| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Καλό μήνα σε όλους … Και αν και θεωρητικά θα πει κάποιος πως αυτό το είχαμε πει και στις αρχές Φεβρουαρίου. Ωστόσο νοιώθω πως μπαίνοντας στο Μάρτιο αρχίζουνε τα δύσκολα για τα διεθνή χρηματιστήρια. Είναι αυτό που λέμε …. Νιώθουμε πως από εδώ και πέρα επιστρέφουμε στο ρεαλισμό και πως τα διεθνή χρηματιστήρια θα συντονιστούνε με τις μέτριες αποδόσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Δε μιλάμε ντε και καλά για μια μεγάλη κρίση, την οποία έτσι και αλλιώς εμείς δεν περιμέναμε. Αλλά μιλάμε για μια οικονομία πολύ μέτριων επιδόσεων, η οποία σίγουρα θα αποτυπωθεί στα χρηματιστήρια. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη τα διεθνή χρηματιστήρια δείχνουνε απρόθυμα να πάνε υψηλότερα και δείχνουνε όλο και πιο κουρασμένα” …. Θα ξεκινήσουμε με αυτό το σχόλιο ανθρώπου της αγοράς, αφού σας ευχηθούμε και εμείς καλό μήνα ..
 

 
Ξέρετε σε ποιο σημείο φτάνουνε τα διεθνή χρηματιστήρια. Σε ένα σημείο που το έχουμε δει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Φτάνουμε στο σημείο που οι διεθνείς αγορές και κυρίως η Ευρώπη, έπαιξαν πως αποφεύγονται τα χειρότερα …. Και από εδώ και πέρα θέλουμε, πραγματικές, χειροπιαστές, θετικές ειδήσεις για υψηλότερα επίπεδα…. Χωρίς πραγματικές, χειροπιαστές, ειδήσεις (ποτέ κανείς δε μπορεί αυτό να το αποκλείσει) υψηλότερα δεν πάμε. Και όχι μόνο δεν πάμε υψηλότερα, το πιθανότερο είναι πως τα διεθνή χρηματιστήρια δε θα συντηρήσουνε τα τρέχοντα επίπεδα και θα υποχωρήσουνε, έστω και αν αυτό γίνει κάπως σταδιακά ….. Και όσο και αν θέλουμε να το ελπίζουμε, δύσκολα δυσκολίες των διεθνών αγορών δε θα επηρεάσουνε το ελληνικό χρηματιστήριο.
 

 
Αναφορικά τώρα με τον Φεβρουάριο. Θα υπάρχει τις επόμενες ημέρες αναλυτικό σχόλιο στη στήλη Κυνηγός. Δε μπορεί όμως να μη γίνει αναφορά στο ότι με το +21,5% που βρίσκεται ο ΓΔ το 2023 είναι ο χρηματιστηριακός δείκτης με την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως!!! Νωρίς μεν για το σύνολο της χρονιάς. Αλλά όπως και αν το δει κανείς, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.  
 

 
Όπως συνέβαινε και από τις αρχές του 2023. Η Ευρώπη κλέβει τις εντυπώσεις, με χαρακτηριστικό πως στις 10 καλύτερες επιδόσεις χρηματιστηριακών δεικτών παγκοσμίως. Με το ΓΔ του Χ.Α. στην κορυφή, στις πρώτες 7 θέσεις βρίσκονται χρηματιστηριακοί δείκτες από την Ευρώπη.
 

 
Σε κάτι μάλιστα το οποίο έχουμε τονίσει. Δεν είναι τυχαίο πως παγκοσμίως στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονται χρηματιστήρια του Νότου. Όσο και αν πιστεύουνε κάποιοι πως το Χ.Α. παίζει για εσωτερικούς λόγους (επενδυτική βαθμίδα κτλ) …. Θα σας έλεγα πως μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό!!! Για την ιστορία, μετά το Χ.Α. και το +20,64%. Στη δεύτερη θέση με άνοδο 16,56% βρίσκεται το ιταλικό χρηματιστήριο. Και στην 3η θέση, με άνοδο 15,14% το Ισπανικό.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum