 

Ειδικότερα λοιπόν, την πρόταση του να πραγματοποιείται υποχρεωτικό σελφ τεστ από όλους τους εργαζομένους ακόμα και από τους εμβολιασμένους, παρέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

 

Όπως τόνισε ο καθηγητής, για τον περιορισμό της πανδημίας χρειάζονται άμεσα μέτρα και η διενέργεια των σελφ τεστ θα επιτρέψει τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

 

Παράλληλα βασιζόμενος στα επιδημιολογικά μοντέλα για την πανδημία, εκτίμησε πως τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού θα φτάσουν τα 5.000 στα μέσα του Νοεμβρίου, ενώ οι θάνατοι κατά μέσο όρο θα αγγίξουν τους 60

 

Υπογράμμισε δε ότι η πορεία του ιού θα είναι αυξητική στο άμεσο χρονικό διάστημα, ενώ κάλεσε την τοπική κοινωνία να εμπλακεί στην καμπάνια του εμβολιασμού ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

 
 

\

Το αποκλείουμε … αλλά …

 

Και θα επαναλάβουμε πως αποκλείουμε το lockdown …. Ωστόσο στο GFF κοιτάμε σχεδόν καθημερινά τα στατιστικά της πανδημίας …. Και θα επαναλάβουμε .. πως μπορεί εμείς και σχεδόν οι πάντες να αποκλείουμε ένα lockdown… Ωστόσο τα νούμερα που προστίθενται καθημερινά, περιγράφουνε μια κατάσταση η οποία είναι εύκολο να βρεθεί τελείως εκτός ελέγχου …… και να φτάσουμε σε αδιέξοδο που δε μπορούμε να φανταστούμε αυτή τη στιγμή…

 
 

 

Αν ισχύει αλλάζει αρκετά τα δεδομένα…

 

Και θα συνεχίσουμε με τα της πανδημίας και πάμε τώρα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία θα λέγαμε πως αν ισχύει …. Αλλάζει αρκετά από αυτά που πιστεύουμε και έχουμε γράψει, αφού μέχρι τώρα, σχεδόν όλες οι τελευταίες έρευνες μιλούσανε ουσιαστικά για μια σχεδόν παρόμοια μεταδοτικότητα μεταξύ μη – εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

 

Με βάση λοιπόν μια τέτοια τελευταία έρευνα, τα δεδομένα αλλάζουνε …. Ειδικότερα, οι άνθρωποι που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid-19, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μολύνουν άλλους με κορονοϊό, παρά την επικράτηση της παραλλαγής Δέλτα, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη. Τα ευρήματα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς ορισμένων ότι τα εμβόλια - πέρα από την προστασία των ίδιων των εμβολιασμένων - δεν αποτρέπουν παράλληλα την εξάπλωση της πανδημίας.

 

   Οι Ολλανδοί ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Brechje de Gier του Κέντρου Επιδημιολογίας και Επιτήρησης Λοιμωδών Νόσων της Ολλανδίας, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, σύμφωνα με το "New Scientist", υπολόγισαν ότι οι εμβολιασμένοι που μολύνονται με την παραλλαγή Δέλτα (οι λεγόμενες λοιμώξεις breakthrough), έχουν 63% μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον κορονοϊό σε ανεμβολίαστους. Η μελέτη συνέκρινε τα διαγνωσμένα κρούσματα Covid-19 μέσα σε νοικοκυριά, όπου τα μέλη τους είχαν εμβολιαστεί ή ήσαν ακόμη ανεμβολίαστα

 

Η ίδια ερευνητική ομάδα είχε βρει προηγουμένως ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι που μολύνονται από την παραλλαγή 'Αλφα (κυρίαρχη πριν τη Δέλτα έως πριν λίγους μήνες), είχαν 73% μικρότερη πιθανότητα να μολύνουν άλλους. Συνεπώς η εμφάνιση της Δέλτα έχει μικρή μόνο αρνητική επίπτωση - της τάξης του 10% - στην μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, όσον αφορά την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε τρίτους.

 

Οι Ολλανδοί επιστήμονες επεσήμαναν ότι στην πραγματικότητα η πλήρης επίδραση των εμβολίων στην μείωση της μετάδοσης είναι μεγαλύτερη από 63%, επειδή οι περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι όχι απλώς δεν αρρωσταίνουν με Covid-19, αλλά δεν μολύνονται καν από τον κορονοϊό. Η De Gier ανέφερε ότι δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί με ακρίβεια η πλήρης θετική επίπτωση των εμβολίων στη μείωση της μετάδοσης του ιού, επειδή δεν είναι γνωστό πόσο ακριβώς ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης ενός εμβολιασμένου. Αν υποτεθεί ότι η μείωση είναι περίπου 50% (δηλαδή ένας εμβολιασμένος έχει τις μισές πιθανότητες να μολυνθεί από κορονοϊό από ό,τι ένας ανεμβολίαστος), τότε εκτιμάται ότι τα εμβόλια μειώνουν την μετάδοση πάνω από 80% συνολικά.

 

«Τα εμβόλια μειώνουν σαφέστατα την μετάδοση», τόνισε ο δρ Κρίστοφερ Μπάιρον Μπρουκ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις των ΗΠΑ. «Οι εμβολιασμένοι πράγματι μεταδίδουν τον ιό σε μερικές περιπτώσεις, όμως τα στοιχεία είναι καθαρά σαν κρύσταλλο ότι ο κίνδυνος μετάδοσης για έναν εμβολιασμένο είναι πολύ-πολύ χαμηλότερος από ό,τι για έναν ανεμβολίαστο».

 

Μια μελέτη με επικεφαλής τον ίδιο έδειξε ότι, μετά από τη μόλυνση τους, οι εμβολιασμένοι αποβάλλουν λιγότερο κορονοϊό από τον οργανισμό τους και επιπλέον σταματούν να το κάνουν αυτό νωρίτερα σε σχέση με τους ανεμβολίαστους που μολύνονται.

 
 

 

Θετικό στατιστικό

 

Και αφού πιάσαμε τα της πανδημίας, πάμε να δούμε ένα ενδιαφέρον στατιστικό. Όπως λοιπόν απεικονίζεται και στο παρακάτω διάγραμμα, οι παγκόσμιοι θάνατοι από Covid-19 είναι στο χαμηλότερο σημείο εδώ και ένα χρόνο. Και φυσικά δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό είναι ένα αρκετά θετικό στατιστικό, με όλα πάντως να δείχνουνε πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό….

 

 
 

 

Το ελληνικό παράρτημα του Χόλιγουντ

 

Τέλος και όπως σχολίαζε και ο «Βηματοδότης» … Όπως έχει συχνά επισημανθεί, σε παράρτημα του Χόλυγουντ μοιάζει να έχει μετατραπεί η Ελλάδα καθώς εδώ και παραπάνω από δύο χρόνια οι μεγάλες ξένες παραγωγές που φιλοξενούνται σε ελληνικό έδαφος δεν έχουν σταματημό. Μετά από ένα έντονο κινηματογραφικό καλοκαίρι στις Σπέτσες όπου ο πρώην Τζέιμς Μποντ Ντάνιελ Κρεγκ γύρισε το «Knives Out 2» και στη Θεσσαλονίκη όπου ο Αντόνιο Μπαντέρας γύρισε την περιπέτεια «The enforcer», τώρα στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σταρ όπως ο Τζέισον Στέιθαμ για τα γυρίσματα της τέταρτης ταινίας «Αναλώσιμοι». Στην Αθήνα πριν από λίγο καιρό τελείωσαν τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν της σειράς «Τζακ Ράιαν», και σε λίγο καιρό αρχίζουν ξανά τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της σειράς «Τεχεράνη» που είχαν διακοπεί.

 

Και φυσικά, για μια ακόμη φορά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η έλξη των ξένων προς την χώρα μας δεν οφείλεται μόνο στις φυσικές ομορφιές .της αλλά και στην οικονομική προφορά του περίφημου cash rebate (επιστροφή φόρου) την οποία χειρίζεται με άψογο τρόπο το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Συγχρόνως, τα παραρτήματα των FiIm Offices σε διάφορες περιοχές της χώρας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των απαιτητικών αυτών παραγωγών.

   

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum