| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/11/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Με τον Οκτώβριο να είναι ο καλύτερος του 2022 …. Θα ευχηθούμε πάντα τέτοια, αν και είναι γνωστό πως μια ανησυχία για την μετέπειτα πορεία των αγορών την έχουμε. Ξέρετε τώρα που καταλήγουμε; Για την ακρίβεια επιστρέφουμε στην άποψη την οποία είχαμε εκφράσει στην αρχή της αντίδρασης, η οποία για 3η φορά τον τελευταίο χρόνο, ξεκίνησε στις καθοριστικές στηρίξεις στις 790 – 780 μονάδες. Πως με τον κόσμο (μικρούς επενδυτές) κατά μέσο όρο να είναι πουλημένοι και να απέχουνε από την αγορά, κάποιοι ξένοι επενδυτές κάνουνε ότι θέλουνε, φέρνοντας την αγορά στις 870 μονάδες, χωρίς σχεδόν κανείς να το πάρει χαμπάρι. Και τι θα πούμε τώρα. Ότι όπως όλα δείχνουνε, μέχρι οι μικροί αγοραστές να βγούνε αγοραστές, η αγορά μπορεί να συνεχίσει να εκπλήσσει θετικά. Αν όχι να συνεχίσει να ανεβαίνει με αυτούς τους ρυθμούς, τουλάχιστον να φανεί και πάλι απρόθυμη να πέσει. Μέχρι πότε αυτό; Μπορεί μέχρι και να πείσει τους μικρούς που απέχουνε να μπούνε μέσα στην αγορά…
 

 
Συνεχώς αναφερόμασταν τον τελευταίο καιρό στην κόντρα ΟΛΠ και ΑΔΜΗΕ για το ποιά θα τερματίσει τον προηγούμενο μήνα με μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση. Ο ΟΛΠ λοιπόν στα 401,5εκ ευρώ και ο ΑΔΜΗΕ στα 38,85εκ ευρώ, με τον δεύτερο να κινδυνεύει πάρα πολύ να βρεθεί εκτός FTSE 25. Για την ακρίβεια, όπως τα βάζουμε κάτω, υπάρχουνε πιθανότητες άνω του 80% η μετοχή να διαγραφεί από τον FTSE 25 Large CAP και να βρεθεί στον FTSE Mid Cap.
 

 
Αν τώρα επιβεβαιωθεί η διαγραφή από τον FTSE 25. Θυμίζουμε πως στη δική τους μάχη έδιναν οι δύο επιλαχούσες μετοχές για την είσοδο στο δείκτη από την προηγούμενη αναθεώρηση. Η ΟΤΟΕΛ (έκλεισε με κεφαλαιοποίηση 549,5εκ ευρώ) και η Cenergy με 542εκ ευρώ), με την πρώτη να κάνει μια μικρή έκπληξη, τερματίζοντας υψηλότερα της Cenergy. Αυξημένες λοιπόν πιθανότητες, να μιλήσουμε για μια ιστορική στιγμή για την ΟΤΟΕΛ, μπαίνοντας στον FTSE 25.
 

 
Ντεμπούτο χθες για τις δύο νέες μετοχές των εταιρειών κόκκινων δανείων, της  ΓΚΜΕΖΖ (Galaxy Cosmos Mezz) και της ΣΑΝΜΕΖΖ (Sunrise Mezz). Με πτώση 39,48% η πρώτη στα 0,1634 ευρώ και μεγάλες απώλειες 41,5% η δεύτερη, στα 0,0819 ευρώ. Κεφαλαιοποίηση 14,21εκ ευρώ για την πρώτη και 14,63εκ ευρώ για τη δεύτερη. Λογικές θα λέγαμε οι μεγάλες απώλειες, αφού πάντα την πρώτη ημέρα, πουλάνε οι πιο γρήγοροι επενδυτές, κυρίως ξένοι θεσμικοί επενδυτές, σε πολλούς από τους οποίους δεν επιτρέπεται να τις διατηρούνε στα χαρτοφυλάκια τους.  
 

 
Με πτώση τις τελευταίες ημέρες, όπως χθες και η Phoenix Vega Mezz (0,0564 ευρώ, -4,73%). Να αναφέρουμε πως είναι θέμα λίγων ημερών η ανακοίνωση για την επιστροφή κεφαλαίου 0,0144 ευρώ (25,53% απόδοση με βάση το χθεσινό κλείσιμο). Όπως γνωρίζουμε, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την έγκριση του περιφερειακού δικαστηρίου της Κύπρου (όπως απαιτείται από την κυπριακή νομοθεσία που έχουνε έδρα αυτές οι εταιρείες). Και αμέσως μετά βγαίνουνε οι ημερομηνίες για την επιστροφή κεφαλαίου.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum