| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/11/21

 

"Μας ακούνε..."

 
Θα ξεκινήσουμε φυσικά με την ΑΜΚ της ΔΕΗ και θα τελειώσουμε με αυτήν …. με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει ….με την τιμή στο εύρος των 8,5 με 9,00 ευρώ , με στόχο πολύ μεγαλύτερο ποσό από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί …… Και όπως είχαμε γράψει όταν υπήρχαν οι πληροφορίες για τόσο υψηλές τιμές … Ένα τεράστιο respect, σε μια πολύ θετική εξέλιξη για την εταιρεία, αλλά και το Χ.Α. συνολικά, με αρκετούς να χαρακτηρίζουνε την όλη ιστορία με τη ΔΕΗ ως ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό χρηματιστήριο ….
 

 
Σίγουρα επηρεάστηκε το Χ.Α. από την πτώση που καταγράφονταν στην Ευρώπη, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που έκλεισε το Χ.Α. … Ωστόσο κακά τα ψέματα, στο Χ.Α. υπήρχαν και κάποιες πωλήσεις από κάποια χαρτοφυλάκια, ενόψει και της ΑΜΚ  της ΔΕΗ, σε κάτι πάντως για το οποίο έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό και ας έλεγαν οι περισσότεροι πως οι πωλήσεις έχουνε τελειώσει κτλ….
 

 
Και δε θα πρέπει να παραβλέπουμε πως το ποσό (μέχρι 1,35δις ευρώ) είναι τελικά πολύ μεγαλύτερο …. Και αυτή είναι μια νέα εξέλιξη. Και θέλουμε να δούμε σήμερα και αύριο τι θα κάνει το Χ.Α. και πόσο πολύ θα επηρεαστεί η ρηχή μας αγορά, που ημερησίως έχει καθαρές συναλλαγές, 30,40 και 50εκ ευρώ ….
 

 
Και όσον αφορά το τελικό ποσό που σηκώνει η ΔΕΗ από την αγορά, το σχόλιο του υπεύθυνου του GFF ήτανε όλα τα λεφτά. Είχαμε γράψει στο GFF, πως μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, η ΔΕΗ (που θα έκανε ΑΜΚ περίπου 800εκ ευρώ) θα χρειάζονταν μια νέα ΑΜΚ …. Ωστόσο φτάνοντας στα 1,35δις ευρώ (με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις), είναι σαν να έχουμε δύο ΑΜΚ σε μια, μια των 800εκ ευρώ και μια των περίπου 550εκ ευρώ.
 

 
Και ρωτήσαμε τώρα εμείς. Δηλαδή τώρα κλείνουνε όλα τα ζητήματα για τη ΔΕΗ. Και η απάντηση είναι επίσης ενδιαφέρουσα: «Είναι τεράστια επιτυχία για τη ΔΕΗ να σηκώνει τόσα πολλά χρήματα, σε τόσο υψηλή τιμή. Ωστόσο είναι λάθος εκτίμηση της αγοράς πως όλα αυτά χρήματα πηγαίνουνε στο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας. Μεγάλο μέρος πηγαίνει για την κάλυψη ανοιχτών τρυπών, με τις προκλήσεις των επόμενων ετών να είναι αρκετές, αν και σίγουρα η εικόνα της εταιρείας έχει αλλάξει τα τελευταία περίπου 2 χρόνια»…..
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum