| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

 

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 30/08/23

 

Εντυπωσιακές αντοχές

Θα ξεκινήσουμε με ένα γρήγορο σχόλιο για τα της οικονομίας και μετά πάμε στα της πολιτικής, αν και θα θέλαμε να το αποφύγουμε. Θα σταθούμε λοιπόν στα τελευταία στοιχεία για την πορεία των καταθέσεων. Μπορεί δηλαδή να είχαμε μια σχετική μείωση των καταθέσεων στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο έχουμε πει πως θα παρακολουθούμε πολύ στενά την πορεία των καταθέσεων, ως έναν πιθανό πρόδρομο δείκτη της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Όπως λοιπόν και άλλες φορές έχουμε σχολιάσει. Πραγματικά μας εντυπωσιάζουνε οι αντοχές που δείχνουν οι καταθέσεις των νοικοκυριών. Όχι μόνο μετά τα ρεκόρ των προηγούμενων μηνών δεν μειώνονται. Αλλά και κατά μέσο όρο αυξάνονται. Έχουνε μια πορεία, που μπορεί κάποιοι να βρείτε υπερβολικό αυτό που λέμε. Αλλά πραγματικά μας εντυπωσιάζουνε. Μας εντυπωσιάζουνε οι αντοχές που δείχνουνε τα ελληνικά νοικοκυριά εν μέσω ενός τέτοιου τρελού πληθωρισμού.

Για την ιστορία και όποιον δεν διάβασε τα στοιχεία. Μειώθηκαν τον Ιούλιο οι ιδιωτικές καταθέσεις στις τράπεζες καθώς και τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ωστόσο, οι καταθέσεις των νοικοκυριών συνέχισαν να αυξάνονται, αν και σημαντικά λιγότερο σε σχέση με τον Ιούνιο και συγκεκριμένα κατά 149 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης 941 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Οι συνολικές καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 191 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης – μαμούθ πάνω από 3 δις. ευρώ τον Ιούνιο καθώς οι καταθέσεις των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 340 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης άνω των 2 δις. ευρώ, αντίστοιχα.

 

 

Μείναμε με το στόμα ανοιχτό

Πάμε τώρα στα του Σύριζα. Μας είχε διαφύγει τελείως η ιστορία με τον Στέφανο Κασσελάκη. Για να είμαστε ειλικρινείς πρώτη φορά ασχοληθήκαμε χθες. Και για να συνεχίσουμε να είμαστε ειλικρινείς… Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο που έγραψε ο κ. Κασσελάκης για να τον γνωρίσουνε οι ψηφοφόροι του Σύριζα μείναμε ακόμη πιο άφωνοι. Με το στόμα ανοιχτό. Δεν έχουμε τον παραμικρό με τον άνθρωπο …. Δεν τον γνωρίζουμε έτσι και αλλιώς …. Θεωρούμε το συγκεκριμένο κείμενο ασχολίαστο …. Στα όρια του φαιδρού ……

Ανάμεσα σε άλλα είπε: “Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα-νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου, όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά αυτή η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη”. Πείτε μας τι μπορούμε να σχολιάσουμε για αυτήν την αναφορά αλλά και πολλά από τα άλλα που αναφέρει ο κ. Κασσελάκης ….

Ειδικότερα:

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω βίντεο που σκηνοθέτησε ο Νίκος Σούλης.

«Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη Αριστερά να γίνει πράξη», τιτλοφορεί την προσπάθειά του ο 35χρονος επιχειρηματίας.

Επιπλέον, από σήμερα Τρίτη βρίσκεται «στον αέρα» η ιστοσελίδα για την πολιτική πλατφόρμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κασσελάκης εστιάζει σε βιογραφικά στοιχεία που υποδηλώνουν πως είναι αυτοδημιούργητος, θέτει τον εαυτό του ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κάνει κι αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Εγώ έχω όρεξη, δεν έχω καμία απολύτως εξάρτηση, δεν μπορούν να με εξαγοράσουν, όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη. Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική, όπως και η ζωή μου. Πάμε μαζί. Με σχέδιο. Το Ελληνικό Όνειρο δεν έχει χαθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη Αριστερά να γίνει πράξη. Καιρός να κάνουμε τον κάθε πολίτη υπερήφανο».

Παρατίθεται αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ:

«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι.

Γεννήθηκα στο Μαρούσι το 1988.

Σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς. Σε μία οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς. Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα-νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου, όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά αυτή η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη.

Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή - όπως ήταν και της Ελλάδας. Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν.

Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα λύκεια των Ηνωμένων Πολιτειών μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μου επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

Το 2009, στα 21 μου και εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου στα φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα.

Γι’ αυτό και άφησα αυτήν τη δουλειά. Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση, και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο.

Μετά από πολύ ιδρώτα, πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα. Αλλά υπάρχει μια άλλη ανάσα, πολύ πιο σημαντική: Είναι η ανάσα της ελευθερίας.

Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της μέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι.

Δεν έχω γκέι ατζέντα. Έχω ανθρώπινη ατζέντα. Με προτάσεις που τις διαβάσατε πριν από μερικές μέρες, που άλλοι φοβούνται να τις πουν.

Προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στο στρατό.

Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή. Η υποψηφιότητα λοιπόν που τώρα θέτω, δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία.

Αρκετές γενιές χάθηκαν. Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Με ένα κράτος που διασφαλίζει την ισοτιμία στην ευκαιρία. Με έναν πολίτη που το μέλλον του δεν προδιαγράφεται από το πού και πώς γεννήθηκε.

Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε όσους ωφελούνται από μία Ελλάδα άγονο χωράφι και όχι Ευρώπη στην πράξη.

Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο;

Θέλετε να βάλετε απέναντι στους δήθεν άριστους ένα άτομο που μιλάει καλύτερα αγγλικά από αυτούς, που τους έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία;

Θέλετε να βάλετε απέναντι στον Πρωθυπουργό της δήθεν οικονομικής σταθερότητας ένα άτομο που ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και επιχειρείν από εκείνον επειδή έχει δουλέψει και επιχειρήσει;

Θέλετε να βάλετε απέναντι στον σκηνοθετημένο Πρωθυπουργό του Γκρίνμπεργκ έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση;

Θέλουμε να βάλουμε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιον που θα τον νικήσει;

Εγώ έχω όρεξη, δεν έχω καμία απολύτως εξάρτηση, δεν μπορούν να με εξαγοράσουν, όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη.

Η υποψηφιότητα μου, είναι ριζοσπαστική, όπως και η ζωή μου.

Πάμε μαζί. Με σχέδιο. Το Ελληνικό Όνειρο δεν έχει χαθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη αριστερά να γίνει πράξη. Καιρός να κάνουμε τον κάθε πολίτη υπερήφανο».

 
 

Σύριζα

Τα είχαμε γράψει και μετά τις εκλογές …. Αλλά βλέποντας και την τελευταία ιστορία με τον κ. Κασσελάκη. Πιστεύουμε όλο και περισσότερο πως δύσκολα ο Σύριζα στις επόμενες εκλογές δε θα έχει μικρότερα ποσοστά, πιθανόν και μονοψήφια. Ξέρουμε πως όλα αυτά είναι πολύ πρόωρα. Είμαστε υπερβολικοί θα πει κάποιος άλλος και ίσως να έχει δίκαιο. Αλλά είχαμε αυτήν την άποψη από την πρώτη ημέρα μετά τις εκλογές πως ο Σύριζα σταδιακά θα επιστρέψει στα φυσικά του ποσοστά, κάτω του 10%. Ε! και μετά και το φαινόμενο του κ. Στέφανου Κασσελάκη το πιστεύουμε ακόμη περισσότερο.

 

 

Πολύ κακό για τη χώρα !!

Είχαμε καιρό να ασχοληθούμε με τα πολιτικά και πιστέψτε μας θέλουμε να το αποφεύγουμε. Κάνοντας τη γνωστή επισήμανση που κάναμε και τις ημέρες των εκλογών. Πως δεν είμαστε ΝΔ. Ποτέ δεν ήμασταν. Θα πούμε πως όλα αυτά γύρω από το Σύριζα μας θλίβουνε. Mας θλίβει που η χώρα δεν έχει ένα σοβαρό, δεύτερο, μεγάλο κόμμα. Δεν έχει σοβαρή αντιπολίτευση. To επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά. Όσο πιο ασόβαρη αντιπολίτευση έχει μια χώρα. Τόσο πιο κακή κυβέρνηση υπάρχει. Νομίζουμε πως όλοι καταλαβαίνεται τι εννοούμε.

 
 
 
 
 
 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum