| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 30/11/21

 

Στην κυβέρνηση θέλουνε να το εκμεταλλευτούνε πολιτικά

 

Με την κατάσταση με την πανδημία να γίνει όλο και πιο δύσκολη, για την ακρίβεια να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, πολύ χειρότερα από ότι προειδοποιούσαμε, όταν οι πάντες ήτανε ήρεμοι. Ακούσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, από πολύ κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο. Μια αναφορά που θεωρητικά έχει λογική, αν και δεν ξέρουμε αν η κατάσταση με την πανδημία θα το επιτρέψει. Με βάση λοιπόν τα όσα είπε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την όλη κατάσταση με την πανδημία. Συγκεκριμένα, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι την ώρα που αρκετές χώρες θα πάμε σε lockdown, η Ελλάδα να μην κλείσει παρουσιάζοντας το ως πολιτική επιτυχία … στη λογική πως την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης μπαίνει σε lockdown, εμείς δεν θα κλείσουμε ούτε μια ημέρα …..

 

Προσωπικά εμείς ευχόμαστε να μην πάμε τελικά σε lockdown. Όχι φυσικά για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, λογικές που μας αφήνουνε αδιάφορους. Αλλά κυρίως για λόγους οικονομίας και ψυχικής υγείας των πολιτών …..

 
 

 

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

 

Επιβεβαιώνονται τώρα οι πληροφορίες, πως τα κυβερνητικά μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι τα ακόλουθα:

 

Αύξηση των rapid tests για τους ανεμβολίαστους από 2 σε 3 την εβδομάδα και απαίτηση να είναι ημερήσια και όχι 48ωρου.

 

Δεν αποκλείεται να επανέλθει η υποχρέωση για χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

 

Ως ύστατο μέτρο βρίσκεται στο τραπέζι και ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας ακόμη και αν έχουν rapid test.

 

Χρήσιμα τα βρίσκουμε όλα τα παραπάνω, αλλά εμείς θα με κάθε ευκαιρία, θα το επαναλαμβάνουμε …. Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, μοναδική λύση είναι ο υποχρεωτικό εμβολιασμός, έστω πάνω από μια ηλικία..

 
 

 

Είναι παράλογο αυτό το πράγμα

 

Και αναγκαστικά θα συνεχίσουμε με την πανδημία, επαναλαμβάνοντας πως πολλές φορές η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ περισσότερο το πολιτικό κόστος από ότι θα έπρεπε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αστυνομία, η οποία κάνει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Είναι λοιπόν πραγματικά παράλογο, αυτοί που κάνουνε τους ελέγχους να είναι σε ένα σεβαστό ποσοστό ανεμβολίαστοι (περίπου 20 με 25%) .. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να μην είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην αστυνομία και γενικά στα σώματα ασφαλείας, επειδή φανερά η κυβέρνηση θέλει να χαϊδεύει αυτιά …

 
 

 

Ο Τσαμάζ, τα funds και ο Ελον Μασκ

 

Εδώ και καιρό ρωτάμε και ξαναρωτάμε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote κ. Μιχάλη Τσαμάζ για τις επενδύσεις που όλο εξαγγέλλονται αλλά μηδέποτε εκτελούνται, χωρίς να παίρνουμε απαντήσεις. Αφού είδαμε και αποείδαμε, είπαμε να απευθυνθούμε στους υπευθύνους της «ψηφιακής επανάστασης» στη χώρα. Οι οποίοι δεν έκρυψαν το πρόβλημα των χαμηλών ταχυτήτων στα τηλεπικοινωνιακά μας δίκτυα και στο Internet, ούτε τους υπεύθυνους παρόχους, με πρώτη και καλύτερη την Cosmote, η οποία με κάθε ευκαιρία νέων εσόδων στέλνει έκτακτα μερίσματα στη μητρική Deutsche Telekom.

 

Όπως έγραψε ο Βηματοδότης …. Μας εκμυστηρεύθηκαν λοιπόν οι αρμόδιοι ότι όντως η κακοδαιμονία των δικτύων πηγάζει από το έλλειμμα επενδύσεων και ιδιαιτέρως από την εμμονή της Cosmote στα δίκτυα χαλκού της σταθερής τηλεφωνίας. Η αποχαλκοποίηση των δικτύων σταθερής και η αντικατάστασή τους με οπτικές ίνες είναι βραδεία. Μόλις 700.000 νοικοκυριά στα ακριβά προάστια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης έχουν αποκτήσει 5G και τρέχουν με γρήγορες ταχύτητες και όλες οι άλλες περιοχές πάνε με τον αραμπά.

 

Μέχρι τώρα η διοίκηση της Cosmote αποφεύγει συστηματικά την αποχαλκοποίηση και επιχειρεί μόνο σε ασφαλείς περιοχές οι οποίες διακρίνονται για το εισόδημά τους και είναι βέβαιη η χρήση των νέων δικτύων. Αναμένει δε τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω των οποίων θα χρηματοδοτηθεί η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών για 2,2 εκατ. νοικοκυριά. Μέχρι τα 4,8 εκατ. νοικοκυριά που θα χρειαστούν τις οπτικές ίνες θα απέχουμε και πάλι πολύ. Δεν ξέρουμε αν τελικά θα παρακινηθεί η μεγάλη τηλεπικοινωνιακή μας φίλη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

 

Αλλά υποθέτουμε πως γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι διεθνή funds διεκδικούν τα δίκτυα οπτικών ινών και ότι ο πολύς Ελον Μασκ ετοιμάζεται να διεισδύσει και στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών μέσω των δορυφόρων που πρόκειται να εκτοξεύσει στο Διάστημα. Γιατί καλά τα πρόσκαιρα κέρδη και οι συνεχείς μεταφορές έκτακτων μερισμάτων στη Γερμανία, αλλά χωρίς επενδύσεις και τόσο πολλούς πια ανταγωνιστές το μέλλον εύκολα χάνεται…

 
 

 

Παίζει να έχουμε τρελαθεί;

 

Κλείνοντας, ειλικρινά με την παρακάτω ιστορία δεν ξέρουμε τι να πούμε …. Παίζει να έχει τρελαθεί ο κόσμος …. Αλλά τελείως να έχει τρελαθεί … Τι άλλο να σχολιάσουμε όταν διαβάζουμε πως ομάδες αρνητών εισβάλλουν στα νοσοκομεία, όπως καταγγέλουν γιατροί και νοσηλευτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με εφόδους οργανωμένων ομάδων αντειμβολιαστών μέσα στα νοσοκομεία που προσπαθούν να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών !!!!! ….. Ειλικρινά αναρωτιόμαστε πόσο ανισσόροπος πρέπει να είναι κάποιος για να κάνει κάτι τέτοιο …. Φυσικά μόνο αστεία δεν είναι όλα αυτά, αφού πλέον μιλάμε για ανθρώπινες ζωές…

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum