| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 28/01/22

 

 

Ακριβώς έτσι….

 

Θα γκρινιάξουμε παρακάτω, σιγά μην δεν το κάναμε … Αλλά ας ξεκινήσουμε με την πανδημία …. όπου σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει χθες, θα πούμε και σήμερα πως όλα δείχνουνε πως σταδιακά φτάνουμε κοντά στο τέλος της (όχι φυσικά ότι ο ιός θα εξαφανιστεί) … Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει μια τελευταία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα - δημοσίευση ….

 

Ειδικότερα, το στέλεχος Όμικρον του SARS-CoV-2 έχει οδηγήσει σε ένα σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19 σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει μολυνθεί με το στέλεχος Όμικρον μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2022.

 

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τη πρόσφατη δημοσίευση του Christopher L J Murray σχετικά με το μέλλον της πανδημίας COVID-19 στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση The Lancet (DOI:https://doi.org/10.1016/S0140-6736(22)00100-3).

 

Η ανάλυση του φορτίου της Όμικρον εξαρτάται σημαντικά από το ποσοστό των ασυμπτωματικών λοιμώξεων. Μέχρι πριν την εμφάνιση του νέου στελέχους, το ποσοστό των ασυμπτωματικών λοιμώξεων είχε υπολογιστεί στο 40%. Το αντίστοιχο ποσοστό για το στέλεχος Όμικρον υπολογίζεται στο υπερδιπλάσιο και αγγίζει το 80-90%. Επιπλέον, το ποσοστό των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 που χρειάζονται διασωλήνωση ή πεθαίνουν έχει μειωθεί κατά 80-90% στον Καναδά και στη Νότια Αφρική.

 

Σύμφωνα με στοιχεία από την Ελλάδα κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2021 και 17 Ιανουαρίου 2022, παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 φορές, ο αριθμός τον διασωληνωμένων παρέμεινε σταθερός.

 

Παρά τη μειωμένη βαρύτητα της νόσου, το τεράστιο κύμα λοιμώξεων από Όμικρον σημαίνει ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται σε πολλές χώρες και θα αυξηθούν τουλάχιστον στο διπλάσιο συγκριτικά με τις εισαγωγές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας. Λαμβάνοντας υπόψη και τον σημαντικό αριθμό των υγειονομικών που θα τεθούν σε καραντίνα λόγω COVID-19, η πίεση στα συστήματα υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 

Η ταχύτητα εξάπλωσης της Όμικρον είναι τόσο μεγάλη, που η λήψη νέων μέτρων προστασίας από τον SARS-CoV-2 όπως η καθολική χρήση μάσκας προσώπου, ο εμβολιασμός των ανεμβολίαστων και ο αναμνηστικός εμβολιασμός των εμβολιασμένων έχουν ουσιαστική σημασία πριν την εμφάνιση της Όμικρον στη χώρα. Στις 17 Ιανουαρίου 2022, το κύμα της Όμικρον εμφάνιζε κορύφωση σε 25 χώρες του κόσμου, ενώ η κορύφωση αναμένεται από τώρα έως τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2022. Βέβαια για τις χώρες που ακολουθούν τακτική μηδενικών κρουσμάτων COVID-19, η εκδήλωση και ο κύκλος του κύματος του Όμικρον αναμένεται να καθυστερήσει.

 

Δεδομένου ότι μέχρι το Μάρτιο του 2022 ένα σημαντικό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει μολυνθεί από το στέλεχος Όμικρον, ενώ σε πολλές χώρες θα έχει χορηγηθεί και η τρίτη αναμνηστική δόση στον πληθυσμό, το επίπεδο ανοσίας έναντι στον ιό αναμένεται αρκετά υψηλό παγκοσμίως. Επομένως, για μερικές εβδομάδες ή και μήνες αναμένεται ύφεση της πανδημίας.

 

Νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2 σίγουρα θα εμφανιστούν και μερικές μπορεί να είναι πιο σοβαρές από το στέλεχος Όμικρον. Η ανοσία, είτε προέρχεται από μόλυνση είτε από εμβολιασμό, θα εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας ευκαιρίες για εμμένουσα μετάδοση του SARS-CoV-2. Δεδομένης της πιθανής εποχικότητας του ιού, οι χώρες θα πρέπει να αναμένουν αυξημένη μετάδοση κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

Ωστόσο, οι επιπτώσεις της μελλοντικής μετάδοσης του SARS-CoV-2 στην υγεία θα είναι μικρότερες λόγω της ευρείας προηγούμενης έκθεσης στον ιό, των αναμνηστικών εμβολίων που θα είναι προσαρμοσμένα σε νέα αντιγόνα ή παραλλαγές, της χορήγησης αντιικών φαρμάκων και της γνώσης ότι τα ευάλωτα άτομα μπορούν να προστατευτούν κατά τη διάρκεια μελλοντικών κυμάτων της COVID-19 με μάσκες υψηλής προστασίας και φυσική απόσταση.

 

Ο Δρ Murray πιστεύει ότι η COVID-19 θα γίνει άλλη μια ασθένεια που θα πρέπει να διαχειρίζονται τα συστήματα υγείας και οι κοινωνίες στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των θανάτων από το Όμικρον φαίνεται να είναι παρόμοιος στις περισσότερες χώρες με τους θανάτους κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής περιόδου γρίπης στις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου. Η εποχή των έκτακτων μέτρων και των περιορισμών για τον έλεγχο της μετάδοσης του SARS-CoV-2 θα έχει τελειώσει. Μετά το κύμα του στελέχους Όμικρον, η COVID-19 θα επιστρέψει αλλά όχι και η πανδημία.

 
 

 

Μεσογειακή χώρα

 

Πάμε τώρα στα της τελευταίας θεομηνίας ….. και αφού συγχαρούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση … Θα σταθούμε στις τελευταίες δηλώσεις του κ. Αχιλλέα Καραμανλή, ενός εκ των χειρότερων κατά την άποψη μας υπουργούς αυτής της κυβέρνησης, από την αρχή της θητείας …. Με ενδιαφέρον λοιπόν τον ακούσαμε να σχολιάζει: ….. «Πως η Ελλάδα είναι μια Μεσογειακή χώρα και δεν είναι έτοιμη για χιόνια»!!!!!!  ……. Μάλιστα θα πούμε εμείς … Όπως λοιπόν φαίνεται, επειδή είμαστε Μεσογειακή χώρα τα καταφέρνουμε τόσο καλά με τους καύσωνες και τις πυρκαγιές, όπως είδαμε και το περσινό καλοκαίρι;

 

Τα πράγματα είναι απλά … Η χώρα είναι μια χώρα που επί της ουσίας δεν είναι έτοιμη για τίποτα …. Είναι μόνο έτοιμη όταν η θερμοκρασία είναι 17 με 27 βαθμούς και αυτό αν δεν έχουμε τίποτα πλημμύρες ….Μόνο για τότε είμαστε έτοιμοι … Για όλα τα άλλα ….. ο θεός και ο κρατικός μηχανισμός μαζί μας …. Σε ένα πινγκ-πονγκ ευθυνών που πραγματικά πια είναι αηδία ….

 

Και προειδοποιούμε και πάλι σήμερα … Πως περνάει ο καιρός και δεν έχει γίνει η παραμικρή προετοιμασία (όπως μαθαίνουμε από ανθρώπους της πυροσβεστικής). Και θα έλθει το καλοκαίρι και αν έχουμε πάλι καύσωνα, ο θεός μαζί μας, αφού θα καούνε όσα δεν κάηκαν πέρσι ….

 
 

 

Επιτέλους

 

Και με αφορμή τα παραπάνω και παραπέμποντας σε πρόσφατα σχόλια μας, να πούμε και ένα επιτέλους, για την απομάκρυνση του κ. Κολοκούρη από την ηγεσία της πυροσβεστικής …… Ούτε τίποτα προσωπικό έχουμε … Ούτε ξέρουμε τον κ. Ράπανο που αναλαμβάνει. Αυτό πάντως που ξέρουμε είναι πως πέρσι η πυροσβεστική είχε μια τραγική εικόνα, χωρίς την παραμικρή οργάνωση, παρά μόνο περιμένοντας την πυρκαγιά να σβήσει από μόνη της και τους ξένους πυροσβέστες να σώσουνε ότι μπορούσανε να σώσουνε …. Ένας κ. Κολοκουρης που είχε και την ιστορία με το Μάτι ….. και ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί τον επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ηγεσία της πυροσβεστικής (έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές) ….

 

Ωστόσο παρά την αλλαγή προσώπου, εμείς επαναλαμβάνουμε πως δεν έχει γίνει το παραμικρό, με προετοιμασίες αρκετούς μήνες πριν, όπως γίνεται σε όλες τις οργανωμένες πολιτείες - χώρες ….

 
 

 

Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι…

 

Είμαστε όμως σίγουροι για ένα πράγμα …. Πως με αυτές τις εικόνες και με αυτήν την οργάνωση του ελληνικού κράτους …. Θα αντιστραφεί το «Brain Drain» …. Το λέμε αυτό επειδή πολύ συζήτηση γίνεται, έχοντας και καλά ως πολιτεία θέσει ως στόχο να γυρίσουνε στην Ελλάδα τα παιδιά που έφυγαν στην κρίση ….. Όπως λοιπόν μαθαίνουμε, όλοι όσοι είναι στις ξένες χώρες, τρέχουν τις τελευταίες ημέρες να κλείσουνε εισιτήρια για να επιστρέψουνε πίσω στην Ελλάδα ….

 
 

 

Μάλιστα

 

Και επειδή πολύ γκρινιάξαμε και πάλι σήμερα …. Πάμε να γελάσουμε λίγο, κλείνοντας με το video της Ομάδας Αλήθειας για τον κ. Πατούλη … Ο οποίος σίγουρα δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος .. Αλλά εμείς θυμόμαστε πως σε κάθε κρίση, τα κάνει σταθερά μαντάρα …. Και πάντα είναι σαν να μην τρέχει τίποτα, ρίχνοντας μονίμως τις ευθύνες σε άλλους …

 

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum