| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/04/22

 

"Μας ακούνε..."

 

Συνεχίζοντας στο μοτίβο των όσων γράφουμε τελευταία. Θα ξεκινήσουμε με ένα δικό μας σχόλιο και θα πούμε πως δε μας αρέσει καθόλου πως κανένας από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες και κυρίως ο DAX συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλότερα κρίσιμων τεχνικών επιπέδων (το ίδιο συμβαίνει και στο Χ.Α.). Δε μας αρέσει καθόλου. Μα καθόλου. Και αυτό στο πλαίσιο του ερωτήματος που είχαμε πει πως υπάρχει. Αν μετά την τελευταία αντίδραση και την προσέγγιση των πρώτων τόσο σημαντικών αντιστάσεων. Θα έχουμε την διάσπαση τους; Ή θα έχουμε γύρισμα των τιμών και νέο ξεπούλημα, κάτι που θα οδηγούσε σε πτώση και τις τιμές στο Χ.Α.

 

 

Και ξέρετε τι φοβόμαστε πως σημαίνει αποτυχία διάσπασης αυτών των αντιστάσεων; Πως και νέο κύκλο πτώσης θα έχουμε και πως πιθανόν την επόμενη φορά οι τιμές θα πάνε σε χαμηλότερα επίπεδα από τα χαμηλά του πολέμου (συνήθως αυτό συμβαίνει σε αντίστοιχες κινήσεις - καταστάσεις). Και μόνο ευχάριστο δε θα ήτανε αυτό!! Θυμίζουμε πως ο DΑΧ βρίσκεται στις 14.414 μονάδες. Και τα χαμηλά στις αρχές Μαρτίου ήτανε 12.550 – 12.600 μονάδες, με το δείκτη να βρίσκεται περίπου 15% υψηλότερα. Και καταλαβαίνεται όλοι τι σημαίνει το παρακάτω αρνητικό σενάριο που αναφέραμε….

 

 

Το έχουμε παρατηρήσει και εμείς. Και το παρατήρησαν και άλλοι άνθρωποι της αγοράς τελευταίας. Πως η μετοχή της ΕΤΕ συνεχίζει να έχει μια αρκετά καλή εικόνα, με ενδείξεις πως κάποιοι ξένοι επενδυτές την κρατάνε για τα καλά. Και όσο αυτό συμβαίνει, κάποιοι επιμένουνε πως υπάρχει και καπνός αλλά και φωτιά, αναφερόμενοι στα μόνιμα σενάρια, εδώ και μήνες. Πως μέσα στο 2022 η τράπεζα θα προχωρήσει σε ΑΜΚ.

 

 

Τα συζητούσαμε τα παραπάνω με τον υπεύθυνο του GFF και μας επανέλαβε αυτό που μας είχε πει πριν καιρό. Πως δεν αποκλείει τίποτα. Ωστόσο προσωπικά ο ίδιος δε βλέπει ανάγκης ΑΜΚ και δεν πιστεύει πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση, αν και το αντίθετο δε θα ήτανε και τεράστια έκπληξη. Χαρακτηριστικά μας είπε: «Από τα μέσα του 2020 έλεγα πως σίγουρα ΑΜΚ χρειάζονταν Πειραιώς και ΑΛΦΑ …. Και την έκαναν, αν και η δεύτερη νωρίτερα από ότι περίμενα. Όσον αφορά την ΕΤΕ, πίστευα και πιστεύω πως δε χρειάζεται ΑΜΚ. Δε βλέπω την ανάγκη για αυτό και δεν πιστεύω πως θα πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο».

 

 

Ασχέτως των παραπάνω, η σχετικά καλή εικόνα της ΕΤΕ μπορεί να έχει σχέση και με κάτι άλλο. Με τις βάσιμες εκτιμήσεις πως στην επόμενη αναθεώρηση, η μετοχή της ΕΤΕ θα μπει στο MSCI Standard Index και ότι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποιοι ξένοι επενδυτές το προεξοφλούνε. Κάτι πάρα πολύ πιθανό. Σχεδόν βέβαιο θα λέγαμε μέσα στις επόμενες 1-2 αναθεωρήσεις, αν όχι στην επόμενη, αν και κάποιοι επιμένουνε πως μέχρι να γίνει placement των μετοχών του ΤΧΣ, κάποιοι δεν το θέλουνε αυτό!!

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum